skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co je to za poloosy?
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 04.04.2010 do 19.01.2017, založil/a franta100l
-> StepaNoFUN: Díky, kouknu na to 

-> David29: nebo ložisko na ty dlouhý poloose.
Úplně mimo téma, ale zeptám se tady... Rychlej dotaz.
Jedná se o auto s píčou ve znaku, laguna
Při projíždění pravotočivé zatáčky se ozývá klepání/vibrace od PP kola, do volantu to nejde.
To je poloosa, což?
Díky
Jedná se o auto s píčou ve znaku, laguna
Při projíždění pravotočivé zatáčky se ozývá klepání/vibrace od PP kola, do volantu to nejde.
To je poloosa, což?
Díky
-> franta100l: skus inzerciu.
Nové na na L-ko (šířka 67 cm) by jste neměli? :-) Za rozumnou cenu koupím.
vhml 04.04.10 18:46:16 napsal:
Vidíte tu šroubovici na těle spodní poloosy, to vypdá jak kdyby byla
celá nakroucená. I když u oceli je to asi blbost, to už by dávno
praskla.
Já mám doma nové poloosy na eMko a taky jsou jakoby přetočené zkroucené takže v tom bych vadu neviděl......
Vidíte tu šroubovici na těle spodní poloosy, to vypdá jak kdyby byla
celá nakroucená. I když u oceli je to asi blbost, to už by dávno
praskla.
Já mám doma nové poloosy na eMko a taky jsou jakoby přetočené zkroucené takže v tom bych vadu neviděl......

jen pro uplnost... aby někdo nekoupil zajíce v pytli.... poloosy na spartaka/octávku/1203 nemaj ten opěrný kroužek...
Vidíte tu šroubovici na těle spodní poloosy, to vypdá jak kdyby byla celá nakroucená. I když u oceli je to asi blbost, to už by dávno praskla.
Tak to mě mrzí, protože scháním ma moji Škodu 100 nové zadní poloosy. Tyto mi asi budou k ničemu, co?
-> franta100l: Ta první by mohla být nová, jen špatně skladovaná, druhá je urřitě použitá, jak již bylo naznačeno, zbyl na ní ještě vnitřní kroužek ložiska, delší se ti jen zdá, protože je posunutý prstánek za ložiskem.
-> franta100l: ked vidim ako su vyzrane tak si myslim ze asi nove nebudu coz?
Navíc ta spodní je o trochu delší. Napadlo mě, jestli to není ze Spartaka.
Tak je to 67cm, tudiš jak píše Pavel P. na Škodu 1000/100. Obě by měly být nové, tak nevím.
S tím ložiskem mě to taky na padlo.
S tím ložiskem mě to taky na padlo.
Není to náhodou ta samá polosa na které někdo rozmlátil ložisko a zbyl po něm vnitřní kroužek?
jestli je délka 67cm tak 1000/100 a užovky.. pokud 70cm tak M.