Na co se pripravit,popr.co odpovidat ?

prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 04.10.2008 do 13.10.2008, založil/a ZbyŠek
řadit dle data
10:23:03
13.10.2008
Jozka
-> Slavek: No, už se mi to stalo zas, to propadnutí během GO karosérie.. tak asi zajdu na STK, aby mi na ten kilometr dali nálepky, že tam dojedu obratem3. Přece kvůli necelému tisíci metrů nebudu shánět podvalník...
19:24:02
07.10.2008
Slavek
-> Jozka: Jede v tom pouze technik..Majitel se může vymluvit třeba že si tam byl jen domluvit termín a tak sebou auto neměl a technik že mu takovou možnost řešení nabídl sám od sebe.. No a ten tvuj známej předpokládam zná tebe a tak ví že si to chtěl na auto který až bude opravený tak že bude o.k. a "jeho člověk" v STK zas důvěřuje jemu v tom že po něm nebude chtít technickou na něco o čem ví že je vrak.. Totiž většina těhle technických "bez auta" se dělá z důvodu úspory času strávenýho ve frontě před vratama STK,jen pár "černejch ovcí" takhle legalizujou sráče který by technickou nikdy neprošly..Už sme taky na jeden takovej žalostnej křáp s měsíc starou STK přišli když s tim k nám pán přijel na revizi LPG..Tak sem se podival do protokolu kterej zapoměl založenej v TP a viděl sem jméno technika ktrej to "dělal" a když pám odjel tak sem technikovi volal a řek sem mu co sem viděl,SPZ a datum kdy to bylo aby si zjistil kdo to tomu pánovi u něj zprostředkoval..Technik kterýho nebudu jmenovat mi řek že si na toho dotyčnýho dá pozor a už mu nikdy technickou bez auta nedá a děkoval mi za upozornění.
13:14:07
07.10.2008
Jozka
-> Slavek: Tak to asi jede.. Je jasný, že 4-letý auto s natočenýma 20ti tisícema, kterejch jsou na venkově mraky, jede na tu STK v podstatě zbytečně. Nebo když evidentně vidíš, že nějaká 120ka jezdí jen v neděli do kostela, tak ho asi nevyženeš za načnutou parabolu.. prostě zdravej selskej rozum. Loni jsem bral na STK tátovo užovku, něco málo našli -jinak leštěnka- ale když viděli, že to za posledních 6 let ujelo ani ne 5 tisíc, dali na můj slib, že to napravím a vylepili.

Na druhou stranu mě asi před 8 lety propadla STK během opravy, takže bych ani nemohl vyjet z dílny a jen jsem koukal, jak mi kolega z Benešova sehnal obě nálepky dosti dálkově za pouhý dvojnásobek běžné sazby. A ještě na 1000MB z roku 68! To už je docela odvaha a docela bych rád věděl, jestli v tom pak jede jen technik, nebo taky majitel..
21:29:43
06.10.2008
Slavek
-> Matsoft: -> King: -> Jozka: Tak to je jasný,zrovna STK je oblast kde korupce jede na plný pecky..Pochopim(hehe,jako automechanik1 ) když se autoservis obrátí na známého v STK s tim aby nemusel na linku(čas sou peníze2) se zákazníkovou čtyřletou oktávií aby mu za malou finanční pozornost navíc(no zkrátka korupce 3 ) tu technickou "udělal"..No ale musí tam bejt trochu soudnost a vzájemná důvěra..Aby toho známého v STK a i sebe nedostali do průseru..Takže i když zákazník na kolenou prosí aby sme mu na jeho štětcem natřený užovce bez prahů a zadkem 3 cm od země a děravym vejfukem "zařídili" technickou,když "tam máme jako servis známý", tak prostě řeknem NE.Nepomůžou ani sliby a přísahy "že to má jen na jezdění do sousední vsi do práce" a že "to za rok stejně bude likvidovat".. No ale my ho vyhodíme a on jde jinam a jinej servis mu to "zařídí".. No a když pak vidim ty šroty co vozej lidi likvidovat z důvodu upadnutí dveří nebo u favoritů propadlýho zadního pera do kufru a vidim že maj půl roku starou STK tak je mi to vždycky jasný..8
08:58:49
06.10.2008
Jozka
Dva roky nazpět mi přes ulici kotvilo MB s čerstvou nálepkou z STK, takový autentický stodolový nález. Při bližší prohlídce jsem zjistil, že když nic jiného, tak vůbec nikdy nemělo namontováno vnější zpětné zrcátko..

Technika hledajícího podobné úžasné závady ála Dlouhé Pole jsem taky zažil, ale už byl odejit, majitele STK neustále konflikty otrávily, tak ho nachytal při konzumaci a zbavil se ho.

U nás to maj s těma poklicema taky vyvěšený v nějakým desateru, ale když jsem je chtěl sundávat, tak mě zarazili, ať neblbnu. Pokud vím, tak geometrie předku součástí STK úkonů kdysi fakt byla, ale nejspíš už dávno není.

S motorem mě u nás dráždí taky - zkusil bych to, zatím se vždy ptali - motor je tam původní, že jo? - vystačili si s protokolem od emisí a kapota se neotvírala. Ale když tam šoupnu něco jiného a řeknu že původní, tak ho 100% budou chtít vidět.
07:24:54
06.10.2008
spartra
njn, když stk jsou soukromý a ne státní, na to, že je to jen diagnostika je to docela mastný5
01:30:29
06.10.2008
King
-> Matsoft: Přesně tak, zrovna tuhle STK neznám, ale tyhle STK "kurvy", co vyhoděj prostého občana za kdejakou peečovinu, charakterizuje to, že s šustivou motivací dokážou přimhouřit oko a nad korozí sežraným prahem.

I ta naše STK měla pověst nesmlouvavých strážců tech. stavu a speciálně jeden technik se jménem ne nepodobným Kingovu :) Akorát když už jsem poněkolikátý zvedal doma telefon a někdo měl přání předjednat si výsledek tech. kontroly svýho šrotu, bylo mi to jasný :) Halt kvóty na to, kolik aut musej aspoň na první pokus vyhodit jsou nesmlouvavý a je potřeba nějak vykompenzovat ten hladkej průběh kontrol zpřátelených vláčečů, automechaniků, řemeslníků, známejch šéfů, známejch známejch známejch šéfů, známejch........ :)
00:29:33
06.10.2008
LiMaK - 742 forever
-> Slavek: tak to presne znam. tatik to mel taky tak, ale facko bylo komplet cele 781.135 -jak papirove tak v motoru obyc. karbec a bez katu.

ale menil se motor a dal se jen BLOK 781.135E

mlada boleslav toto povoluje,vede bloky jako zamenne, ale technik na evidenci nechtel nic slyset....prej ze tam MUSI byt i eco karbec a kat kdyz je to Eckovy motor.....na muj rozhnevany argument, ze mi pak nebudou sedet papiry-781.135 a auto bude prakticky 781.135E mi nedokazal dal argumentovat....pomohl az telefon prestavboveho technika z magistratu, nejakeho pana mgr. ktery dotycneho podavace klicu zjebal, ze bloky JSOU zamenne a pokud sedi s papirama karbec a absence katu, tak o co pry jde.... technik na evidencce pak jeste s omluvou vse kladne vyridil.
23:54:57
05.10.2008
Matsoft
-> Slavek: zajimave... nedavno se mi dostaly do rukou dve celkem srotoidni auta. a i co jsem nevidel v TP.. posledni 3 stk byly delany prave Dlouhe Pole.... a stavem jsem ty auta znal tak 4 roky a vim, ze to byly pred tema 4 rokama sroty... takze je to asi o znamostech a o penezich.
21:05:15
05.10.2008
Slavek
-> King 05.10.08 18:27:44: U nás v STK Dlohé Pole to zažízení maj,ale požijou jen když chtěj zažít pocit moci a vynadat "jak to že na tom máte poklice!Jak to mam teď změřit??" Tak sem mu řek "tak nic neměřte s vyhoďte to,mně je to fuk to auto je zákazníka" no a tim sem ho uzemnil.. Taky tam máme "technika" kterej jako "céčko"-nebezpe čnou závadu považuje vůli v kolejnicích sedadel a taky u škodovek s oblibou-tim už je na okrese proslulej-vyhazuje za jakýkoliv stav těch gumových pásků profilu"L" co jsou sevřený ve spoji zadních poloos k rameni.Uznává pouze když tam uvidí uplně nový..Debil.A z doslechu vim že vyhodil jednoho starýho dědu s Opelem Kadett za to že auto uvnitř " zapáchá po psovi" a jednu starší pani se Š 105 vyhodil za to že jí jedno světlo svítilo moc nízko a vynadal jí že se na ty seřizovací šroubky dostat a že příště má mít než přijede do STK odmontovanou masku!9Tak pani k nám přijela a chtěla aby sme jí tu masku odmontovali..Tak nám to bylo divný proč to chce a tak nám to všechno vyprávěla..No a to neni všechno!Samozřejmě sme jí řekli že to je nesmysl a světla sme jí seřídili na našem regloskopu.Aby sme jí ušetřili cestu zpátky na zpětnou montáž masky..No ale paní byla za 2 hod. zpátky,že jí vynadal že to nemá co nechávat seřizovat v nějakom"pofidernim&q uot;servisu,že prej to musí seřizovat jen ON a na to musí mít odmontovanou masku a jak to že ho neposlechla když jí to nařídil! A protože masku odmontovanou opět neměla,tak jí vyhodil zase.. No tak to opět tehdy vyřešil telefonát s vedoucim STK..Jo co já už od našich zákazníků vyslech historek o "službách" STK..8
18:27:44
05.10.2008
King
-> Slavek: Co že kontrolujou? To jsem zase nějak zaspal dobu, protože na STK jsem byl se shade asi 5x a o kontrole geometrie jsem ještě neslyšel.

Jinak na přístup technika jsem měl vyjímečnou kliku, protože poslední 2 kontroly jsem absolvoval s favomotorem, vlečkou, 5q a čtyřpístama s propojkama (papírově Š105 bez výmazu :) a vždycky jenom říkal ať si na tu přírubu čerpadla apoň vyrazím původní číslo ať to nevypadá tak blbě :)
14:44:25
05.10.2008
Slavek
-> Mr.Lumpy 05.10.08 14:09:20: Jo,to chtěj u nás taky poklice dolu..Prej že když kontrolujou geometrii přední nápravy tak aby mohli správně přiložit k ráfku to zaměřovací zařízení.
14:09:20
05.10.2008
Mr.Lumpy
jinak mrkni se jak je to u tebe ale u mne chtějí také pokličky dolů
10:50:14
05.10.2008
Slavek
-> David29 - Mrázovka 04.10.08 11:08:30: Našeho zákazníka vyhodili z evidenčky s favoritem-zjistili že má namontovanej motor 781.135.. Prý tam musí mít 781.135 E 8 To auto je totiž s tim divnym "řízenym"karbce m a dokonce to eště funguje no ale kdosi vyměnil motor s obyč favorita(ale sání i výfuk s lambdou zůstal) a na evidenčce to technik hrozně prožíval a řešil a pána vyrazil..Vyřešil to teda nakonec jeden telefonát s majitelem STK no ale jinak bacha na to,i když je výmaz,tak kontrolujou TYP motoru..
14:09:18
04.10.2008
petr s
-> ZbyŠek: Kontrola typu motoru je součástí STK a podložky se jim líbit taky nebudou
13:49:34
04.10.2008
ZbyŠek
Nekdo dalsi ma este nejake zkusenosti,apod.....
12:20:22
04.10.2008
David29
-> Mr.Lumpy: Možná máš pravdu... protože mě koukal na motor (na evidnečce), byt číslo mám vymazaný...
11:36:55
04.10.2008
ZbyŠek
-> David29 - Mrázovka: no prave me motor vubec neresili koukl do TP(uvidel vimaz c.) a rekl: mate vimaz tak me motor vubec nezajima, jen ho zajimala kastle coz je jasne. A to jsem mu este rikal jestli opravdu ten motor chce videt a on ze ne.
11:17:25
04.10.2008
Mr.Lumpy
-> David29 - Mrázovka: nemůžeš jestli chceš tak ti naskenuju papír kde na evidenčce mám že nesouhlasí typ motoru 4
11:08:30
04.10.2008
David29
-> ZbyŠek: Zkrátka na evidenčce můžeš mít motor třeba z helikoptéry
11:08:05
04.10.2008
David29
-> ZbyŠek: Na evidenčce je zajímá POUZE číslo kastle a motoru (pokud není výmaz)
10:58:15
04.10.2008
ZbyŠek
no vono kdyz jsem to byl prihlasovat tak ho vubec motor nezjimal, ale STK je asi prisnejsi nez prihlasovani,co?

No jinak se jedna o stanici Pardubice-Černá za Bory. Jezdi te tam nekdo ?
10:54:39
04.10.2008
Kuladmin
Urcite bych dal pryc ty podlozky a aby necumely pak dlouhy stefty tak nakopni na to naky poklice ktery to skryjou. No a ten motor to se tepr uvidi.
10:46:32
04.10.2008
Mr.Lumpy
-> suri: to záleží na technikovi
10:41:42
04.10.2008
suri
-> Mr.Lumpy: jasne -> ZbyŠek: myslim ze peniaze na sedacke to isti
10:40:47
04.10.2008
Mr.Lumpy
-> suri: ono záleží na zkušebně mě tak koukají a to mám i smazané číslo v tk 4
10:38:30
04.10.2008
suri
-> Mr.Lumpy: tobe koukaji na motor? mne aj pri legal stk na motor nikdy nikto nepozrel ani kapotu neotvoril
10:34:47
04.10.2008
Mr.Lumpy
za fa motor mě vyhodil - prostě tam jen mrknul a "a hele favorit to nam nemá co dělat... mazej ven" 3
10:22:12
04.10.2008
Nwkt
Co vadí, no asi motor pokud neni v TP a podložky, zbytek by se dle mě nechal i zkousnout
10:18:30
04.10.2008
ZbyŠek
Na co se pripravit,popr.co odpovidat na STK ?

Jedna se o moji skoduli.

Motor FA - vymaz cisla motoru.

Prevodovka 5q.

Siroke napravy ,,M,, vzadu 2,5cm podlozky + dlouhe stefty.

Ve predu bile blinkry + oranzove zarovky.

Zrcadka beskidy.

Zavareny ,,C,, sloupky.

Co nevadi a co vadi popr. zda si mam dat na sedacku nejaky many?

dikas
Extreme Tyres