skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kto platí pri odhlásení auta na Slovensku?
12:47:20
25.01.2011
25.01.2011

Duri
-> Nostalgik: Na toto Ti bohuzial neviem odpovedat. Vozidlo ale musi byt v kaznom pripade pristavene na obhliadku pred prepisom.Ak dovezies len skelet s vyrobnymi cislami a stitkami na privese, osobne si myslim, ze by to mohlo ist.Ale radsej sa treba vopred informovat.Toto som nikdy neskusal.
11:56:46
25.01.2011
25.01.2011

Nostalgik
Takze STK netreba mat pri prepise,ale auto sa musi pristavit ku kontrole. A co v pripade, ak na aute prebieha kompletná renovácia a nie je mozné ho pristavit ku kontrole? Vtedy sa nedá prepísat?
08:27:24
25.01.2011
25.01.2011

Duri
Svojho casu som sa obratil na Ministerstvo vnutra, prezidium policajneho zboru, aspon myslim.
Otazky boli dve:
1. ci sa pri prihlasovani/prepise vozidla kontroluje a vyzaduje platna STK a EK.
2. ci sa postihuju majitelia vozidiel za neplatnu STK a EK aj ak vozidlo neprevadzkuju ale je stale prihlasene v edidencii (cize nie je docasne odhlasene/vyradene)
Odpoved z 20. novembra 2009 9:02:
Na základe Vašej žiadosti o poskytnutie informácie týkajúcej sa ohľadom kontroly a postihu motorových vozidiel bez platnej STK a stanoviska Odboru dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru Vám zasielam nasledovné stanovisko :
Upovedomujeme Vás, že podľa ustanovení šiestej časti zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov orgán Policajného zboru pri vykonávaní evidenčných úkonov nevyžaduje dokladovanie platnosti technickej a emisnej kontroly.
Postihovanie držiteľov vozidiel a vlastníkov vozidiel, ktorí nemajú platnú technickú alebo emisnú kontrolu, ale vozidlo neprevádzkujú v premávke na pozemných komunikáciách, je v kompetencii príslušného obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.
Na základe uvedeného Vám odporúčam obrátiť sa o ďalšie podrobnosti na elektronickú adresu Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií info@telecom.gov.sk.
S prianím príjemného dňa Mgr. Andrej Bujna – odbor komunikácie a prevencie prezídia Policajného zboru.
Otazky boli dve:
1. ci sa pri prihlasovani/prepise vozidla kontroluje a vyzaduje platna STK a EK.
2. ci sa postihuju majitelia vozidiel za neplatnu STK a EK aj ak vozidlo neprevadzkuju ale je stale prihlasene v edidencii (cize nie je docasne odhlasene/vyradene)
Odpoved z 20. novembra 2009 9:02:
Na základe Vašej žiadosti o poskytnutie informácie týkajúcej sa ohľadom kontroly a postihu motorových vozidiel bez platnej STK a stanoviska Odboru dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru Vám zasielam nasledovné stanovisko :
Upovedomujeme Vás, že podľa ustanovení šiestej časti zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov orgán Policajného zboru pri vykonávaní evidenčných úkonov nevyžaduje dokladovanie platnosti technickej a emisnej kontroly.
Postihovanie držiteľov vozidiel a vlastníkov vozidiel, ktorí nemajú platnú technickú alebo emisnú kontrolu, ale vozidlo neprevádzkujú v premávke na pozemných komunikáciách, je v kompetencii príslušného obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.
Na základe uvedeného Vám odporúčam obrátiť sa o ďalšie podrobnosti na elektronickú adresu Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií info@telecom.gov.sk.
S prianím príjemného dňa Mgr. Andrej Bujna – odbor komunikácie a prevencie prezídia Policajného zboru.
18:58:52
24.01.2011
24.01.2011

myschaak AZNP K.Hora
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : sk je jinde....i s tou technickou je tamtrochu jinej problém....
17:23:20
24.01.2011
24.01.2011

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Nostalgik: Prodat auto bez platné STK určitě jde, ale nový majitel si ji pak stejně musí zařídit, takže to je jeho věc, jestli tak auto koupí.
U vás nejde přestavět auto na králíkárnu? Tady to docela funguje...
U vás nejde přestavět auto na králíkárnu? Tady to docela funguje...
17:16:18
24.01.2011
24.01.2011

Nostalgik
S čestným prehlásením o dôvode zániku vozidla to fungovalo do jesene 2009, vtedy sa dalo vozidlo dodatočne odhlásiť s odôvodnením, čo sa s autom stalo.
Ale teraz to už nefunguje podla mňa.
Ale teraz to už nefunguje podla mňa.
16:03:34
24.01.2011
24.01.2011

MOLSO
-> Nostalgik: je to tak no napr. v Trnave ti daju cent za cele auto a potom ho rozpredaju a nesmie nič chýbať
Naštastie som objavil ekolikvidačku v Sladkovičove - prišli si pre vrak sice zapytal i za odvoz 33€ ale odišla len kasna na napravach - namiesto motora len blok na priečke interier exterier očesaný a vobec im to nevadilo.
Takže skus najst nejaku inu firmu

Naštastie som objavil ekolikvidačku v Sladkovičove - prišli si pre vrak sice zapytal i za odvoz 33€ ale odišla len kasna na napravach - namiesto motora len blok na priečke interier exterier očesaný a vobec im to nevadilo.
Takže skus najst nejaku inu firmu

15:52:35
24.01.2011
24.01.2011

afro100
-> Speeder15: na slovensku cestne prehlasenie ? hmm ...
15:47:28
24.01.2011
24.01.2011

Speeder15
u nas sa daa vsetko...kamos minule zlukvidol len karoseriu a vsetko ostatne mal doma
ale viem ze inde riadne osieraju a namiesto toho aby vyplatili 33 eur este sami si uctuju...alebo potom cestne prehlasenie s dovodom dalsieho vyuzitia a mozes si nechat cele auto...

14:19:40
24.01.2011
24.01.2011

Nostalgik
Ďalšia možnosť by bola to auto predať niekomu, kto by o to ešte mal záujem.
Dá sa to predať bez platnej STK?
Dá sa to predať bez platnej STK?
13:26:31
24.01.2011
24.01.2011

-> Nostalgik: Pokud si chceš z auta něco nechávat, tak se to u nás reší odhlášením z důvodu zániku účelu využití vozidla (čestným prohlášením) - viz články. Doufám teda, že to obdobně funguje i na Slovensku.
13:24:52
24.01.2011
24.01.2011

-> Nostalgik: Bez motoru auto na ekologickou likvidaci ve smyslu odhlášení auta z registra dát nelze. Kde se kolik platí je individuální, ale většinou to bývá tak, že odevzdáš auto a protiúčtem dostaneš potvrzení o likvidaci k odhlášení. Jestli ti ještě něco přidají a nebo naopak budou chtít, to si musíš zjistit v konkrétním likvidačním středisku.
13:12:15
24.01.2011
24.01.2011

Nostalgik
Ahojte, chceli by sme odovzdať do šrotu našu starú škodovku.
Ja som vedel o tom, že auto musím odovzdať na spracovanie, a za vrak mi dajú cca. 1000 sk v eurách.
Minule mi však jedna pani vravela, že za likvidáciu musela ešte ona zaplatiť 80 eur.
Je jasné, že sa nám neoplatí ešte platit za odovzdanie šrotu 80 eur, tak nás napadlo predať aspoň motor, ktorý je ešte zánovný a auto odovzdať bez toho.
Lenže počul som aj niečo také, že za chýbajúce hlavné časti, ako motor, karoséria, nápravy atd. sa platí určitý poplatok aby zabránili predaju súčiastok.
Dúfam že mi dokážete poradiť!
Ja som vedel o tom, že auto musím odovzdať na spracovanie, a za vrak mi dajú cca. 1000 sk v eurách.
Minule mi však jedna pani vravela, že za likvidáciu musela ešte ona zaplatiť 80 eur.
Je jasné, že sa nám neoplatí ešte platit za odovzdanie šrotu 80 eur, tak nás napadlo predať aspoň motor, ktorý je ešte zánovný a auto odovzdať bez toho.
Lenže počul som aj niečo také, že za chýbajúce hlavné časti, ako motor, karoséria, nápravy atd. sa platí určitý poplatok aby zabránili predaju súčiastok.
Dúfam že mi dokážete poradiť!