Nastavení chodu spojky š105

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 05.01.2016 do 11.01.2016, založil/a tomvm
řadit dle data
09:55:25
11.01.2016
tomvm
Včera jsem vyměnil tyčku za původní a už to jde nastavit, nejen že ten dlouhý šestihran je jiný, resp. ta kulička nakonci, ale samotná závitová tyčka je delší. Takže vše už v pořádku.
13:53:58
05.01.2016
Bukaj
-> tomvm: Zkus dohledat původní tyčku (vlastně tedy palec - tu koncovou věc s 12mm šestihranem a M8 závitem) a pobádej, jestli jsi dal jak správné ložisko, tak správnou vypínací páku (auta z konce výroby měla jinou páku na převodovce a ač by tam ložisko původního typu nemělo pasovat...) A nemáš fotku ložiska, které jsi tam dal?
12:21:00
05.01.2016
tomvm
Je to 105L Mko z roku 87. Lamelu i přítlačák jsem neměnil. Ložisko jsem dával nové a doufám že správný typ a tyčku jsem dával tu co jsem měl u té převodovky. Jedině mě napadá dohledat tu tyčku co jsem tam měl a srovnat jestli není delší a nebo říznout a kus kulatiny navařit.
12:12:15
05.01.2016
Jozka
Tohle se mi u 4q stalo 2x - jednou bylo vypínadlo 4 (sestava palce s tyčkou) po výměně lamely (resp. i motoru se spojkovou sadou a novou lamelou) příliš dlouhé a ani při max zašroubování nevlezlo, teď naposledy naopak. V prvním případě jsem to přisoudil snaze dojet lamelu na doraz (tyčka byla podomácku delší), v druhým nějak nevím.. dal jsem sice lamelu omylem z MB do užovky, ale ta původní přitom byla sjetá "na žiletku" a ještě to chodilo, přitom ložisko typem stejný jako demontovaný.. Neměl jsem čas nad tím bádat, tak to odsral jeden nerezovej svorník M8 na výrobu prodloužený tyčky, ale jasný mi to není, rozdíl tlouštěk mezi lamelama zas tak velkej není a mě chyběl skoro centimetr ??
10:42:14
05.01.2016
Bukaj
-> David.: Díky za upřesnění pojmů, "palec" mne nenapadl4
10:38:06
05.01.2016
David.
tyčka byla jen jedna po celou dobu, měnily se palce v průběhu
10:24:57
05.01.2016
Bukaj
-> tomvm: Byly dvě délky tyček, ale Mko by mělo mít už jenom jednu délku.

pokud jsi dával 5q na užovku, nebo něco staršího, mohlo by to být tou tyčkou.

Ještě dotaz, jestli jsi použil správné ložisko? A jakou lamelu?...
08:07:25
05.01.2016
tomvm
Ahoj, po výměně převodovky za 5q a následném nastavování spojky jsem zjistil, že i kdyz mám tu rozpěrnou tyčku mezi spojkovým válečkem na převodovce a spojkovým ložiskem vyšroubovanou na maximum jak to jde, tak je veliká mezera mezi ložiskem a lamelou a spojka zabírá příliž nízko. Chci se zeptat zda je někde chyba nebo tam patří delší tyčka, nebo čím by to mohlo být. Děkuji za odpovědi.
Extreme Tyres