Úřad - změna majitele auta - Rada

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 06.01.2010 do 08.01.2010, založil/a Luky
řadit dle data
09:01:00
08.01.2010
Jozka
-> Luky.: Dík - tak jsem si to pamatoval dobře, ještě nejsem úplně blbej, sláva..
13:02:04
07.01.2010
Luky
-> Jozka: Áno. Na odhlášku byl ten "Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel". Do požadované změny jsem zapsal nového majitele a bylo to.
12:22:10
07.01.2010
Jozka
-> Luky.: A ty zásadní žádosti - byly tedy dvojí, na "odhlášku" a "dohlášku" jiný?
11:20:05
07.01.2010
Luky
Tak jsem to zvládnul na první pokus. Papírů asi milion (krát dvě auta), ale podařilo se. Dámy na mě byly hodný, poradily, takže ok
15:57:13
06.01.2010
Luky
Už to mam, dokonce i originál
15:22:15
06.01.2010
Jozka
-> Luky.: Není zač.. Což ten výpis někde sosnout a pak ho zkusit na živnostenským odboru nechat potvrdit ? No spíš asi ne, jestli to je přímo PLZ.. To je jedna z nevýhod větších obcí - u nás jsou oba kancly na jedný chodbě, jen za rohem..5
upraveno 1x, naposled 06.01.2010 15:22:59
15:11:12
06.01.2010
Luky
Díky.

No vypadá to že je to na dobré cestě, tedy až na: "U firemních vozidel předložte také originál nebo ověřenou kopii živnostenského oprávnění nebo výpisu z obchodního rejstříku. "

8

Šajze. To nemam. Takže to ještě musim dořešit.
14:46:34
06.01.2010
Jozka
Další dokument, na kterej jsem odhlašoval vozidla, bylo vypořádání dědictví od notáře, což ti moc nepomůže - ale mám dojem, že jsem přitom vyplňoval "Žádost o zápis změn..", ale na 100% si nejsem jistej. Každopádně Good Luck !
14:40:47
06.01.2010
Jozka
-> Luky.: Teda on ten dokonalej plzeňskej systém tu fázi O, tedy odhlášení poněkud opomíjí - podobnej případ, z a.s. na s.r.o. jsem sice zažil, ale už si moc nepamatuju, jak to probíhalo. Trochu víc si pamatuju odposledně - a to, že žádost jsem psal jak já, tak nový vlastník. Měli jsme i kupní smlouvu, kdyby náhodou, ale tu nechtěli, asi že jsme tam byli oba a kámoše navíc znají. Bylo to bohužel u nás "na vsi", takže úřednice před nás hodila nějaký formuláře a co jsme nevyplnili, dopsala sama, což se ti třeba v PLZ asi nestane.

Pro fázi 0, "odhlášku" je základem doklad o vlastnictví, pro "dohlášení" už potřebuješ buď tu kupní smlouvu, nebo nějakej nástupnickej doklad - my měli výpis, že veškerej majetek přechází na daný s.r.o...

Mrkni sem, ale duševně bych se připravil na to, že to na 1. pokus neklapne.. :

www.dopravniinspektoraty. cz/index.php/odhlasenivozi dla.html
upraveno 1x, naposled 06.01.2010 14:41:28
13:42:16
06.01.2010
Luky
Na zítra jsem vyslán zaměstnavatelem na inspektorát, abych udělal převod dvou firemních aut (z fyzické podnikající osoby na nově založenou právnickou). Protože to potřebuju zmáknout zítra na první pokus, radši se zeptám tady.

1) Odhlášení do polopřevodu jen na základě kupní smlouvy? K tomu neni formulář?

2) Po odhlášení použiju klasickou Přihlášku k registraci vozidla do registru silničních vozidel, žejo.

Jsem z toho trochu rozhozenej, protože se mi do ruky dostaly dva formuláře - již výše zmíněný k přihlášení do registru a pak Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel. Co jsem tak nastudoval, tak ten ale neslouží ke změně majitele, ale spíš ke změnám technického charakteru (přestavby a pod.).

Případně jestli mě někdo může vybrat v odkaze, co že tam vlastně půjdu dělat. Podle mě jdu provést Zápis vozidla do registru silničních vozidel (a současně s tím udělm polopřevod). www.plzen.eu/zivot-v-plzn i/.../oblast-registru-ridi cu-a-vozidel.aspx

Vozidlo jsem doposud přihlašoval asi 2x, nikdy jsem nic neodhlašoval do polopřevodu. Chtěl bych mít všechny papíry předem připravený, abych se tam moc nezasek, přeci jen, zítra tam jsou jen do 12 hod 1 Kupní smlouvy, techničáky, pojistky i plné moci samozřejmě mam.

Díky moc
upraveno 1x, naposled 06.01.2010 14:27:50
Extreme Tyres