Pánové mam na vás znalejší dotaz. Chci na eRko dělítka v 7 palcích.
Od koho je vzít? Duma nebo Vostrý
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dělítka od a do Z
-> Antony: -> Pavel P..: díky.
A nějaké doporučení, jaký rozměr duše použít na pneu 175/50 R13.
A nějaké doporučení, jaký rozměr duše použít na pneu 175/50 R13.
-> Lůďa: nepujde... jedině frezou udělat osazení
-> Lůďa: podle mě težko 

Půjdou do této díry viz. foto použít (nasadit) nějaké ventilky? Dříve v kolech tuším jezdily duše.
A tak nedokázali byste poradit jaké použít ventilky? Moje dělítka byly asi ježděné s duší a díru na ventilek mam cca 14mm, ty kovové ventilky mají průměr hlavy 17mm, jedině že bych je mírně stočil.
-> Jindas: S duší by nic nastřelovat nemusel.. 

-> Lůďa: Jestli na to chceš cptá 175/50,tak to hodně zdarů... Bez nástřelu dělem,to moc dobře asi nepůjde... jinak mám úplně a to samé jako Antony, bez duší.
Ahoj, jezdíte někdo v dělítkách duše? Případně jaký rozměr duše by byl vhodný pro pneu 175/50? děkuju
-> OndraST: co jsem to kdysi zjišťoval, tak podle dobových fotek to nejčastěji vypadá na 7" ikdyž častěji měly buď pavučiny, nebo kříže.
Edit: pravopis
Edit: pravopis
Nejsem tak znalej, ale docela mě zajmá jaké šířky disků jezdila 130/Lr B.
Nejsem tak znalý, ale docela mě zajímá, jaké šířky disků jezdila 130/Lr B.
Nejsem tak znalý, ale docela mě zajímá, jaké šířky disků jezdila 130/Lr B.
-> matoo: to je na prd, dělítko má bez límce 5", kopretina po utočení límce bude mít 3,5-4", pak je ti takhle úzkej límec k prdu. Nicméně ono to je jedno, jde o to prošlapat cestu, vyrobit jeden kus, získat nějaký zkušenosti a pak to zopakovat je to nejmenší...
-> m8rinek: alebo na kopretiny ako vonkajsi limec sa bude dat ta 1,5" pouzit :)
-> matoo: erko má homologovaný disk 4,5" na soutěž je povoleno max +2", takže proto...
-> m8rinek: to bude uzke :D stredy si mal odliat nejake vlastne
-> matoo: zřejmě bude modelový zařízení pro lití 1,5" límců...
-> m8rinek: budes aj nejake vyrabat? :)
Vzhledem k faktu, že mi byla přiklepnuta bc. práce na téma výroby límců kol, tak bych vás chtěl požádat, zda nevíte o někom, kdo by měl zdemolovaný elektronový límec na dělítko, kvuli materiálové analýze (aby to vypadalo vědecky:P).
-> petr s: drážky? já tam mam jen takovou plošku, žádnej radiu, nicméně z původního dělítka jsem sundal trojku...
-> m8rinek: O kroužek musíš dát podle drážky
Další....čím těsníte? 3ka o kroužek neutěsní :(
popojedem:
zouvání obouvání?
jak třeba sundat límeček pri rozšroubování, střed jde, límec je jak přilepenej :)))
zouvání obouvání?
jak třeba sundat límeček pri rozšroubování, střed jde, límec je jak přilepenej :)))
-> duma: A jak ze je to s tema ventilkama? Zatim mam jeste original co tam byly, ale rad bych dal nove.
Vyřešeno.

Další neznámou jsou ventilky, kde co a jak? Díky
Počítam tak v Unoru že bude hotové. Když tak se pak ozvěte. 

-> duma: Taky by byl zájem...

-> duma: budou ty Okroužky k prodeji, nebo jen pro ,,vlastní,, potřebu? Díky
Nechtěl jsem se zapojit do této diskuze ale, když jsem to četl tak sem něco napíšu.!!
Modelové zařízení na Dělítka jsem si nechal udělat sám (a ještě mám i na Kříže ) a z Panem Kábrtem nemám co do činění to za Prvé tak mně nedávejte do hromady..
Za druhé Dělám jak z Hliníku, tak i z Elektronu zaleží, jak kdo chce a na co mám peníze.
Jinak ještě, pan Bauer si odemne půjčuje Model a nechává si to odlévat z Elektronu.
A ohledně O kroužku doporučuji radši měkčí, aby se to kapku zmáčklo a utěsnilo to spoj. Na příští rok si nechám dělat přímo O kroužky na dělená kola v metráži u Jednoho Výrobce na Moravě na zakázku.
Modelové zařízení na Dělítka jsem si nechal udělat sám (a ještě mám i na Kříže ) a z Panem Kábrtem nemám co do činění to za Prvé tak mně nedávejte do hromady..
Za druhé Dělám jak z Hliníku, tak i z Elektronu zaleží, jak kdo chce a na co mám peníze.
Jinak ještě, pan Bauer si odemne půjčuje Model a nechává si to odlévat z Elektronu.
A ohledně O kroužku doporučuji radši měkčí, aby se to kapku zmáčklo a utěsnilo to spoj. Na příští rok si nechám dělat přímo O kroužky na dělená kola v metráži u Jednoho Výrobce na Moravě na zakázku.
-> jerrom: díky
Dál, rád bych nahradil vyblembané imbusy, nejraději imbusy m9 (které snad ani neexistují, popř kde je sehnat??) nebo m10
Máte někdo nějaké zkušenosti a nápady? díky
Dál, rád bych nahradil vyblembané imbusy, nejraději imbusy m9 (které snad ani neexistují, popř kde je sehnat??) nebo m10
Máte někdo nějaké zkušenosti a nápady? díky
-> m8rinek: Jenik 130RS koupil normálně v metráži O kroužek a nastřihal a slepil si ho jak potřeboval...
jak to je s Okroužky na těsnění? Kde je vzít a jaké?
-> lubor: Souhlas, ale jeste ze se zazraky deji

To že cena nových odlitků poroste je jisté, protože z logiky věci - kdo je ochoten dát dnes 50 000 za sadu, dá za rok dva určitě i 60 000 v případě že bude chtít kola opravdu nová.
Cena odlévání a surovin taky roste, i když asi ne tak dramaticky, jako obezlička je to ale dobré.
Proto rada - koupit hned, ušetříte;).
Sehnat totiž starou sadu, nevyžranou,nepopraskanou a s nevyřezanými středy je dnes skutečně malý zázrak.
Cena odlévání a surovin taky roste, i když asi ne tak dramaticky, jako obezlička je to ale dobré.
Proto rada - koupit hned, ušetříte;).
Sehnat totiž starou sadu, nevyžranou,nepopraskanou a s nevyřezanými středy je dnes skutečně malý zázrak.
-> lubor: V podstate s tebou souhlasim, jen s tim ze forem je vicero. Jen v elektronce jsem videl dva ruzne modely. Duma bude mit svuj jeste asi nekde jidne, kdyz leje hlinik a ne elektron.
-> m8rinek: Ceny orig. dnes zacinaji na 3.5-4tis/kus za uplnej nebo polosrot. Dobre kolo pod 5tis dnes neseznes a rekl bych ze bude hur. Jak stoupa cena novych elektronovych odlitku, stoupa i cena peknych zachovalych originalu. Bauer naposledy rikal neco o 60tis za sadu 4 kusu. Ja osobne mam tesneni na vsech delitkach co mam nehlede na rok vyroby. Evolucni rozdily co vim jsou predevsim dany zpusobem opracovani. Pozdejsi modely maji uzsi hrany a jinej polomer nekolika radiusu.
-> m8rinek: Ceny orig. dnes zacinaji na 3.5-4tis/kus za uplnej nebo polosrot. Dobre kolo pod 5tis dnes neseznes a rekl bych ze bude hur. Jak stoupa cena novych elektronovych odlitku, stoupa i cena peknych zachovalych originalu. Bauer naposledy rikal neco o 60tis za sadu 4 kusu. Ja osobne mam tesneni na vsech delitkach co mam nehlede na rok vyroby. Evolucni rozdily co vim jsou predevsim dany zpusobem opracovani. Pozdejsi modely maji uzsi hrany a jinej polomer nekolika radiusu.
Praskaly hliníkové odlitky z prvních seríí od Mariana Kábrta - Mari Disajn.Prasklé kolo jsem viděl na vlastní oči, prasklina se vytvořila ve spoji paprsku s límcem.
Tyto kola byly nadto i opravdu značně těžké.
Pokud nemáš okroužek na ve spoji disku s límcem, použiješ duši.Bez okroužku jsou kola nejspíš starší než ty s okroužkem.Pokud jsou ovšem všechny skutečně z elektronu.
Výroba dnes: Dusík
Výroba nedávno, nebo relativně: Dusík, Kábrt ( dnes pouze brzdy),Bauer(dnes údajně už nedělá). Oba ovšem svorně používali jednu formu - Dusíkovu.
Cenové rozpětí záleží na kupci, kolik je ochoten zaplatit - na to neexistuje odpověď.
Nejlepší jsou pochopitelně nově odlité z elektronu - dnes cena za sadu 7J je okolo 50 000,-.Já kupoval cca o 7 000 levněji před skoro 2 lety.
Tyto kola byly nadto i opravdu značně těžké.
Pokud nemáš okroužek na ve spoji disku s límcem, použiješ duši.Bez okroužku jsou kola nejspíš starší než ty s okroužkem.Pokud jsou ovšem všechny skutečně z elektronu.
Výroba dnes: Dusík
Výroba nedávno, nebo relativně: Dusík, Kábrt ( dnes pouze brzdy),Bauer(dnes údajně už nedělá). Oba ovšem svorně používali jednu formu - Dusíkovu.
Cenové rozpětí záleží na kupci, kolik je ochoten zaplatit - na to neexistuje odpověď.
Nejlepší jsou pochopitelně nově odlité z elektronu - dnes cena za sadu 7J je okolo 50 000,-.Já kupoval cca o 7 000 levněji před skoro 2 lety.
U jedný série novodobý výroby byly problémy s praskáním...
Rád bych si koupil sadu 2dílných rallyových kol tkz.: Dělítek.
Zajímaly by mě evoluční rozdíly (zda byly)
Těsnění? (na jednom kolem mám Okroužek)
Výrobci kopií?
Rozpětí cen dělítek dobových třeba v šíři 7J za sadu
Díky
Zajímaly by mě evoluční rozdíly (zda byly)
Těsnění? (na jednom kolem mám Okroužek)
Výrobci kopií?
Rozpětí cen dělítek dobových třeba v šíři 7J za sadu
Díky