skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia nechce couvat:d
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 14.03.2014 do 07.05.2014, založil/a Pavel P@nkáč
-> Tomaso435: To je jasný já to dělat nebudu vyměním kus za kus a je to
Stejně ji pak ze zvědavosti rozdělám, ale jen jsem chtěl vědět zda s tím měl někdo stejný problém.

-> aceboss: já bych očekával jen přehození převodovky za jinou.. než se s tim rozebírat...
Oživím téma a optám se.
Vůz Škoda Felicia 1.3MPI na rovice couvá krásně kulisa nemám velké vůle pěkně a plně dořazuje. Vůz na rovnice at' při pomalém couvámí či rychlém jede krásně (plynule) bez jakéhokoliv náznaku problém. Problém ovšem nastane když chci couvat do kopce (i mírného).
Zařadím rozjedu se a po cca necelém 0,5m raná jako když bych tam vrazil kval bez spojky a kola jdou přes zuby. Radička zůstane ve své poloze a jde jen s těží vyřadit. Jiné rychlosti jdou nahoru i dolů bez nejmenšího problému. Takže co mohu očekávat vylomený zub, ohlou vydličku, omleté zuby zpátečky?
Olej budu vypoštět zítra tak uvidím kolik tam bude zubů a pilin.
Má s tímto jevem někdo osobní zkušenost.
Vůz Škoda Felicia 1.3MPI na rovice couvá krásně kulisa nemám velké vůle pěkně a plně dořazuje. Vůz na rovnice at' při pomalém couvámí či rychlém jede krásně (plynule) bez jakéhokoliv náznaku problém. Problém ovšem nastane když chci couvat do kopce (i mírného).

Olej budu vypoštět zítra tak uvidím kolik tam bude zubů a pilin.
Má s tímto jevem někdo osobní zkušenost.
-> Luky: bylo to takove pocitove proste jako by neco neslo pretlacit ale kdybys to tlacil tak to jelo volně...
no zbralo vycistení spinacího kontaktu na starteru nevim jakou to ma spojitost kostří se prez to svetla a tak, dneska to uz neudelalo dal jsem to majitelce na testovani rikala ze se v patek zastaví kdyžtak s penezma kdyz to bude fungovat...
-> BigKarelStereo: delalo to neco podobneho podle me na chvilku prestala jit jiskra kdyz to nechciplo tak to potom zakoktalo jako ze moc benzínu
-> BigKarelStereo: delalo to neco podobneho podle me na chvilku prestala jit jiskra kdyz to nechciplo tak to potom zakoktalo jako ze moc benzínu
-> Pavel P@nkáč: A když třeba zhasneš světla (jako hlavní) tak to taky necouvá? Mě to dělalo na škodovce,když jsem měl špatný altík. Vždycky,když se rozsvítily zpátečkové světla,tak to chcíplo,protože už to elektrika neutáhla :-/ Jinak mě nic nenapaá,ale podle mě to bude mít nějakou spojitost buď s čidlem zpátečky a nebo se světlama.
Mojí se taky nechce couvat... celá se klepe, dusí... taky to musim přebít plynem a pak už couve...
Leda ze nejaky kratas pri sepnuti spinace na zpatecku.
Jak muže jakakoliv závada čidla zpátečky dát pod kola klín?
-> vhml 14.03.14 22:10:07: to ma napadlo ako prvé ale to je stále mechanika
-> suri 14.03.14 21:30:05: ještě má čidlo zpátečky 

-> Tommyk 14.03.14 21:24:22: píše elektro a iné ako abs a eds felda nemala
-> suri: myslíš že má takovou výbavu?
EDS ...
-> Peťa Klíč:

-> Pavel P@nkáč: problem v elektrice? To me vubec nenapada co by mohlo mit souvislost se zpátečkou

to bude trpaslík, co ti dá dycky pod kolo klín ,, a když se deš podívat tak ho zase schová
-> Kuladmin: na zvedaku to nedělá asi jsem na to prisel a opravil to, je to el. charakteru, zejtra to budu jeste zkouset ono jak to nekdy udela a nekdy ne tak nemam jistotu ale na 90procent to bude dobre:D
je mozne ze kolecko zpatecky nejak blbe zapadne a kousne se o neco. Idealni by bylo na zvedaku nebo alespon predek zvednuty nastartovat a radit co se bude dit. Hlavne opatrne aby to nespadlo a nechytlo se o zem a taky pozor pri zmene dopredu dozadu aby se jeste kola netocila obracene.
-> Luky: prevodovka me jediná napada mozna ze by se nechtel otacet nejaky kloub na poloose, se zmacknutou spojkou to jede volně
Něco v převodovce třeba? Zkus to tlačit se zařazenou zpátečkou a vystavenou spojkou
-> Tuner#2: dopředu to jede normálne..
Já bych to neřešil a vyměnil za jinou feldu
JOKE ale musel jsem, nicméně je to divné. Tátovi to chcípalo z malých otáček, když dojížděl ke křižovatce třeba na trojku a nechal jí tam do třeba 1500 - 1800rpm a až pak vyšlápnul, tak to chcíplo. Když dal neutrál z větších otáček, tak OK a bylo čidlem teploty co si vybavuju. Ale tohle co popisuješ je divné.

JOKE ale musel jsem, nicméně je to divné. Tátovi to chcípalo z malých otáček, když dojížděl ke křižovatce třeba na trojku a nechal jí tam do třeba 1500 - 1800rpm a až pak vyšlápnul, tak to chcíplo. Když dal neutrál z větších otáček, tak OK a bylo čidlem teploty co si vybavuju. Ale tohle co popisuješ je divné.
mam tu zas takovou chutovku, felicia 1,3 při couvání vždycky chcipne, jako kdyby byl pod kolem klín, ale tlacit dozadu jde na heveru se vsechny kola točí dopředu i dozadu, brzdy se neblokují tak ja nevím čím to je, pomůže až pořádná dávka plynu tím se to přetlačí, nekdy to udela nekdy ne...