skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadni brzdy 130lr - poradite?
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 19.06.2006 do 21.06.2006, založil/a Peklo-Evo-Luboš
16:32:42
21.06.2006
21.06.2006

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Peklo-Evo-Luboš: JJ na Pepina jsem zapoměl. Doufám že sem pak dotlačíš nějaký foto až to bude v kupě.

16:29:48
21.06.2006
21.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
-> Tuner#2: U obou uz jsem byl :-) A jinak 130LR napravu tu ma i pepinoRS :-)
Me to prave taky dost prekvapilo, ze to vlasne kouka trosku, ale co jsem zjistil tak by to tak fakt melo bejt a navic pry bude jeste lepsi brzdici sila, kdyz to bude dal od stredu kotouce. Nicmene, ten milimetr vazne nazenu tim zabrousenim, melo by to byt v pohode. Vzhledem k tomu ze budu vzdycky brzdit jen jednim parem pistku (brzdu s ruckou tezko pouziju najednou) tak by tam ty sily, mely bej nizsi nez vpredu. Selskym rozumem :-)
Ted jsme treba vymysleli kolovy srouby, dneska sem je zadaval do vyroby a to bylo taky nechutny, a uz mi bylo doporuceno, abych to s tim strachem zase neprehanel, ze to je vsechno lehci nez na seriovce, ma to mensi hybnost atd... tak uz to "teda" tak neberu
Me to prave taky dost prekvapilo, ze to vlasne kouka trosku, ale co jsem zjistil tak by to tak fakt melo bejt a navic pry bude jeste lepsi brzdici sila, kdyz to bude dal od stredu kotouce. Nicmene, ten milimetr vazne nazenu tim zabrousenim, melo by to byt v pohode. Vzhledem k tomu ze budu vzdycky brzdit jen jednim parem pistku (brzdu s ruckou tezko pouziju najednou) tak by tam ty sily, mely bej nizsi nez vpredu. Selskym rozumem :-)
Ted jsme treba vymysleli kolovy srouby, dneska sem je zadaval do vyroby a to bylo taky nechutny, a uz mi bylo doporuceno, abych to s tim strachem zase neprehanel, ze to je vsechno lehci nez na seriovce, ma to mensi hybnost atd... tak uz to "teda" tak neberu

16:23:43
21.06.2006
21.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
-> Tomicraw: Pristup do Feroda mam, ale nezda se mi to jako lepsi reseni. Myslim ze tam pro to neni dost mista, plochou brzdeni tech desticek by to bylo stejny. Me jde o to aby to brzdilo ce nejvetsi plochou, takze tim ze udelam mensi desticky nic nevyresim, navic tohle martyrium bych si mohl odpustit, kdybych je klasicky o ty dva milimetry ubrousil..
14:46:12
20.06.2006
20.06.2006

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Peklo-Evo-Luboš: 130LR nápravu tu má asi jen Michal, tak mu zkus poslat mail. Co vím,tak byl toho času v anglii, ale jednou za čas ne netu je. Tady máš odkaz: skoda.stable.cz/cz/index.
php?id=4&i...
a mail je: 130lr@seznam.cz
Jinak výrobu náprav po něm převzal Saky, takže možná i ten bude něco vědět. Je to zajímavé a sám jsem o tom ještě neslyšel.
a mail je: 130lr@seznam.cz
Jinak výrobu náprav po něm převzal Saky, takže možná i ten bude něco vědět. Je to zajímavé a sám jsem o tom ještě neslyšel.
14:34:42
20.06.2006
20.06.2006

Tomicraw - zrušená registrace
A co tak nechat někde nalepit na origo plechy destiček obložení akorád co naměříš? Myslím, že by to nějaká firma co dělá do brzd byla schopna udělat a odpadl by problém s broušením třmenu. Nevím zda je to dobrý nápad, nikdy jsem nad tím nepřemýšlel
13:26:30
20.06.2006
20.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
-> Eidy: Super, dik! Uz sem se bal ze mi k tomu nikdo nic nerekne. Ta fotka je samozrejme jen ilustracni, protoze jednou rukou sem drzel kotouc a jednou brzdic a takhle to drzelo skoro samo. Jinak budou klasicky vzadu. Popravde ja uz jsem skoro rozhodnutej ze kousek brzdice ubrousim, tak abych se jeste prstynkem dostal na srouby u brzdice. Uz jsem se ptal nekolika zavodniku a svete div se, vypada to tak, ze LR to takhle mela v originale. Treba pepino prohlasil, ze to jeste nevidel jinak...
A s tema imbusama to je dobrej napad, na to sem vubec nepomyslel. Ale stejne se me tam asi 6hrany vejdou, protoze se me nechce ten brzdic brousit moc. Do napravy sahat rozhodne nechci, protoze ten polotovar na tu trubku je "nesehnatelnej" .
Ohledne tech kilometru za rok je to dost tezky rict, protoze ja to mam na zavody a to se s beznym provozem srovnavat neda.
A s tema imbusama to je dobrej napad, na to sem vubec nepomyslel. Ale stejne se me tam asi 6hrany vejdou, protoze se me nechce ten brzdic brousit moc. Do napravy sahat rozhodne nechci, protoze ten polotovar na tu trubku je "nesehnatelnej" .
Ohledne tech kilometru za rok je to dost tezky rict, protoze ja to mam na zavody a to se s beznym provozem srovnavat neda.
12:38:33
20.06.2006
20.06.2006

Eidy
já bych v tom neviděl velkej problém, ale chápu tě. Já bych z toho taky nebyl nadšenej. Ještě by mě zajímalo jestli ta fotka je pouze ilustrační nebo polohu brzdiče zamýšlíš tak jako na fotce? Takhle si nedovedu představit odvzdušňování.
Takže řešení 1) nechat to tak jak to je. Kolik km chceš ročně najet? (asi ne moc). Destičky se budou sjíždět se zubem a kotouči to bude celkem jedno (pokud pominu rychlejší ůbytek ale pouze v řádu jednotek procent). Jinak takhle budeš mít větší účinek brzd, protože vzroste rameno síly. No fakt.
2) Do nápravy rozhodně nesahat. Třmenů seženeš kopec, LR nápravu těžko. Takže ubrousit třmeny a hotovo. Problémem by mohl být nedostatek místa na klíč. Šrouby třmenů budou dost blízko nápravy a špatně se bude točit klíčem. Navrhuju nechat si udělat šrouby z imbusů. Imbusovym klíčem nebude problém.
To je zatim vše co mě napadá
Takže řešení 1) nechat to tak jak to je. Kolik km chceš ročně najet? (asi ne moc). Destičky se budou sjíždět se zubem a kotouči to bude celkem jedno (pokud pominu rychlejší ůbytek ale pouze v řádu jednotek procent). Jinak takhle budeš mít větší účinek brzd, protože vzroste rameno síly. No fakt.
2) Do nápravy rozhodně nesahat. Třmenů seženeš kopec, LR nápravu těžko. Takže ubrousit třmeny a hotovo. Problémem by mohl být nedostatek místa na klíč. Šrouby třmenů budou dost blízko nápravy a špatně se bude točit klíčem. Navrhuju nechat si udělat šrouby z imbusů. Imbusovym klíčem nebude problém.
To je zatim vše co mě napadá
09:20:00
20.06.2006
20.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
-> mates: Coze ? :-) ...jestli znáš nějakou 120tku, která má větší kotouče než LR, tak me o ni řekni ! Hned bych ji vzal 
A tím malým místem na sešroubování myslíš co ??

A tím malým místem na sešroubování myslíš co ??
09:17:02
20.06.2006
20.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
-> drate: kotouč je podle homologacnich listu pro 130LR.
23:59:44
19.06.2006
19.06.2006

mates
taky mě napadl větší průměr kotouče (např. ze 120tky)...jinak? bude málo místa i na sešroubováni....

23:53:18
19.06.2006
19.06.2006

drate
Peklo-Evo-Luboš:z coho mas ten brzdny kotuc nemal mat nahodou vecsi priemer?
22:17:51
19.06.2006
19.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
Jo a ty naplacany barvy na rozpulenym brzdici si nevsimejte, dostal sem je v tomhle stavu zadarmo :-))
22:17:08
19.06.2006
19.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
Presah oblozeni
22:16:38
19.06.2006
19.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
Presah pistku
22:15:40
19.06.2006
19.06.2006

Peklo-Evo-Luboš
Ahoj lidi, doufam ze virt je jeste aspon trochu to co bejval a ze se tady najde nekdo kdo mi pomuze s resenim myho problemu.
Takze muj problem je nasledujici. Resime brzdic na zadni naprave auta Š130LR. Podle vsech dostupnych informaci byl drzak pro brzdic privaren primo na roure napravy (ta velka truba). Zde je jadro pudla. Pokud brzdic (viz prvni obrazek) prilozim nadoraz k roure, okraje pistku presahuji kotouc o cca 1mm (viz prvni obrazek nahore) a po vlozeni desticky tato o cca 2,5 mm (viz druhy obrazek nahore). Muze mi nekdo poradit co se s tim da delat ? Mam strach, ze to nebude brzdit na 100%, bude se vic opotrebovavat kotouc a oblozeni.
Do napravy rezat nebo brousit je nesmysl, jedine jsem ochotny na ni navarit ten drzak. Spis se mi jevi jako vychodisko o ten milimetr nebo dva ubrousit brzdic v miste tech "ocek" pro chyceni k navarenemu drzaku.
Poradi nekdo co s tim, popripade jestli tady nekdo LR napravu ma, jak to ma reseny on ? Diky moc.
Takze muj problem je nasledujici. Resime brzdic na zadni naprave auta Š130LR. Podle vsech dostupnych informaci byl drzak pro brzdic privaren primo na roure napravy (ta velka truba). Zde je jadro pudla. Pokud brzdic (viz prvni obrazek) prilozim nadoraz k roure, okraje pistku presahuji kotouc o cca 1mm (viz prvni obrazek nahore) a po vlozeni desticky tato o cca 2,5 mm (viz druhy obrazek nahore). Muze mi nekdo poradit co se s tim da delat ? Mam strach, ze to nebude brzdit na 100%, bude se vic opotrebovavat kotouc a oblozeni.
Do napravy rezat nebo brousit je nesmysl, jedine jsem ochotny na ni navarit ten drzak. Spis se mi jevi jako vychodisko o ten milimetr nebo dva ubrousit brzdic v miste tech "ocek" pro chyceni k navarenemu drzaku.
Poradi nekdo co s tim, popripade jestli tady nekdo LR napravu ma, jak to ma reseny on ? Diky moc.