Přepis,prosim o radu

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 07.12.2007 do 05.08.2010, založil/a pavelkreta
řadit dle data
10:56:32
05.08.2010
Pavel P..
-> Miles:

ad 1. nemusíš být osobně a dokonce ani kupní smlouvu nepotřebuje k odhlášce.. jen vyplní dvoulist na dopravce a vystojí frontu, nic to nestojí.

ad 2. jestli on neni napsanej v TP jako majitel, musí auto jít odhlásit ona jako majitelka, a nebo mu sepsat plnou moc k odhlášení a teď nevim jestli musí bejt oveřená, ale snad ne.
10:54:11
05.08.2010
1560 - zrušená registrace
-> Miles:

1.osobně nemusíš, měla by stačit kupní smlouva

2.netuším
10:52:14
05.08.2010
Miles
Zdravím. Chtěl bych se vás zeptat na pár otázek ohledně přepisu, ve kterých nemám úplně jasno.

1) Majitel, od kterého auto koupím ho zajde odhlásit na svém DI a nechá mě zapsat do velkého TP. Musím u toho být i já osobně, nebo mu stačí jen kupní smlouva? Pokud u toho musím být osobně, stačí mu moje plná moc?

2) On to auto osobně používá, ale auto je napsané na jeho bývalou přítelkyni, která mu řekla, že si auto má nechat a on ho chce nyní prodat. Musí být u přepisu přímo majitel uvedený v TP (jeho bývalá přítelkyně) nebo by mu stačila od ní plná moc?

Díky za odpovědi.
20:51:28
09.02.2008
Pavel P..
-> Strnadek: na bohdalec jdi nejlíp ráno po otevření.. a nebo po poledni jinak si tam postojíš pár hodin.1
20:23:47
09.02.2008
Strnadek
Tak jak koukám, přichází v úvahu i ten bohdalec... adresou jsem praha 4 - jo a dík6
10:49:34
08.02.2008
Pavel P..
-> Strnadek: už to neni na kongresový.. přesunuli to. mrkni sem

www.dopravni-inspektoraty .cz/magistrat_hl.mesta_pra hy.html
10:31:06
08.02.2008
Strnadek
No to mě by spíš zajímalo na co si dát pozor v kupní smlouvě (já prodávám) kterou si prej kupující "připraví"... Jo a DI je pro prahu furt na vyšehradě nebo už to přesunuli..? Nevíte?

-> blue snooker: Značky se dávaj do depozitu právě abys nemusel platit povinný ručení, když ti to stojí (třeba nabouraný/nepojízdný) na zahradě. Můžou tam bejt maximálně rok, za vyzvednutí se platí cca150.- a nedaj ti je když to auto nemá stk.
13:04:41
22.01.2008
Montér
-> blue snooker: Pokud máš auto bez značek, čili v depozitu, povinný ručení můžeš odhlásit, neboli nemusíš platit...ALE... co mám zkušenost, tak aby si takový auto moh přepsat, musí současný majitel..:

1. zaplatit povinné ručení

2. vyjmout z depozitu

2.a) pokud nemá tp+e, musí tam s autem nejdriv dojet ( jelikož nemá spz, musí na podvalu)

3. na DI odhlasit auto na nového majitele

novy majitel udělá.:

1. zaplatí si ručení na starou SPZ

2. dojede na evidenčku

3. na DI přihlásí auto na sebe

4. dojde do pojišťovny nahlůásit novou SPZ...
11:02:51
22.01.2008
blue snooker
musi mit auto bez znacek povinny rucenni pokud jsou znacky v depozitu tak by se za to nemelo nic platit ?nebo ano no podle mne ne ale nwm jak to je prosim poradte nekdo moc vas prosim jinak prepis stoji 800 a pokud je to auto bez znacek a nema tp tak by to melo byt s prepisem v pohode ne?
19:42:01
08.12.2007
myschaak AZNP K.Hora
-> davidm29: asi tak
21:27:25
07.12.2007
davidm29 - zrušená registrace
Stejně je ten náš systém nedomyšlenej. Abys mohl přihlsásit auo, musíš mít povinný, take ty si ho přihlásíš, a pak musíš znova na pojišťovnu, aby ti změnily SPZ v dokladu o zaplacení povinka...
19:29:56
07.12.2007
myschaak AZNP K.Hora
-> pavelkreta: ok...ještě jsem zapomněl na kupní smlouvu ale to je snad samozřejmost
19:27:14
07.12.2007
pavelkreta
-> myschaak:

Supr uz je mi to celkem jasny diky moc za vysvětlení.
19:17:21
07.12.2007
myschaak AZNP K.Hora
takže popoiřádku:

1.majitel tě nechá na úřadě napsat do velkýho TP

2.ty uděláš TK+E a tímpádem i evidenčku

3.sjednáš si povinný ručení

4.pokud je tam lpg tak musíš mít platnou revizi

5.pak uřad,sebou velkejTP-kde jseš napsanej v mezikolonce,doklad pojištění,doklad z stk-kvůli evidenčce,800kč a měli by tě tam napsat....

snad jsem na nic nezapomněl...
19:13:14
07.12.2007
myschaak AZNP K.Hora
myslel jsem to tak že určitě budeš chctít udělat TK+E a součástí TK+E je i evidenční kontrola....takže pokud projdeš TK+E tak máš i evidenční kontrolu na cca 5-7 dní platnou,takže pokud půjdeš v pondělí na STk a projdeš tak ve středu můžeš jít na úřad....pokud to do těch ?dnů nestihneš tak musíš znova na STK a za 150kč uděla evidenčku která ti zas platí těch pár dní...
19:09:48
07.12.2007
pavelkreta
-> myschaak:

Takže až pojedu na tu evidenčku která je na stk? Tak mi zrovna udelaji i stk + emise a potom zajit na urad a tam to prepisu jo?
19:01:28
07.12.2007
myschaak AZNP K.Hora
nech se napsat do mezikolonky ve velkym TP(tam tě nechá napsat předchozí majitel na základě kupní smlouvy),pak zaplatit pojistku,dojed na stk-tím pádem máš platnou evidenční kontrolu asi na pět dní a pak s platnou tk+e,pojistkou a velkym tp zajdi na úřad a vem si sebou 800kč....
18:04:23
07.12.2007
pavelkreta
Zdar borci,mam takový dotaz příští týden budu kupovat škodovku a vubec nevím jak to chodí s tím přepisem.To auto,které budu kupovat nemá STK,a není na něm zaplaceno pojištění.Takže jak to mám vlastně udělat,kam zajet jako první ,co si vzít s sebou ,atp. Abych se nakonec v konečné fazi stal právoplatným majitelem vozidla?Co sem tak pročítal ve starších příspěvcích tak tam padla řeč o PLNE MOCI,to znamená že když mi tuto plnou moc majitel napiše tak vsechny formality už vyřeším sam?A nevíte někdo jak by měla ta PLNA MOC vypadat,nebo nemate vzor?Za každou radu moc děkuji přepis jako takový budu dělat uplně poprvé.Tak prosim mějte se mnou trpělivost a nějakym polopatickým způsobem mi to vysvětlete :).Diky moc
Extreme Tyres