Seříznutí pružin?

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 04.03.2007 do 08.03.2007, založil/a Petrxall
řadit dle data
23:23:07
08.03.2007
Petr Urban
-> ecartsiger: Ten stabilizátro nech napokoji, jestli nebudeš upravovat most, to by serie nevydržela,a když dáš uplne origo tlumice dobrý a vycistíš je a dáš do nich hustší hydrauliku(proste jakýkoli hustý olej co nepění), tak si myslím že je zbytečné dávat stabilizátro 20mm, nebo si snad závodník? Kdby byl ten olej moc hustej a nemohl si s tlumičem po složení vůbec pohnout, tak to rozdelej a namixuj si ho podle potřeby s tlumicovým - ten je jak voda. S tlumičem by mělo jít velmi těžko pohnout, aby s toho ve výsledku neco bylo.
22:25:40
08.03.2007
Petrxall
tak sem se rozhod, seříznout na každý straně o půl závitu, tedy celkem o 1 by mělo trošku zlepšit výslednej efekt a ne moc ovlivnit stabilitu, jen se chci zeptat jakej olej do těch tlumičů?? jo a taky mě napadlo zesílit stabilizátor z původních 16 na 20 mm, jestli by to mělo nějakej efekt??
18:57:16
07.03.2007
PeterP136
-> Urbi: Tak to si ma uklidnil, takze ked sa niekedy dostanem k dokonceniu napravy tak pruzinky trosku podrezem :). Ale az ked uvidim co spravia so zadnou napravou gumene vlozky.
00:13:12
07.03.2007
petřík
já bych taky volil tak 1-1,5 zavitu + trochu pokrátit gumový dorazy. a řek bych že u tyhle upravy tlumiče nutnost nesou když budou ty seriový ve slušnym stavu. kdyby si chtěl investovat víc mohl by si koupit již zmiňovaný od féna nebo sakyho. a tlumiče třeba od kůrky nebo speedra. ale pokud ti jde jen o tom aby si to to trochu sedlo a nybylo to jak motorovej člun tak bych to skratil tak jak už sem psal a tradá na silnice. když to skrátíš rozumně tak pochybuju že jízdní vlastnosti pokazíš.
23:40:51
06.03.2007
Petr Urban
-> PeterP136: Ostrý konec neudelá nic, já aji mojich milion kamosu uz to takle melo a jeste sem neslysel ze by se jim neco stalo tim urezaným koncem s nápravou a jeste si jizdni vlastnosti pochvalovali, kdyz prevaris dorazy tak si myslim ze velice láčes.
19:15:02
06.03.2007
PeterP136
-> ecartsiger: Pozri mas vlastny rozum a snad vies co sa stane ak z pruziy ufiknes tolko a tolko. Jedine co asi nevies a ja to napr. tiez netusim co spravi ostry koniec pruziy s ramenom alebo napravnicou a gumenou podlaozkou v napravnici.
16:39:30
06.03.2007
rolls
-> ecartsiger: ked to myslis vazne tak si radsej daj urobit pruzinu na mieru, opytaj sa Fena ... je v ponuke kadeco, furt lepsie ako rezat8
16:32:23
06.03.2007
Petrxall
-> Urbi: Já vím, že tu bylo hodně témat, ale pořád sem tak někde mezi, jedna strana tvrdí, že řezat, druhá, že za žádnou cenu neřezat, že sou pak šílený jízdní vlastnosti, tak já nevim..
22:40:32
04.03.2007
Petr Urban
-> ecartsiger: S každé strany to hlavně rezej ty pruziny, s jedné pul závitu a z druhé 3/4 a más to akorát když to chces jen malinko, dorazy muzes nechat tak. A sežen si origo skodovácký tlumice v dobrým stavu a nalij si do nich nejaký hustsi olej co nepení hlavne, třeba hydraulickej, kdyby to bylo moc tvrdý tak to mixni s tlumicovým a je. Ale takových témat tady bylo uz nespocetne.
22:11:36
04.03.2007
Pavel P@nkáč
takovejch temat tu uz bylo....dej to do vyhledavani...
19:40:35
04.03.2007
p.b.
19:32:40
04.03.2007
Petrxall
Ahoj, chci se zeptat jak je to u škodovky se snižováním předku, jde mi jen o kousek to hodit dolů, aby to neškrtalo na kdejaký díře, ale zas aby to pěkně vypadalo. Kámoš řikal, že by stačilo říznout pružinu o jeden závit, ale já si myslim, že by to chtělo i přitvrdit lehce tlumiče. Poradte prosím, kdo s tím máte zkušenosti, dík..
Extreme Tyres