skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pojištění ? končí samo?
20:13:57
10.12.2006
10.12.2006

Majkl
taky je jednoduchy si uzavirat smlouvu a dobu urcitou a pak kdyztak prodouzit.. taky reseni, kdyz vim ze budu jezdit jen rok..
21:10:21
22.11.2006
22.11.2006

dyrup
Když jsem hledal něco v zákoně o pojištění odpovědnosti ...., tak jsem našel ten zánik toho pojištění. No tak to sem hodím.
Zánik pojištění odpovědnosti
§ 12
(1) Pojištění odpovědnosti podle tohoto zákona zaniká
a) dnem, kdy pojistník, jeho dědic, právní nástupce nebo vlastník vozidla, je-li osobou odlišnou od pojistníka, oznámil pojistiteli změnu vlastníka tuzemského vozidla,
b) dnem, kdy vozidlo přestalo jako vozidlo fyzicky existovat,
c) dnem vyřazení tuzemského vozidla z evidence vozidel,
d) odcizením vozidla; nelze-li dobu odcizení vozidla přesně určit, považuje se vozidlo za odcizené, jakmile Policie České republiky přijala oznámení o odcizení vozidla,
e) dnem následujícím po marném uplynutí lhůty stanovené pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části, doručené pojistníkovi; tato lhůta nesmí být kratší než 1 měsíc a upomínka pojistitele musí obsahovat upozornění na zánik pojištění odpovědnosti v případě nezaplacení dlužného pojistného; lhůtu stanovenou pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části lze před jejím uplynutím dohodou prodloužit,
f) výpovědí podle zvláštního právního předpisu,19)
g) dohodou,
h) uplynutím doby, na kterou bylo pojištění odpovědnosti sjednáno.
(2) Pojistník je povinen bez zbytečného odkladu oznámit pojistiteli skutečnosti uvedené v odstavci 1 písm. a) až d).
Zánik pojištění odpovědnosti
§ 12
(1) Pojištění odpovědnosti podle tohoto zákona zaniká
a) dnem, kdy pojistník, jeho dědic, právní nástupce nebo vlastník vozidla, je-li osobou odlišnou od pojistníka, oznámil pojistiteli změnu vlastníka tuzemského vozidla,
b) dnem, kdy vozidlo přestalo jako vozidlo fyzicky existovat,
c) dnem vyřazení tuzemského vozidla z evidence vozidel,
d) odcizením vozidla; nelze-li dobu odcizení vozidla přesně určit, považuje se vozidlo za odcizené, jakmile Policie České republiky přijala oznámení o odcizení vozidla,
e) dnem následujícím po marném uplynutí lhůty stanovené pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části, doručené pojistníkovi; tato lhůta nesmí být kratší než 1 měsíc a upomínka pojistitele musí obsahovat upozornění na zánik pojištění odpovědnosti v případě nezaplacení dlužného pojistného; lhůtu stanovenou pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části lze před jejím uplynutím dohodou prodloužit,
f) výpovědí podle zvláštního právního předpisu,19)
g) dohodou,
h) uplynutím doby, na kterou bylo pojištění odpovědnosti sjednáno.
(2) Pojistník je povinen bez zbytečného odkladu oznámit pojistiteli skutečnosti uvedené v odstavci 1 písm. a) až d).

05:00:32
08.11.2006
08.11.2006

pajavlk
-> Peťa Klíč: taky to nebylo za auto ale za fichtla .. 

20:04:07
07.11.2006
07.11.2006

Libor
a v tom poloprevodu tedy kdyz je o tom rec. mam tak asi kolem 5-10aut ale nemam ani ty papiry, je to neco na me v poloprevodu a neco ze me na nekoho. resi se s tim neco nebo co by hrozilo kdyz sechnycaky se nak s autem vyparily???
12:05:35
07.11.2006
07.11.2006

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
-> pajavlk: dvě kila? šťastnej to žena
12:05:08
07.11.2006
07.11.2006

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
sou to darebáci bacha na to, baba ti na telefonu ochotně řekne že to pojištění je dávno zrušený a nemusím se bát a naráz začnou chodit upomínkový složenky na dlužnou částku a hrozej ti žalobou

06:02:45
07.11.2006
07.11.2006

pajavlk
-> hymla: pojištění zanikne nezaplacením ale mě přišla ještě pokuta asi dvě kila za nezaplacení než to zrušili
mám takhle ekozlikvidovanejch několik aut papíry se mě válej doma a nikdo nevysírá nebo nedělá problémy, podle mě v tom maj takovej bordel že seš tam jak jehla v kupce sena
mám takhle ekozlikvidovanejch několik aut papíry se mě válej doma a nikdo nevysírá nebo nedělá problémy, podle mě v tom maj takovej bordel že seš tam jak jehla v kupce sena
20:37:45
06.11.2006
06.11.2006

Majkl
pojisteni (povinny ruceni) zanikne kdyz mas jine, ale musis jim to dat vedet ze to mas pojisteny jinde, budou chtit doklad...
nebo konci s tim ze dlouho nezaplatis...
jinak kdyz zadny nema tak ani zadny nezkonci to je jasny
nebo konci s tim ze dlouho nezaplatis...
jinak kdyz zadny nema tak ani zadny nezkonci to je jasny
20:34:54
06.11.2006
06.11.2006

spartra
když není v polopřevodu na tebe

20:28:43
06.11.2006
06.11.2006

hymla
v autoškole mě učili, že pojištění zaniká, když přestanu platit nebo když si sjednám pojištění u jiný pojišťovny -> je to pořád pravda?
a ještě jedna otázka:
nechci auto eko likvidovat -> co když prostě auto zlikviduju posvém a papíry si nechám válet doma (aniž bych cokoliv odhlašoval)
(je v polopřevodu a pojištění ani žádný nemá)
??
a ještě jedna otázka:
nechci auto eko likvidovat -> co když prostě auto zlikviduju posvém a papíry si nechám válet doma (aniž bych cokoliv odhlašoval)
(je v polopřevodu a pojištění ani žádný nemá)