psal jsem již v některých tématech že jsem si vyřešil náboje do zadních kol pro la nápravu popř je to použitelné i pro ala lr ramena přikládám neokótovanej obrázek kde je rozkreslenej náboj+ kloub poloosy z felicie a jediné co je k tomu dovyrobeno je jednoduché uložení ložiska což je jen soustružničina.... řez ramenem co tam je je vzat z origo lr rozměrů ramen... výkres není nic moc nakreslil jsem to jen abych zjistil jestli to půjde a nechtěl jsem se s tím přesně strojařsky crcat
kotouč bude použit originální přední z felicie a brzdič je na tom třeba domyslet ale není to už problém... buď čtyřpístek nebo nějakej vw zadní s mechanickou parkovací brzdou
jinak uložení s nalisovaným ložiskem a zajišťovacím kroužkem by se nasunulo zevnitř do ramene a zvenčí by se nalisoval náboj a skrz se pak protáhne poloosa a zajistí se to matkou zvenčí... je tam možnost odlehčit náboj. uožení je přišroubovaný šroubama zvenčí a jak je vidět i v případě uražení šroubů nehrozí vypadnutí z ramene...
navíc odpadá kónickej unašeč poloosy co je u lr a zajišťovací matka zevnitř a nemusí se tam ještě šroubovat poloosa na x šroubech...
chci se zeptat na vaše názory... chystám se toto vyrobit a vyzkoušet- i to je jeden z důvodů proč chci ala l/a nápravu...
jinak tyhle díly jako náboj, poloosa, ložisko by měly jít použít i např z golfa III klidně 5x100 z vr6 pokud bude potřeba silnějšího kloubu ale už se to prodraží o něco... já použil díly z felicie jelikož jsou sehnatelné za hubičku a těch 90-100 koní běžných u upravených aut zvládaj ... jediný problém je že náboje neumožňujou 4x130 rozteč...