skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prosím vás o radu
11:35:14
26.04.2010
26.04.2010

Gosi
Takže jestli jsem to správně pochopil: Mám dva favority. Můj je(136L rv.89) "prožrán rzí" a známej před pěti lety toho svého vyvařil(136L rv.88) a nechal rozebraného v garáži. Takže jediný způsob jak z toho vyvařeného udělat mého je flexa?(samozřejmě 10tis. za eko se mi platit nechce)
08:42:18
26.03.2010
26.03.2010

Kloggie
-> Nwkt: Když nebyl problém s Golfem II z roku 1986, tak nebude problém s Golfem z roku 1976. Ten můj má 24 let. Ale kolik takovejch jezdí? Já jich potkávám čím dál tím míň.
08:59:19
21.03.2010
21.03.2010

mafes
Jop, naprostá pravda, jen je to škoda celkem. Zase je fakt ale, že už ty auta chcou tlačit z cest, tak asi proto takové obstrukce kolem toho. Nakonec jsem to vyřešil tím, že moje kastle se vyvařuje a dám si do ní všecko dobré z té GL, pak pěkně celolak a je to. U nás totíž policajti jdou strašně po VIN ( hlavně u nás mladších ) protože si někdo svého času pustil hubu na špacír..tak zbytečné si přidělávat další starosti
22:05:30
19.03.2010
19.03.2010

Nwkt
-> Kloggie: Se vsadim, že u Golfa I to problém nebude
21:49:00
19.03.2010
19.03.2010

Kloggie
Teda tak ještě, že mám spotřebáka od VW. Tyhle problémy by mě ani ve snu nenapadly...
13:18:25
19.03.2010
19.03.2010

Boomber
Nazdar, u nás na úřadě jednají slušně a narovinu mi řekli, že Škoda auto tyhle stará auta už neřeší a distancuje se od nich. A tak prostě tyhle přestavby a záměny nejdou, protože by to musela schválit Škoda auto a ta to už nedělá. A pro magistráty a stanice STK vydává Škoda auto každým rokem vydává doporučení o tom, co je na jejich autech povoléné a co ne. V roce 2008 napsala, že k vozům Favorit a starší se již nebude vyjadřovat a že o tom rozohdují magistráty, ale že to nedoporučuje z důvodů stáří vozidel a ukončení jejich životnosti. Za takovouhle přestavbu (pokud ji magistrát schválí) pak nese odpovědnost ten, kdo ji provedl. A ti úředníci na magistrátě nesou také částečnou odpovědnost, protže oni to schvalují. A kdo z vás by si vzal na svědomí, že nějaký Lojza z Hornídolní doma za domem bude dělat přestavbu auta, které se už 20let nevyrábí a já mu to mám dovolit a pak se stane průsser a půjdou po mě, proč a na základě čeho jsem to dovolil, když to výrobce nedoporučuje?
Jinak, ten zákon, co se tu na něj někdo odvolával, tak ten definuje, co je ještě náhradní díl a co už je přestavba a každý výrobce vydal směrnici, co je z pohledu tohoto zákona náhradní díl (a nepotřebuju žádat o přestavbu) a co už není. Toto je na uvážení výrobce. VW má karoserii jako náhradní díl a Škoda Auto ne. S tím nikdo nic neudělá.
Pro Lukyho: Motor z favorita není náhradní díl (tím se myslí hlavně blok s číslem), ale když do motoru ze Š130 narvu písty, ojnice, vačky z čehokoliv (favorit, fabia, mercedes, ferrari, porsche,....) a nechám blok, tak na to v podstatě nemůže nikdo přijít. Rozhodují je blok motoru a číslo na něm. A když pak je nějaký průser, například bouračka, tak může přijít nějaký šťoural, že v motoru byly použity neschválené díly pro tento typ vozu a jsi v prd....
Hodně těhle informací mám od známého, co je šéfem na dopravním magistrátě v jednom větším krajském městě
Jinak, ten zákon, co se tu na něj někdo odvolával, tak ten definuje, co je ještě náhradní díl a co už je přestavba a každý výrobce vydal směrnici, co je z pohledu tohoto zákona náhradní díl (a nepotřebuju žádat o přestavbu) a co už není. Toto je na uvážení výrobce. VW má karoserii jako náhradní díl a Škoda Auto ne. S tím nikdo nic neudělá.
Pro Lukyho: Motor z favorita není náhradní díl (tím se myslí hlavně blok s číslem), ale když do motoru ze Š130 narvu písty, ojnice, vačky z čehokoliv (favorit, fabia, mercedes, ferrari, porsche,....) a nechám blok, tak na to v podstatě nemůže nikdo přijít. Rozhodují je blok motoru a číslo na něm. A když pak je nějaký průser, například bouračka, tak může přijít nějaký šťoural, že v motoru byly použity neschválené díly pro tento typ vozu a jsi v prd....
Hodně těhle informací mám od známého, co je šéfem na dopravním magistrátě v jednom větším krajském městě
20:05:13
18.03.2010
18.03.2010

mafes
To čert : jasný že to tak je, jsem se špatně vyjádřil
Jinak já taky výměnu karoserie chtěl, jsem se mu snažil vysvětlit jak to je, jenže když někdo nechce slyšet, tak prostě neuslyší :) nejlepší bylo, že než jsem řekl o jakou značku a typ jde tak bylo vše v pohodě :)
Jinak já taky výměnu karoserie chtěl, jsem se mu snažil vysvětlit jak to je, jenže když někdo nechce slyšet, tak prostě neuslyší :) nejlepší bylo, že než jsem řekl o jakou značku a typ jde tak bylo vše v pohodě :)
18:23:59
18.03.2010
18.03.2010

petr s
-> mafes: Měl jsi chtít výměnu karoserie ne výměnu aut
18:23:35
18.03.2010
18.03.2010

DEAtH ROLL
Tak tak ale keby mu vypáli popapuli tak by to bol útok na verejného činiteľa nie?
18:21:41
18.03.2010
18.03.2010

jok3r
-> mafes: asi bych se neudrzel...
18:21:29
18.03.2010
18.03.2010

DEAtH ROLL
Cožee tak to je moc to asi dobrý debil bol na tom magistráte bol
Hm a dovod si sa asi nedozvedel okrem toho že ti povedal, že máš vrak auto
Debil

18:19:40
18.03.2010
18.03.2010

čert
mafes 15.03.10 11:05:22 napsal:
(EKO mám totiž zaplacen –
poloodhláška 2005)
jak můžeš mít EKO zaplaceno tím že máš poloodhlášku z roku 2005. Akorát jsi ji neplatil ty, ne? Na tebe se akorát nevztahovala z důvodu polodhlášky z roku 2005
(EKO mám totiž zaplacen –
poloodhláška 2005)
jak můžeš mít EKO zaplaceno tím že máš poloodhlášku z roku 2005. Akorát jsi ji neplatil ty, ne? Na tebe se akorát nevztahovala z důvodu polodhlášky z roku 2005
18:11:49
18.03.2010
18.03.2010

mafes
Nedalo mi to a nakonec vám napíšu svoje postřehy a zkušenosti vyplývající z této situace...cele to shrnu frázi jsem zhnusen..Nedalo mi to a nakonec jsem si skočil na ten magistrát s tím, že slušně zažádám o přestavbu ( za pokus nic nedám ). Odseděl jsem si solidní frontu a konečně se dostalo na mě.. Vejdu dovnitř, posadím se a sdělím svoje přání, že mám dvě auta a že bych chtěl zapsat přestavbu a vyměnit v podstatě tyto dvě auta mezi sebou ( popsáno níže )..no první se zdálo vše OK, pán že si vyhledá potřebné materiály a mezitím se mě zeptal na rok výroby obou aut a značku..řekl jsem 87 a 86, a už zbystřil, no a když jsem řekl slovo škoda, tak jsem tomu dodal očividně korunku ( ten pohled toho chlapa fakt popsat nejde ). Rovnou přestal hledat a řekl mi nene, neproveditelné. Říkám mu: "jak neproveditelé, podle toho co jsem si četl záleží na vyjádření magistrátu protože škodovka už se k tomu nevyjadřuje a proto jsem tady u vás". A on mi na to řekne, nebudu se o tom s vámi tady dále dohadovat, prostě to už nepůjde. Už nahodil takový arogantní tón, tak mě začal vytáčet. Říkám mu, že je tady od toho, aby se se mnou bavil a že neodejdu dokud mi nedá rozumné vysvětlení. A on mi na to řekne, máš to staré vraky a toto ti prostě neschválím. Tak za prvé mu říkám, že žádám na magistrátě nějakou úroveň jednání, že si vyprošuju aby mi tykal za druhé že neví v jakém stavu co mám a že on tu není od toho, aby to posuzoval a za 3. říkám, že klidně s tím udělám hned technickou nebo doložím fotkama stav. A on zase naráží na staré špeky a že co tu s tím vůbec ještě chodím, že to má být dávno ve sběru a taky že co nejdříve určitě bude...po dalších hádkách říkám, že žádám ten rozumný důvod a on že je to prostě starý vrak a že toto už neschválí ani náhodou..říkám fajn, pěkný humus tady, naschle..a on na mě co jsem tím myslel ( zase mi tykal v nervech ). Říkám, že na magistrátě mi tu nikdo tykat nebude, že jsem s ním husy nepásl a že jdu podat na něj stížnost..hned mu úspěv opadl :D práskl jsem dveřma a ještě ten den jsem podal stížnost..uvidímě, co mi příjde za odpověď...toto je jenom výřez z asi půlhodinové návštěvy magistrátu...tímto všem radím a narovinu říkám : pokud budete mít stejnou situaci jako já, prostě to legálně nejde i když papírově by to jít mělo...serou na nás tak já seru na ně...
12:32:26
18.03.2010
18.03.2010

Syny
A to je presne to, proc nechci nikdy uz nic od skodovky domu... To neni jen o 120tkach, ale o celej znacce. Nevyjadrujou se k autum starsim 10ti let... No to rovnou muzou npasat, ze po 10ti letch to mas hodit do smelcu a jit si koupit skodovku novou... Proc se jako nevyjadrujou ke starsim? To nejsou jejich auta nebo co? Sou to kurvy a nic se znakem skoda si uz nikdy nekoupim... Sice jim to je asi jedno, ale ja z toho budu mit alepson dobrej pocit.
12:12:28
18.03.2010
18.03.2010

Luky
-> Boomber: Celý motor není náhradní díl? A co třeba píst? Ojnice? Blok? Klika? Jako že by se tam dal soubor náhradních dílů v podobě motoru 

21:48:30
17.03.2010
17.03.2010

Kloggie
-> All: Tak to se omlouvám za mystifikaci, řikal jsem si že když mi VW napsalo, že dle paragrafu xy je karoserie náhradní díl, tak to tak bude muset brát i škodovka. Očividně nemusí a koukám, že to takovej stát ve státě - diktujou si pravidla.
18:05:41
17.03.2010
17.03.2010

mafes
tak práce už začínají, páč na magistrátě se mnou málem dveře vyrazili :D
08:53:37
16.03.2010
16.03.2010

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> mafes: to je jediné rozumné řešení

07:46:11
16.03.2010
16.03.2010

Boomber
Nesouhlasím s Kloggiem, protože já jsem řešil tu samou sitaci, co je tady řešená a na úřadě mi jasně řekli, že k tomu potřebuju vyjádření výrobce vozidla a jeho souhlas k výměně karoserie (u škodovky totiž NENÍ náhradní díl) a to mi nikdo nedá, protže Škodovka takové věci dává jen k autů, které nejsou starší víc jak 10 let. Co je náhradní díl, o tom rozhoduje výrobce. Tak jako motor z Favorita, jednu dobu šel dávat do škodovek i bez ohlášení, jako náhradní díl, ale pak to Škoda auto zrušila a už to není náhradní díl. A karoserie je to samé.
A navíc, každý rok Škoda auto vydává nějaké směrnice, pro STK a různé úpravce vozidel a úřady, kde je napsané co na kterých autech je možno dělat, co se musí hlásit a co neschvalují. A k řadě Škoda 1000 - 136 bylo asi před 2 - 3 lety napsáno, že už se k nim vůbec nevyjadřují a žádné jejich přestavby neschavlují. A myslím, že tam byl i takto napsaný i Favorit
A navíc, každý rok Škoda auto vydává nějaké směrnice, pro STK a různé úpravce vozidel a úřady, kde je napsané co na kterých autech je možno dělat, co se musí hlásit a co neschvalují. A k řadě Škoda 1000 - 136 bylo asi před 2 - 3 lety napsáno, že už se k nim vůbec nevyjadřují a žádné jejich přestavby neschavlují. A myslím, že tam byl i takto napsaný i Favorit
19:42:44
15.03.2010
15.03.2010

mafes
Mno jak na to tak koukám, tak to vidím na flexu, a jeden víkend v garáži :)
15:02:45
15.03.2010
15.03.2010

LiMaK - 742 forever
-> Kloggie: jenže ty to resis na VW. tenhle vyrobce byl je a snad i bude vždy schopný vyjadřovat se. z vlastní i jiných zkuseností vím, že nemci se chovaj velice dobře k prestavbám...
ale...: on to chce resit na skodovce, a navíc na 120ce. na 110% vím, že ze skodovky dostane zamítavé stanovisko s ohledem na stáří vozidla....
ono je to taky zpusobené tím, že nás celá evropa nazývá vrakovištěm evropy a proto se ti nasi ouřadové vsemožně snaží staré auta vytlačit a omladit vozový park...
no a dejme tomu jiné skorodemokratické zeme nemaj takové problémy se stářím aut, tak se chovaj lepe :-)
ale...: on to chce resit na skodovce, a navíc na 120ce. na 110% vím, že ze skodovky dostane zamítavé stanovisko s ohledem na stáří vozidla....
ono je to taky zpusobené tím, že nás celá evropa nazývá vrakovištěm evropy a proto se ti nasi ouřadové vsemožně snaží staré auta vytlačit a omladit vozový park...
no a dejme tomu jiné skorodemokratické zeme nemaj takové problémy se stářím aut, tak se chovaj lepe :-)
14:25:05
15.03.2010
15.03.2010

mafes
A nevíš, kolik cca by mě to stálo?? myslím ty poplatky za to, na internetu jsem nic nenašel a na magistrát se dostanu až zítra, protože jsem bez auta
13:59:22
15.03.2010
15.03.2010

Kloggie
Ale prd, jde to. Musíš to mít ale na sebe přehlášený, jakmile to budeš mít přihlášený, tak hurá na DI a provést výměnu karoserie. Jsou na to potřebný dokumenty, mimo jiné i vyjádření akreditoveného zástupce (škoda auto) a pak z autorizovanýho servisu protokol o provedené změně. Já to teď dělám na mým VW Golf a momentáně řeším evidenčku abych to mohl na sebe přehlásit a následně udělat výměnu karoserie. K tomu vyjádření - VW mi napsalo, že dle paragrafu xx je karoserie záměnná jako náhradní díl, tudíž s tím souhlasí. Takže napiš žádost o vyjádření k výměně karoserie s vin: xxxxx za karoserii s vin: xxxxxx a že dle paragrafu jsou tyto záměnné jako nd, tak by tě zajímalo jak to teda je. Musí odpovědět a jak znám ty vyjádření, napíšou něco neutrálního a hoděj to na úředníka...
11:57:48
15.03.2010
15.03.2010

mafes
taakze jine reseni nez flexa neni jo?? :(
11:51:48
15.03.2010
15.03.2010

Boomber
Nazdar, legálně to neuděláš, protože jsem se na to již kdysi ptal na úřadě. Byla by to perfektní klička na obcházení ekodaně. Ale na úřadě řekli, že k jakékoliv přestavbě potřebuju vyjádření výrobce vozu a jeho souhlas k dané přestavbě a to mi dneska nikdo nedá. Škoda auto se nevyjadřuje k vozům starším víc jak 10 let
11:14:51
15.03.2010
15.03.2010

mafes
Já bych právě chtěl nechat zachované moje papíry kvůli absence ekodaně, nechtěl bych pak hledat někde někoho s ZTP a přepisovat to nebo ještě platit EKO...ono motor by bylo nejjednodušší přehodit, ovšem vzhledem k tomu, že ta druhá škodovka je v krásnem stavu a mnohem lepším než ta moje tak bych chtěl právě provést nějak přestavbu ale nejlépe legálně, ne nic vařit.
11:12:22
15.03.2010
15.03.2010

Kuladmin
Zalezi jak to chces.
Jestli davat motor do tve nebo nechat cele auto a na nej prepsat tvoje papiry a tvoje auto zrusit??
Pokud motor prehodit do tve tak staci dodrzet typ a soupnout ho tam a mas to legalne(max nechat udelat vymaz cisla motoru z technicaku).
Dalsi moznost je pokud jeste ma ta skodovka papiry tak hold to koupit i snima a prepsat. A tve se nasledne zbavit - serrotovat nebo napsat cestne prohlaseni a udelat z ni kralikarnu.
Prestavba tvych papiru na onu skodovku bude asi nejhorsi reseni nevim zda se ti s tim jeste nekde budou zabyvat a hlavne za kolik by to bylo. To se chce nejlepe informovat na tvem magistratu.
Jestli davat motor do tve nebo nechat cele auto a na nej prepsat tvoje papiry a tvoje auto zrusit??
Pokud motor prehodit do tve tak staci dodrzet typ a soupnout ho tam a mas to legalne(max nechat udelat vymaz cisla motoru z technicaku).
Dalsi moznost je pokud jeste ma ta skodovka papiry tak hold to koupit i snima a prepsat. A tve se nasledne zbavit - serrotovat nebo napsat cestne prohlaseni a udelat z ni kralikarnu.
Prestavba tvych papiru na onu skodovku bude asi nejhorsi reseni nevim zda se ti s tim jeste nekde budou zabyvat a hlavne za kolik by to bylo. To se chce nejlepe informovat na tvem magistratu.
11:05:22
15.03.2010
15.03.2010

mafes
Zdravím, nastala mi taková pěkná situace. Mám svoje auto ( viz karta ) akorát mám po smrti motor. Za cenu motoru jsem sehnal krásnou zachovalou škodovku zatím s TP. Chci se zeptat jestli je možnost nějak legálně překonvertovat papíry z mého auta ( EKO mám totiž zaplacen - poloodhláška 2005 ) do té nové škodovky. Děkuji za co nejrychlejší odpověď, musím to nějak rychle řešit :)