pokuta za nepojisteny auto v poloprevodu?

prohledat
52 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 13.10.2009 do 25.02.2010, založil/a Cába
řadit dle data
19:36:32
25.02.2010
Ratoo
-> Zdeněk/Mercedes: pokud chápu dobře odst.3 tak to znamená že když auto zlikviduju a nepujdu ho papírově zrušit hned ale třeba až za rok a řeknu že sem to nemoh udělat dřív tak to bude braný že sem to auto odhlásil před rokem?
22:44:10
23.02.2010
Zdeněk/Mercedes
§ 12

(1) Pojištění odpovědnosti podle tohoto zákona zaniká

a) dnem, kdy pojistník, jeho dědic, právní nástupce nebo vlastník vozidla, je-li osobou odlišnou od pojistníka, oznámil pojistiteli změnu vlastníka tuzemského vozidla,

b) dnem, kdy vozidlo, které nepodléhá evidenci vozidel, zaniklo; vozidlo zanikne okamžikem, kdy nastane nevratná změna znemožňující jeho provoz,

c) dnem vyřazení tuzemského vozidla z evidence vozidel,

d) odcizením vozidla; nelze-li dobu odcizení vozidla přesně určit, považuje se vozidlo za odcizené, jakmile Policie České republiky přijala oznámení o odcizení vozidla,

e) dnem následujícím po marném uplynutí lhůty stanovené pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části, doručené pojistníkovi a současně vlastníkovi tuzemského vozidla, pokud jde o osobu odlišnou od pojistníka; tato lhůta nesmí být kratší než 1 měsíc a upomínka pojistitele musí obsahovat upozornění na zánik pojištění odpovědnosti v případě nezaplacení dlužného pojistného; lhůtu stanovenou pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části lze před jejím uplynutím dohodou prodloužit,

f) výpovědí podle zvláštního právního předpisu,19)

g) dohodou,

h) uplynutím doby, na kterou bylo pojištění odpovědnosti sjednáno.

(2) Pojistník je povinen bez zbytečného odkladu oznámit pojistiteli skutečnosti uvedené v odstavci 1 písm. a) až d).

(3) Zanikne-li vozidlo, které podléhá evidenci vozidel, je dnem zániku pojištění odpovědnosti den jeho trvalého vyřazení z evidence vozidel podle odstavce 1 písm. c) s výjimkou případu, kdy osoba oprávněná k tomuto evidenčnímu úkonu nemohla z důvodů nezávislých na její vůli tuto povinnost splnit a jestliže ji splnila bezodkladně, kdy tyto překážky pominuly. V takovém případě je dnem zániku pojištění odpovědnosti den, kdy takové vozidlo zaniklo.

zná někdo tohle? vcelku zajímavé..
22:43:15
23.02.2010
Zdeněk/Mercedes
§ 24c

(1) Je-li provozováno tuzemské vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem, je vlastník vozidla povinen uhradit Kanceláři příspěvek za dobu, po kterou bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. Za úhradu příspěvku podle věty první odpovídá společně a nerozdílně s vlastníkem vozidla jeho provozovatel, není-li současně jeho vlastníkem. Povinnost podle věty první a druhé vzniká tomu vlastníkovi a provozovateli vozidla, který byl nebo měl být zapsán v registru silničních vozidel27a) v době, kdy bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. To neplatí v případě, kdy pojištění odpovědnosti zaniklo podle § 12 odst. 1 písm. d).
22:21:51
18.02.2010
Ratoo
-> petr s: neviš jak to přesně probíhalo, nebo jakej k tomu dostal formulář?
19:57:22
18.02.2010
petr s
-> Čokin: I v polopřevodu Známý platil pokutu za 3 měsíce co bylo nepojištěno
upraveno 1x, naposled 18.02.2010 19:58:36
19:53:40
18.02.2010
Čokin
petr s 05.02.10 11:08:45 napsal: → Čokin 03.02.10 15:32:45: Je to blbost protože namátkově projíždějí zda auta jsou pojištěná

I u aut v polopřevodu?
23:23:07
06.02.2010
Thomas
Pánové, řeknu vám že v tom maj pěknej bordel.Auto jsem na minulou zimu dával do depozita a dával jsem to tam někdy kolem 10.10. 2009 a vyndával jsem ho začátkem května a v létě mi přišel dopis do vlastních rukou že se mám dostavit tam a tam v rámci projednání přestupku o nezaplaceném povinném ručení v době od 10.10. do někdy,nevim kdy. Vzal jsem papír o tom kdy je auto v depozitu,došel tam a tam to viděli.Omluvili se,že prej to byla chyba asi nějakýho úředníka a že mi pošlou vyjádření poštou.Pak přišel dopis,že se věc odkládá z důvodu uložení vozidla v dané době do depozita (stručně řečeno). Pak shodou okolností jsem se ptal na úřadě paní,která děla převody po kom ČKP vymáhá sankce za auto v převodu a řekla mi,že to auto je v po jejich stránce nikoho,páč starý majitel je odhlášen a nový neni přihlášen,tudíš nikdo není napsán jako vlastník vozidla.Stejně bezmocná je i městská policie v Turnově,která má u silnic napevno radary a fotí a pak rozesílá fotky s překročením rychlosti.Taky to zkusí poslat bývalému odhlášenému majiteli,ten jim to vrátí s tím že to má dohlášený,tak to pošlou tomu na koho je to převedené,ten odpoví že auto nemá na sebe napsaný,takže není jeho a že ho třeba už prodal další osobě,no a oni jsou v prdeli.Mám takhle auto,který má pražský značky,odhlášená majitelka z Prahy to prodala jistému týpkovi (malýmu překupníčkovi),na kterýho to odhlásila, ten to do tejdne prodal kámošovi a ten po nějaký době zas mě.Říkal,že za auto nedal od doby co ho má za povinné ručení ani korunu,já taky ne.Auto slouží jako závoďák na amatérský závody,tahá se na podvale na závody,zkouší a testuje se u táty na firmě po areálu a já s ním takhle funguju.
11:08:45
05.02.2010
petr s
-> Čokin 03.02.10 15:32:45: Je to blbost protože namátkově projíždějí zda auta jsou pojištěná
11:01:01
05.02.2010
Ratoo
-> Čokin: to zní logicky a hlavně by to vyřešilo hodně starostí, z jaký to máš zdroje?

-> Negr: dneska si asi nikdo netroufne jezdit bez povinnýho ručení, leda cikáni
16:11:09
03.02.2010
Negr
Další ALE!! Pokud provozuješ auto bez pojistky a způsobíš DN tak veškerou škodu za tebe zaplatí ČKP, ale v zápětí soudní cestou od tebe bude vymáhat veškeré náklady a soudní výlohy (a pokud nebude DN šílená tak možná auto dostaneš i zpět) !! Pokud je vozidlo v polopřevodu tak původní majitel si zcela určitě odhlásí pojistku a novým majitelem má ze zákona povinost vozidlo do určitého dne vozidlo přihlásit. Veškeré sankce jdou v tu chvíli na provozovatele vozidla. Pokud tě lapí na cestě POLICE tak tě oznámí a tam majitel (provozovatel) vozidla ve správním řízení dostane tučnou pokutu a následně ho bude stíhat ČKP. Pokud to za to stojí????1
15:32:45
03.02.2010
Čokin
Pokud auto je v polopřevodu a neni pojištěné nic Vám nehrozí. Pokud ale půjdete auto pojistit pojištovna si to dohleda a zjistí jak dlouhou dobu jste to měli bez pojistky a dle toho Vám inspektorát vysolí pokutu. Pokud auto už nikdy nepojistíte nikdo to nezjistí.
10:50:50
03.02.2010
saskyn2
-> Ratoo: No oni právě asi podle zákona nejedou nikde3 protože podle jednoho zákona musíš auto do 14dnů přepsat, podle druhého zase nemůžou přihlaašovat nezpůsobilé auto(třeba bez TK), takže třeba když koupíš bouračku bez TK, tak jeden zákon jde proti druhému. Vítej v Čechách8
10:17:18
03.02.2010
Ratoo
-> saskyn2: No ja sem vychazel z toho co mi rekl vedouci registru v Teplicich tak sem si myslel ze jedou podle zakona ale asi na zakony nehledej a jen tahaj z lidi prachy.
23:18:48
02.02.2010
saskyn2
-> Ratoo: Nevim jak někde jinde, ale v Praze ti EK nestačí, bez platné technické ti to v žádném případě nepřihlásí - auto totiž podle nich není způsobilé k provozu, tudíž ho nepřihlásí
21:29:32
02.02.2010
Ratoo
pokud není zaplaceno povinné ručení od 1.1.2009 a je auto v převodu přijde pokuta bývalému majiteli, ten se prokáže kupní smlouvou kde je napsaný nový majitel, pokuta tak přijde novému majiteli, a na něm je prokázat že vozidlo neprovozoval v období od 1.1.2009 do doby kdy přišla pokuta, doklad o neprovozování je buď papír o dočasném vyřazení vozidla nebo o trvalém vyřazení vozidla z registru, vozidlo jde dohlásit bez TK stačí jen EK že není kradené. Tolik ze strany ČKP

ale selský rozum říká že pokud nemám TK nemůžu tak jezdit po silnici porušoval bych zákon tak proč bych platil povinný ručení na auto bez TK když s nim stejně nesmim jezdit a tudíž nemůžu způsobit dopravní nehodu pokud to auto mam na soukromym pozemku. Podle mě je to jen na lidech jestli se nechaj ochcat a všechno zaplatej nebo se budou obhajovat čestným prohlášením v případě že si auto chtěj nechat nebo si sezenou treba doklad o ekolikvidaci pokud auto už neexistuje, pokud byla v roce 2008 z auta placka tak ho nemohl nikdo provozovat.
19:39:21
28.11.2009
JoseA
-> rsvancara: Je tam starší ochotná paní, už několik let jako jediná na pojišťovně čsob. Nabízela mi to kopírování bonusu od někoho z rodiny, že mají tu akci do konce roku, prej by to šlo klidně i na kamaráda. Jenže nikomu se do toho stejně nebude chtít, protože sámému se mi nechce věřit, že by jen tak kopírovali bonus od někoho, kdo si ho musí vyjezdit a vyčekat druhému a nemělo to na sebe žádnou vazbu.

PS: Ve vedlejším vláknu sem se dozvěděl o levnější pojišťovně, kde si přes net sjednám povinné za obě svoje auta v ceně jednoho jinde. Přes net sem ještě pojistku nevyřizoval a zajímá mě, jestli mi bude stačit vytisknutá zelená karta na černobílé laserovce, protože jinou tisklárnu nemám, jedině to pak dobarvit pastelkama na zeleno.
17:14:14
28.11.2009
rsvancara
-> JoseA 27.11.09 22:04:42: a byla to opravdu paní na pojišťovně nebo paní která "dýluje pojistky" :-D

K uzavření pojistky stačí některé údaje o vozidle (VIN, výkon, objem motoru, celková hmotnost, někdy je zajímá i rok výroby), internet (k uzavření pojistky), tiskárna (k vytištění zelené karty která dorazí na mail), email (viz. předchozí).

Při uzavření přes webový formulář platí od následujícího dne.
22:07:48
27.11.2009
petr s
-> JoseA: Ne namátkově to kontrolují
22:04:42
27.11.2009
JoseA
O.K je to moje chyba, počítal sem že k pojištění musí být velký TP a přes to nejede vlak. Dokonce sem se o tom bavil s paní na pojišťovně a dala mi za pravdu, že je to krátká doba na vyřízení a dokonce mě upozorňovala na ty větší poplatky, co jsou myslím letos od ledna. Takže beru to jako svoji neschopnost. No ale když bysme se vrátili k tématu, je možné auto v polopřevodu nějakým způsobem zbavit povinnosti pojištění?
21:52:05
27.11.2009
petr s
-> JoseA: Jsem pojištoval nový vlek který neměl vyplněný TP
21:34:52
27.11.2009
JoseA
-> Nwkt: Tak to přiznávám mě ani nenapadlo, že bych to pojistil na tu kopii, ani nevím jestli byl TP z obou stran skopčený, ale nic jiného sme na přejetí nedostali a suveréně tvrdili, že to v pohodě stačí policajtům a nic víc mi dát nemůžou. Jenže pak sem se známého policajta ptal a říkal že je jasné, jaké doklady musím mít u sebe a nezajímá je žádná kupní smlouva a kopie velkého tp už vubec ne. Ale stejně to tak dělají as ve většině bazarů, pokud to na místě nepojistí. Sorry za OT
21:29:21
27.11.2009
Nwkt
-> JoseA: Co ti bránilo udělat si pojistku hned, když si měl kopie dokladů?
21:27:26
27.11.2009
JoseA
Pokutu za nepojištěné auto sem platil už několikrát, vždycky to bylo za nepojištěnou dobu mezi koupí auta a pojištěním. Nepojištěné to může být max několik dní a to je problém stihnout. Napříkla sem si koupil motorku v motobazaru, dostal sem smlouvu a kopii velkého TP na přejetí, prodejce poslal moje osobní údaje původnímu majiteli do brna, aby na mě motorku odhlásil, ten to udělal, papíry zřejmě poslal zpět do motobazaru a z tama je poslali mně. Než mi to pošta doručila, tak bylo pryč 10 dní od přepisu a než sem se dostal na pojistku, bylo to třeba 15 dní nepojištěné a asi po necelém roce mi přišla pokuta třeba ve výši 100 kč. To jednání mi příde ale neuvěřitelná zmrďárna co nemá obdoby. Přece každý kdo by jezdil s autem bez povinného ručení riskuje nejen to, že způsobí nějakou škodu a tu bude sám cálovat, ale hlavně brutální pokutu, tak nevím proč nemůže stát auto v polopřevodu bez STK a pojistky v garáži kde ho někdo chystá na STK třeba půl roku. Teď sem si taky koupil cabrio v mizerném stavu, takže ho dávám do kupy, aby v březnu prošlo technickou a na jaře mohlo vyjet, jenže pojistku musím jak otrok platit už teď a za celou zimu, kdy se neprojedu, protože nemůžu dát ani značky do depozitu. 10
10:11:24
24.11.2009
sejdir
Presne tak52 .
23:00:27
23.11.2009
xMart
pro P.B. Auto v poloprevodu jde pojistit. jiste. Rapida v poloprevodu se kterym jezdim mam samozdrejme pojistenyho. Ale renovace je u me na roky takze to platit za nepojizdy embecko je nesmysl. Po renovaci to pojistim , na stk , potom klubovou testaci , mozna i krajskou.. zalezi jakej bude provadeci predpis pro sprosteni eko vypalnyho a potom dokoncit prevod....

fuj z renovace veterana se stava pomalu ilegalni podnik : )
08:31:54
20.11.2009
p.b.
-> xMart: A auto v polopřevodu nejde pojistit?
22:29:46
19.11.2009
sejdir
Zadnej zakon kterej by rikal ze pokud vozidlo neprovozujes tak dej znacky do depozitu,neexistuje.Je to jen vymysl CKP ktera zneuziva neznalejch lidi,divym se ze to jeste nikdo nedal k soudu aby se touhle zlodejinou nekdo zacal zabyvat.
23:37:46
18.11.2009
xMart
V poloprevodu je to patova situace. Mam MB bez stk ktery na me majitel odhlasil , jsem tedy v odhlasce ale vuz pro jeho spatny stav nemuzu bez stk dohlasit a dat do depa. Pokud prijde slozenka z CKP napisu jim ze vuz neni v provozu , ma propadlou stk a proto jej nemuzu dohlasit a dat znacky do depa. Nikdo me nemuze nutit abych porusil jeden zakon ( platna STK pri zapisu do registru) abych vyhovel druhymu zakonu ( znacky v depu kdyz neni pojistka) . tolik muj nazor . Podle me auta v odhlasce resit nebudou pze se blbe dokazuje kdo je vlasne majitel .
22:32:42
15.11.2009
David29
-> pavel18888: Počítej asi 50kč na den...
22:29:44
15.11.2009
pavel18888
a kolik to tak može byt za te rok?9
22:23:30
15.11.2009
David29
-> myschaak AZNP K.Hora: 3
22:23:05
15.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> David29: jak kde,u nás jsou zmrdi...jinde zas šéfový manželce na dovozový tk ani nedělali emise,bylo by to prej hlučný3
22:21:39
15.11.2009
David29
-> myschaak AZNP K.Hora: Mě akorát kouk na typ motoru a neřešil...
22:21:03
15.11.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> David29: no třeba počet míst k sezení by měl sedět....takže když budeš mít 9ti místnýho transita a pojedeš tam jen předníma sedačkama tak máš problém....nevim...třeba rozměr gum kontrolujou....
22:19:27
15.11.2009
Mil@n
-> pavel18888: udělej pojistku okamžitě a to že si neplatil ti dají tak jak tak i kdybys to auto ted zrušil4
22:19:00
15.11.2009
David29
-> pavel18888: Já mám dojem, že na evidenčce je fuk jestli je způsobilý k provozu... ale možná kecám
22:17:05
15.11.2009
pavel18888
zdravím,mám škodu rapida v polopřevodu od srpna 2008,auto není pojištěné a stojí mě v garáži.Auto sem chtěl na sebe přihlásit,ovšem až po tom co sme auto pravili(vyškubaný imterirer a bezpečnostní rám),jenže auto by muselo projít evidenčkou,což neprošlo kvuli tomu rámu a na úřadě mě řekli že něco takového ještě neviděli a že auto mám dat do původního stavu aby prošlo evidenčkou,což je nereálné,jediná možnost asi je auto pojistit což je asi pozdě skoro po roce,a další možnost je dat auto na vrakáč,a tím se zbavit papírů,ale to je zase škoda,po takové práci s tím.Není nějaká možnost jak se zbavit papírů a auto by zůstalo?a jaký asi můžu mět postih za neplacení pojistky?předem děkuji za odpovědi
13:19:12
04.11.2009
David29
-> petr s: Tak to je v pořádku...
13:13:00
04.11.2009
petr s
-> David29: tobě
13:10:37
04.11.2009
David29
-> Pavel P..: A když to je na mě jenom odhlášený, tak pokuta příde komu?
22:43:41
03.11.2009
j_j
mám to na sebe odhlášený. Ještě jsem to nepřihlašoval. Stavim se tam a budu se snažit to nějak ukecat,ikdyž pochybuju. jsem zkrátka v prdeli :((((
22:16:22
03.11.2009
Pavel P..
-> j_j: máš to na sebe dohlášený? pokud ne tak to neřeš.. pokud jo tak šetři do kasičky

a nebo zkus sepsat nějaký dobrozdání že auto bylo nepojízdný, odstavený ve stodole a že logicky nemuselo bejt pojištěný, to doložit třeba fotkama a doufat že ti to sežerou4
22:11:13
03.11.2009
j_j

Dobrý den,

mám škodu 1000 MB v polopřevodu a pojistil jsem ho až dneska - tzn. bez pojištění bylo asi 3 měsíce,stálo ve stodole a čeká na renovaci.

ČKP však pokutuje nepojištěná vozidla a mě tím pádem hrozí relativně velká pokuta.

Chtěl jsem se zeptat zda budou postupem času pokutována všechna nepojištěná vozidla?

Mám zajít na úřad České kanceláře pojistitelů a tam jim to vysvětlit?

děkuji,jsem v prdeli... :(
11:09:59
18.10.2009
Cába
-> xMart: to je jasny ze kdyz s tim budu jezdit,tak ho musim pojistit.

A jde jezdit s autem v poloprevodu a mit normalne na sebe pojistku? Malej technicak mam ale ustrizenej
14:59:08
16.10.2009
xMart
Myslim ze v poloprevodu muzes bejt v klidu. Je to patova situace. Ja mam koupenyho litra na renovaci a jsem v odhlasce (tudis puvodni majitel je v klidu)Ale jelikos litr nema rok platnou technickou nemuzu provest dohlaseni a potom ho dat do depozitu.. Byl jsem na registru a nechal jsem si od nich potvdrit pisemne ze vuz bez platne stk nemuzou dle zakona toho a toho zaregistrovat a tim padem ja ho nemuzu dat do depa. Ale pokud budes jezdit nebo auto bude stat nekde na ulici tak ho kazdopadne pojisti .
21:07:30
13.10.2009
LiMaK - 742 forever
do depa muze strkat, jen ten kterej je vedeny jako majitel.

no a pokud je auto odhlaseno na tebe, tak papirove ty majitel jeste nejsi a byvaly majitel uz taky formálně ne.
20:46:52
13.10.2009
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Cába: v poloprevodu to do depozitu nedáš ..
20:10:29
13.10.2009
Cába
Takze nezbyde nic jinyho nez to pojistit. A muzu dat papiry v poloprevodu do depa a pak zas pojistku zrusit?
16:55:01
13.10.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Syny: varianta D) "já nerozumi, neumi cesky, ja tu jen hlidam kamarad stanek..." 3
01:42:07
13.10.2009
Syny
-> LiMaK - 742 forever: Varianta C: "Toho pana co neplati povinko neznam! A to auto? To tady jeste pred hodinou nebylo! Nekdo mi ho sem fouknul a usil to na me 3 !
upraveno 1x, naposled 13.10.2009 01:42:17
Extreme Tyres