No ta STK a EK je potrebna na dočasne odhlasenie.Nemusíš ju mat ale pokuta 166 eur STK a 166 Eur EK za každe auto je istá.Pozri aj temu :odhlasenie vozidla.
A ešte v žiadosti ta požiadavka nie je a niekde som videl ten zakon 307/09 §24 a a je to tam napísane tak nenapadne,skor ako keby to potom niekto dodal,že je potrebna STK a EK,ked nie maš po vtakoch.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Docasne vyradenie a Tk
20:11:27
10.01.2010
10.01.2010

viki
11:42:57
04.12.2009
04.12.2009

Alenka
Studoval jsem jak to teda je a opravdu od 1.9. 2009 neni treba na vyrazeni z evidence doklad o platne STK a EK, ovsem pokud ji nemate, dostanete pokutu.
Nepodarilo se mi zjistit, jak je ta pokuta vysoka, ale obavam se, ze pri povestne nenazrnosti statniho aparatu to zadna almuzna nebude :(
Nedivil bych se, kdyby chteli nejakych 170E za kazdou STK a EK, takze vzhledem k tomu, ze mam auto bez kontrol uz 6 let, mohlo by se to dost slusne prodrazit.
Bratri slovaci, do kdy u vas urednici pred svatky pracuji? Nemaji prazdniny uz od 14.12. nebo tak nejak?
Kaňa: nemel bys nejake podrobnosti, jake svinarny se chystaji, aby se "resil problem" se starymi auty?
Nepodarilo se mi zjistit, jak je ta pokuta vysoka, ale obavam se, ze pri povestne nenazrnosti statniho aparatu to zadna almuzna nebude :(
Nedivil bych se, kdyby chteli nejakych 170E za kazdou STK a EK, takze vzhledem k tomu, ze mam auto bez kontrol uz 6 let, mohlo by se to dost slusne prodrazit.
Bratri slovaci, do kdy u vas urednici pred svatky pracuji? Nemaji prazdniny uz od 14.12. nebo tak nejak?
Kaňa: nemel bys nejake podrobnosti, jake svinarny se chystaji, aby se "resil problem" se starymi auty?
23:55:14
03.12.2009
03.12.2009

ShadeKK
-> Mishoooo: no to som nebol , viem , viem , je to tazke rozpravat s tupcami , co narobis, mame to tu vsetci tazke 

22:41:11
25.11.2009
25.11.2009

Mishoooo
-> ShadeKK: bol si tam...? pozeral si a rozpraval sa s tymi bravcovymi hlavami...? ver mi ze to nieje jednoduche...

22:39:28
25.11.2009
25.11.2009

ShadeKK
-> Mishoooo: tak tam prid zo zakonom
22:20:29
25.11.2009
25.11.2009

Mishoooo
-> kubo980: si pis ze ty dementny analfabeti ktory tam su to na 1001 % nebudu vediet... mal som totiz s nimi nedavno neprijemnosti.. takze hnad to k nadriadenemu a dohnat ho k citacii zakona bude dost neprijemne e nevyspitatelne... ci mi to stoji za to....

20:14:28
25.11.2009
25.11.2009

kubo980
-> Kaňa: Noo len či toto budu vedieť aj na DI.. Tam si zase budu mleť oni svoje ...
19:27:02
25.11.2009
25.11.2009

Kaňa
takze je to zakon 307/2009 a pise sa tam toto :
Dňom 1.9.2009 nadobudne účinnosť zákon č. 307/2009 Z. z., ktorý mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov.
„ § 24a
Dočasné vyradenie vozidla z premávky
na pozemných komunikáciách
(1) Vozidlo sa dočasne vyradí z premávky na pozemných
komunikáciách na základe písomnej žiadosti prevádzkovateľa
vozidla, ktorá musí obsahovať
a) identifikačné údaje o prevádzkovateľovi vozidla, a to
1. ak ide o fyzickú osobu, meno a priezvisko, dátum
a miesto narodenia, adresu trvalého pobytu podpis
a ak ide o podnikateľa, aj obchodné meno,
identifikačné číslo a miesto podnikania,
2. ak ide o právnickú osobu, názov a adresu alebo
obchodné meno a sídlo, identifikačné číslo (IČO),
meno a priezvisko osoby alebo osôb, ktoré sú jeho
štatutárnym orgánom, podpis štatutárneho orgánu
a odtlačok pečiatky,
b) identifikačné údaje o vozidle, a to
1. značku vozidla,
2. obchodný názov vozidla,
3. typ vozidla (jeho variant alebo verziu variantu
typu),
4. druh vozidla,
5. kategóriu vozidla,
6. obchodné meno výrobcu vozidla,
7. identifikačné číslo vozidla VIN,
8. evidenčné číslo vozidla, ak ide o vozidlo, ktoré je
prihlásené do evidencie vozidiel,
c) dátum začiatku a dátum skončenia dočasného vyradenia
vozidla z premávky na pozemných komunikáciách.
(2) Prílohou k žiadosti podľa odseku 1 sú
a) fotokópia osvedčenia o evidencii alebo technického
osvedčenia vozidla,
b) fotokópia potvrdenia o poistení zodpovednosti za
škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla.
11)
(3) Obvodný úrad dopravy dočasne vyradí vozidlo
z premávky na pozemných komunikáciách, ak žiadateľ
splnil podmienky uvedené v odsekoch 1 a 2, a to maximálne
na 20 rokov; inak žiadosť zamietne.
Ziadne potrebne platne kontroly nie su spomenute, iba poistka . . .
Dňom 1.9.2009 nadobudne účinnosť zákon č. 307/2009 Z. z., ktorý mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov.
„ § 24a
Dočasné vyradenie vozidla z premávky
na pozemných komunikáciách
(1) Vozidlo sa dočasne vyradí z premávky na pozemných
komunikáciách na základe písomnej žiadosti prevádzkovateľa
vozidla, ktorá musí obsahovať
a) identifikačné údaje o prevádzkovateľovi vozidla, a to
1. ak ide o fyzickú osobu, meno a priezvisko, dátum
a miesto narodenia, adresu trvalého pobytu podpis
a ak ide o podnikateľa, aj obchodné meno,
identifikačné číslo a miesto podnikania,
2. ak ide o právnickú osobu, názov a adresu alebo
obchodné meno a sídlo, identifikačné číslo (IČO),
meno a priezvisko osoby alebo osôb, ktoré sú jeho
štatutárnym orgánom, podpis štatutárneho orgánu
a odtlačok pečiatky,
b) identifikačné údaje o vozidle, a to
1. značku vozidla,
2. obchodný názov vozidla,
3. typ vozidla (jeho variant alebo verziu variantu
typu),
4. druh vozidla,
5. kategóriu vozidla,
6. obchodné meno výrobcu vozidla,
7. identifikačné číslo vozidla VIN,
8. evidenčné číslo vozidla, ak ide o vozidlo, ktoré je
prihlásené do evidencie vozidiel,
c) dátum začiatku a dátum skončenia dočasného vyradenia
vozidla z premávky na pozemných komunikáciách.
(2) Prílohou k žiadosti podľa odseku 1 sú
a) fotokópia osvedčenia o evidencii alebo technického
osvedčenia vozidla,
b) fotokópia potvrdenia o poistení zodpovednosti za
škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla.
11)
(3) Obvodný úrad dopravy dočasne vyradí vozidlo
z premávky na pozemných komunikáciách, ak žiadateľ
splnil podmienky uvedené v odsekoch 1 a 2, a to maximálne
na 20 rokov; inak žiadosť zamietne.
Ziadne potrebne platne kontroly nie su spomenute, iba poistka . . .
18:58:15
24.11.2009
24.11.2009

ShadeKK
Zmeny v zákone č. 725/2004 Z. z. od 1.9.2009
týkajúce sa technických kontrol vozidiel
Nová úprava vyradenia vozidla z premávky na pozemných komunikáciách (nové § 24, § 24a a § 24b).
Jednotlivé druhy vyradení z premávky a s nimi súvisiace postupy budú v novom znení zákona podrobnejšie
popísané. Napríklad pri dočasnom vyradení vozidla z premávky (nový § 24a) bude jednoznačne ustanovené,
ktoré doklady treba priložiť k príslušnej žiadosti na obvodnom úrade. Doklad o TK medzi nimi nie je. Rovnako
nie je vyžadovaný ani ako príloha ku žiadosti o opätovné uvedenie vozidla do prevádzky. Vozidlo teda bude
môcť byť po dočasnom vyradení opätovne uvedené do premávky bez toho, aby bolo potrebné preukázať
platnosť TK. Ak bude mať vozidlo podliehajúce TK pravidelnej pri opätovnom uvedení do premávky TK
neplatnú, bude sa naň podľa nového znenia zákona vzťahovať povinnosť absolvovať v lehote siedmich dní TK
pravidelnú.
týkajúce sa technických kontrol vozidiel
Nová úprava vyradenia vozidla z premávky na pozemných komunikáciách (nové § 24, § 24a a § 24b).
Jednotlivé druhy vyradení z premávky a s nimi súvisiace postupy budú v novom znení zákona podrobnejšie
popísané. Napríklad pri dočasnom vyradení vozidla z premávky (nový § 24a) bude jednoznačne ustanovené,
ktoré doklady treba priložiť k príslušnej žiadosti na obvodnom úrade. Doklad o TK medzi nimi nie je. Rovnako
nie je vyžadovaný ani ako príloha ku žiadosti o opätovné uvedenie vozidla do prevádzky. Vozidlo teda bude
môcť byť po dočasnom vyradení opätovne uvedené do premávky bez toho, aby bolo potrebné preukázať
platnosť TK. Ak bude mať vozidlo podliehajúce TK pravidelnej pri opätovnom uvedení do premávky TK
neplatnú, bude sa naň podľa nového znenia zákona vzťahovať povinnosť absolvovať v lehote siedmich dní TK
pravidelnú.
10:32:33
21.11.2009
21.11.2009

Kaňa
hm, no to sa mozem opytat nabuduce, ale neviem, kedy najblizsie tam pojdem. skusim zahrat divadielko a poviem, ze kontroly mi prepadli kym som bol dlhodobo v zahranici. ze co na to povedia. auto, ktore ma platenu poistku a nema emisnu je pre urady nebezpecny ekologicky odpad. to, ze ho mas na zahrade alebo v garazi rozobrate a chces ho dat dokopy nikoho nezaujima, to je iba tvoj problem, na to pri priprave zakona nik nemyslel. k tym stk bez auta - moje posledne informacie boli, ze niekde v okoli ziliny sa este dalo za cca 4.500 do vrecka, ale uz aj tam maju kamery.
09:08:34
21.11.2009
21.11.2009

kubo980
-> Kaňa: A to je pravda že ked je auto dočasne odhlásené a chcem ho znova prihlásiť musí mať platnú tk a ek??? To by som rad videl taku STK kde mi spravia Tk a Ek na vozidlo bez značiek a papierov.... A ako možem isť na takomto vozidle na STK..
01:23:14
21.11.2009
21.11.2009

Mishoooo
-> Kaňa: diki za uprimne info....

00:39:48
21.11.2009
21.11.2009

Kaňa
no kedze je to presne aj moj pripad, tak som sa bol informovat. auto mam rozobrate, bez technickej a emisnej je uz rok a pol a nestiham na nom robit. tak chcem dat znacky do depozitu. poistku platim stale. podotykam, ze som bol na urade za panom, ktory osobne robi lustracie tychto vozidiel. kedze ho nahodou poznam osobne, trochu sme sa o tom porozpravali.takze vec sa ma tak, ze auto alebo motorku docasne odhlasite v pohode aj bez platnych kontrol s tym, ze pokuta je 165 Euro za KAZDU - STK, EK !!! cize rovnych 10.000 korun v starej mene. lustruju sa vsetky vozidla od kraja a je iba otazkou casu, kedy sa pride na to, kto ma prihlasene auto a nema technicku alebo emisnu. ihned po tomto naleze sa zacina spravne konanie vo veci neplatnosti STK s postihom hore uvedenym. tento zakon plati uz od roku 2004 ale doteraz ho nikto nedodrzoval ani sa na uradoch tym nezatazovali. dovodom odkladania je to, ze stale malokto o tom vie a teraz na tom trhnu strasne peniaze, a v podstate za nic. ked som tam videl tu kopu papierov z celeho okresu, zatocila sa mi hlava. poradil mi jedine to, ze mam si najst niekho, kto mi urobi kontroly aj bez auta. tento proces oni uz nekontroluju, je to na vasej sikovnosti, podstatne su pre nich platne nalepky a karticky. nijaka ina cesta ako to obist vraj nie je. a dalej medzi 4 ocami mi povedal, ze prvoradym dovodom je odpratat z ciest vsetky stare vraky jednoduchym sposobom - ich udrziavanie podla pripravovanych noviel zakonov bude take drahe, ze sa ich kazdy rad velmi rychlo zbavi.
PS: ako isto vieme, vcera zacala platit nova vyhlaska tykajuca sa prevazdky vozidiel v premavke, tak to este nema nastudovane, je to tu : www.zbierka.sk/Default.as px?sid=15&...
PS: ako isto vieme, vcera zacala platit nova vyhlaska tykajuca sa prevazdky vozidiel v premavke, tak to este nema nastudovane, je to tu : www.zbierka.sk/Default.as px?sid=15&...
19:55:33
20.11.2009
20.11.2009

Mishoooo
no tak uz to mam... u nas je fakt vsetko mozne!!!!!!!
forum.autobazar.eu/odhlas enie-vozidla-t14338.html
forum.autobazar.eu/odhlas enie-vozidla-t14338.html
19:28:15
20.11.2009
20.11.2009

kubo980
Počul som tak že nie..
19:26:31
20.11.2009
20.11.2009

Mishoooo
otazka dna:
je mozne docasne vyradit z evidencie aj auto ktore momentalne nema platnu TK a EK.
legislativa slovneska nie cr!
je mozne docasne vyradit z evidencie aj auto ktore momentalne nema platnu TK a EK.
legislativa slovneska nie cr!