skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
poloprevod na Sr
prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 26.10.2008 do 26.10.2008, založil/a gabo000000 - zrušená registrace
17:05:01
26.10.2008
26.10.2008

gabo000000 - zrušená registrace
-> ventYl: ja som kadet prepisoval tak ze stary majitel namna odhlasil auto a ja som ho robil 1mesiac lebo nebolo pojazdne da sa tak povedt a az tak som ho siel prepisat..len tu men ide o to ze ja dam odhlasit na moje meno a potom to odhlasenie prepisat naidne meno ako je v CR..toto ako je u nas
14:12:00
26.10.2008
26.10.2008

ventYl
da sa vsak spravit to, ze ak mas situaciu, ze:
osoba A je vlastnikom auta, chce ho predat osobe B. Osoba B na zakladne kupnej zmluvy od osoby A kupi auto, avsak ho nenecha na seba prepisat. Ak ho nebudes prevadzkovat, tak to ani nevadi. Od osoby A si da vystavit splnomocnenie na vykonanie prepisu vozidla. Nasledne vystavi druhu kupnu zmluvu na osobu C a so splnomocnenim od osoby A vykona prepis vozidla na osobu C, teda osoba B nikdy v papieroch k autu nebude figurovat.
Sideefekt je, ze osoba A budto musi hradit poistku kym auto nie je prepisane na osobu C, alebo sa poistka musi totalne zrusit, co skomplikuje predaj (treba dojst na obhliadku).
osoba A je vlastnikom auta, chce ho predat osobe B. Osoba B na zakladne kupnej zmluvy od osoby A kupi auto, avsak ho nenecha na seba prepisat. Ak ho nebudes prevadzkovat, tak to ani nevadi. Od osoby A si da vystavit splnomocnenie na vykonanie prepisu vozidla. Nasledne vystavi druhu kupnu zmluvu na osobu C a so splnomocnenim od osoby A vykona prepis vozidla na osobu C, teda osoba B nikdy v papieroch k autu nebude figurovat.
Sideefekt je, ze osoba A budto musi hradit poistku kym auto nie je prepisane na osobu C, alebo sa poistka musi totalne zrusit, co skomplikuje predaj (treba dojst na obhliadku).
14:08:25
26.10.2008
26.10.2008

ventYl
co konkretne? u nas poloprevod neexistuje. ked chces auto prepisat na ineho cloveka, tak v ramci okresu to neexistuje vobec, dostavite sa obaja na DI, zmeni sa majitel a je vystarano. pri prepise medzi okresmi povodny majitel necha do papierov zapisat odhlasenie na noveho majitela (musi mat jeho udaje, tie sa zanesu do TP) a novy majitel je povinny do 14 dni auto prihlasit v mieste bydliska, kde odovzda stare znacky, TP so zapisanym prevodom a obratom mu budu vydane nove znacky a novy TP.
11:38:52
26.10.2008
26.10.2008

nevie nikto???
09:21:45
26.10.2008
26.10.2008

V § 6 citovaného zákona se píše, ! každý, kdo hodlá PROVOZOVAT na území ČR vozidlo je povinen jej přihlásit !
Z toho plyne; zakoupím vozidlo budu v "polopřevodu" a vozidlo NEBUDU PROVOZOVAT a mohu jej prodat dalšímu a ten si jej na kupní smlouvu nebo fakturu a vozidlo si na svou žádost zaregistruje.
S tímto se ztotožňuje i MD Praha.
Z toho plyne; zakoupím vozidlo budu v "polopřevodu" a vozidlo NEBUDU PROVOZOVAT a mohu jej prodat dalšímu a ten si jej na kupní smlouvu nebo fakturu a vozidlo si na svou žádost zaregistruje.
S tímto se ztotožňuje i MD Praha.
09:02:17
26.10.2008
26.10.2008

plati aj tu to co v CR?