skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kanalizace, přípojky atd
20:46:39
29.04.2009
29.04.2009

myschaak AZNP K.Hora
-> spartra: "je fakt že tohle je na trubky 250–500mm"...je jasný že do 150 trubky by se tenhle laser nevešel....děláme jen hlavní řády,max. odbočku a pero do boku....jinak slabší trubky stačej vodováhou a je to....do nich ani kamera nevleze takže nikdo nic nedokáže....
22:29:58
22.04.2009
22.04.2009

spartra
na hlavní trubky myslím dávali písek atd, přípojka je na 150 trubku i s šachty je 150 trubka
tak chlapci nevím, že by jeli na nějakej terčík a laser, sklon to má šílenej, když jsem viděl co budu kopat
u nás udělali ohromnou díru nátahli ty svoje trubky, plácli šachtu, krom tý drtě odhad 35-50mm, a hlíny tam nic jinýho nepřišlo
dědovi to děli dneska tam mu to podsypávali tím prachem + nějaká drť
šarlatáni sebrali 25t.czk a jeli
převlek je pěknej, ale když si to musíš platit sám
kurva maj se zeptat
tak chlapci nevím, že by jeli na nějakej terčík a laser, sklon to má šílenej, když jsem viděl co budu kopat

u nás udělali ohromnou díru nátahli ty svoje trubky, plácli šachtu, krom tý drtě odhad 35-50mm, a hlíny tam nic jinýho nepřišlo
dědovi to děli dneska tam mu to podsypávali tím prachem + nějaká drť
šarlatáni sebrali 25t.czk a jeli
převlek je pěknej, ale když si to musíš platit sám

21:33:03
22.04.2009
22.04.2009

StepaNoFUN
-> spartra: No jo. Asi jsou fakt šikovný. :-) Každopádně i pod 100 - 150 trubky by měl přijít prach (jak píše myschak - cca 10cm) a přibližně 20 cm nad trubky. Záleží na hutnění. Třeba pod silnici kde jsou dost přísný hutnící zkoušky se na trubku dávalo 30 a víc, pak se to zasejpalo hlínou, která se hutnila po cca 20cm a na vršek se ještě dávala stabilka (docela mizernej beton s kačírkem). Ale když se dělala třeba kamenina, tak se to všechno dávalo do betonu a prach se nedával žádnej... Místo prachu by asi šla použít i 4-8 štěrk, ale neznám blázna kterej by to dělal, protože ten je skoro 2x dražší... Jinak s tou krátkou trubkou - to se dá řešit tzv. převlekem. (V podstatě oboustraný hrdlo, který se dá na trubku nacpat, posunout po ní a těsní na gumy) Je tam sice hrdlo proti vodě, ale smí to bejt... V některejch případech je to dokonce jediný možný řešení jak to spojit, protože KG (ta oranžová trubka) nejde lepit a ohřívá se taky hodně mizerně.
21:18:12
22.04.2009
22.04.2009

myschaak AZNP K.Hora
co se týče postupu pokládání tak šachty jsou udaný výškově od geodetů,podle toho se spočítá spád,do trubek dáme trubkovej laser....topcon a jedem na terčík....
21:16:31
22.04.2009
22.04.2009

myschaak AZNP K.Hora
-> spartra: děláme kanalizace taky občas,jen teda větší řády a pod trubky dáváme 10 písku/prachu a 20 nad ně....drť jen když se dělá drenáž....je fakt že tohle je na trubky 250-500mm
20:34:31
22.04.2009
22.04.2009

spartra
-> Stepan FUN: dneska měli hotový odpad. kuci sou šikovný místo aby šli přimou cestou tak malinkatý zatáčky, šup koleno sem tam, pak nám uřízli kratší vývod šachty, to spravily přídavkem pod zkrácenou rouru, zas to je vysoký
bylo jich tady max 5-6 lidí z toho 1/2 robila na střídačku.
mě by spíš zajímal postup pokládky trubek a prokládání, s emě nezdá, že by na trubku měla příjít jen kamená drŤ nic pod ní

mě by spíš zajímal postup pokládky trubek a prokládání, s emě nezdá, že by na trubku měla příjít jen kamená drŤ nic pod ní

21:35:10
21.04.2009
21.04.2009

myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: díky za objasnění!měl jsem v tom dost velkej bordel jak to tu tak čtu)))jo pepíno to koupil hodně dobře....bulíka už udělali co já vím,toho "šéfa" maj u nás na place rozcuklýho,nějak se tam teď u něj nic neděje....

06:59:57
21.04.2009
21.04.2009

spartra
-> Stepan FUN: spíš jsem myslel, že fimě je fuk kdo to zaplatí
700 kilo bylo za metr výkopu s pískem a záhozem, doma si to budou lidi dělat převážně ručně(kopat)
u nás je přavážně černozem a hnědozem, žádnej jíl, šutr.

700 kilo bylo za metr výkopu s pískem a záhozem, doma si to budou lidi dělat převážně ručně(kopat)

10:20:16
20.04.2009
20.04.2009

StepaNoFUN
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: No tak abychom to uvedli na pravou míru...
Firma Oberreiter s.r.o. se sídlem Suchdol, už od asi 5.12.2008 nepatří původním majitelům, ale někomu jinýmu (jednatel je nějakej ukrajinec, nebo moldavec - viz. www.justice.cz). Tu firmu rozdělili na několik částí (třeba uhlí má jiná firma) a dá se říct, že vytunelovali.... Např., to, že Pepa koupil ten minibuldozer a SCHAEFFa vím a vím i za kolik. Za tu cenu by nepořídil ani ten buldozer. :-( Teď je na to vyhlášenej konkurs...
Firma Oberrreiter Václav se sídlem Katlov u Červených Janovic (což je ta u který dělám už asi 5 let) se zabejvá opravama, pneuservisem, drobnejma zemníma pracema a teď už znova i prodejem uhlí zůstává beze změn. Vede si ji Venda sám a dá se říct, že jedinej zaměstnanec (kterej si řídí servis) jsem já a máme tu dva brigádníky...
To je k tomu asi vše, víc info případně osobně...
Firma Oberreiter s.r.o. se sídlem Suchdol, už od asi 5.12.2008 nepatří původním majitelům, ale někomu jinýmu (jednatel je nějakej ukrajinec, nebo moldavec - viz. www.justice.cz). Tu firmu rozdělili na několik částí (třeba uhlí má jiná firma) a dá se říct, že vytunelovali.... Např., to, že Pepa koupil ten minibuldozer a SCHAEFFa vím a vím i za kolik. Za tu cenu by nepořídil ani ten buldozer. :-( Teď je na to vyhlášenej konkurs...
Firma Oberrreiter Václav se sídlem Katlov u Červených Janovic (což je ta u který dělám už asi 5 let) se zabejvá opravama, pneuservisem, drobnejma zemníma pracema a teď už znova i prodejem uhlí zůstává beze změn. Vede si ji Venda sám a dá se říct, že jedinej zaměstnanec (kterej si řídí servis) jsem já a máme tu dva brigádníky...
To je k tomu asi vše, víc info případně osobně...
19:59:48
19.04.2009
19.04.2009

myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: obereiter to skorozabalil?co to?je fakt že známej od něj koupil za poslední tři měsíce nějakej bulharskrej buldík...(poloviční DT) a nějakej kolovej bagřík....???
09:51:07
17.04.2009
17.04.2009

StepaNoFUN
-> spartra: No s tím kopáním za druhou stranu - pracuju pro firmu, která kanalizace dělala. Jako zaměstnanec. Ale už tyhle věci neděláme. Došlo k podstatný redukci velikosti firmy, takže už nás dneska není 40, ale jsme 4 včetně majitele. Jenom tady píšu jak to bylo, když jsme se tímhle zabejvali... Dneska děláme spíš servis všeho možnýho a výkopový práce jenom okrajově a v malým.
Jinak s těma cenama výkopů - minibagr do 3.5t - cca 650kč/hod. Když to bude na dobře přístupným místě, v zahradě kde nic nevede a je tam jenom hlína, tak za tu hodinu vyhrabe třeba 10m. Ale pokud to bude někde pod betonem, tak se ten beton musí říznout, rozbít... Nebo kolem kabelů (je jedno jestli telefon, elektrika), případně trubek se s bagrem nesmí blíž jak metr. Pak přichází ke slovu bagr KL40C (neboli krumpáč, lopata a 40 cikánů) což je poněkud nákladnější. Většinou jim to bagrák odhrabe co to jde, ale uplně na kabel to neskreje. No a to máš jenom výkop. Trubky sice nestojej tolik, ale když pak začněš řešit kolena, přechody ze stávajících trubek na plast, téčka atd, tak to začně skákat a to dost rychle. Podsypání kamenným prachem (cca 10cm pod trubku, a min 20cm na trubku) taky není zadarmo (240 kč za tunu - 1.8t=1m3). No a potom hutnění, zásyp hlínou znova hutnění, alepoň lehký teréní úpravy a odvoz přebytečný hlíny pryč s jejím uskaldněním... Neříkám že ta cena cos tu napsal, je nízká, ale bohužel to tak nějak i vycházelo. Ale kolik se přesně počítalo netuším. Bylo to případ od případu jiný...
Jinak s těma cenama výkopů - minibagr do 3.5t - cca 650kč/hod. Když to bude na dobře přístupným místě, v zahradě kde nic nevede a je tam jenom hlína, tak za tu hodinu vyhrabe třeba 10m. Ale pokud to bude někde pod betonem, tak se ten beton musí říznout, rozbít... Nebo kolem kabelů (je jedno jestli telefon, elektrika), případně trubek se s bagrem nesmí blíž jak metr. Pak přichází ke slovu bagr KL40C (neboli krumpáč, lopata a 40 cikánů) což je poněkud nákladnější. Většinou jim to bagrák odhrabe co to jde, ale uplně na kabel to neskreje. No a to máš jenom výkop. Trubky sice nestojej tolik, ale když pak začněš řešit kolena, přechody ze stávajících trubek na plast, téčka atd, tak to začně skákat a to dost rychle. Podsypání kamenným prachem (cca 10cm pod trubku, a min 20cm na trubku) taky není zadarmo (240 kč za tunu - 1.8t=1m3). No a potom hutnění, zásyp hlínou znova hutnění, alepoň lehký teréní úpravy a odvoz přebytečný hlíny pryč s jejím uskaldněním... Neříkám že ta cena cos tu napsal, je nízká, ale bohužel to tak nějak i vycházelo. Ale kolik se přesně počítalo netuším. Bylo to případ od případu jiný...
00:35:53
17.04.2009
17.04.2009

Syny
-> Stepan FUN: Nastesti to je z kopce a celkem fest, takze to je ok, ale jako kopat pres celou zahradu pripojku - no nevim. Nehlede na to, ze na zahrade jsou nove vysazeny vsechny mozny veci a v pulce vede napric destova stoka v zemi, ktera je samozrejme cela obbetonovana, tak to se mi zda jako celkem ujety... Melo to vest druhou stranou - pod chodnikem, ale najednou udelali chodniky a kanalizaci nikdo neresil. To by bylo byvalo tak 15 maximalne 20m...
Fakt sem na to zvedavej...

20:46:48
16.04.2009
16.04.2009

spartra
-> Stepan FUN: aj, kopeš za druhou stranu, by chtělo někoho nestranýho
dle mě jsou to stejně unterwasermani
proč to mám platit, když budu platit měsíční desátky
šachty jsme sand platily v plný výši, je mě jasný že musím koupit roury ze septiku k přípojce oranžový 150 po 3x5m což je+-mo cena 1950kč, za 600-700kilo za metr výkopu je pěkná zlodějina
čili viz hore, je to pěkná zlodějina, tržní hospodářství

šachty jsme sand platily v plný výši, je mě jasný že musím koupit roury ze septiku k přípojce oranžový 150 po 3x5m což je+-mo cena 1950kč, za 600-700kilo za metr výkopu je pěkná zlodějina

čili viz hore, je to pěkná zlodějina, tržní hospodářství

16:30:29
16.04.2009
16.04.2009

StepaNoFUN
-> spartra: No co jsme zatím dělali kanalizace, tak to bylo řešený asi takhle - Hlavní řád hradí obec. Lidi přispívaj obci na šachtu do který se budou připojovat a to paušálem. Přípojku od šachty do baráku si hradí každej sám a je jedno na čím pozemku to je. Ale šachta pro přípojku by měla bějt na hranici, nebo v blízkosti hranice Tvýho pozemku. A přípojka od šachty do baráku zůstává v majetku jednotlivce - tj. případný opravy si i do budoucna hradí každej sám.
-> Syny: To je bohužel normální. Na hranici pozemku (nebo případně v blízkosti hranice pozemku) Ti prostě daj šachtu, do který se máš připojit a dál to nikoho nezajímá. Nejdelší přípojku do baráku jsme kdysi dělali cca 120m a ta šla dokonce v 200 trubce, protože spád byl jenom 0.5cm/1m. Můžeš bejt rád, že tam nemáš tlakovou kanalizaci... To je o dost peněz víc. Jímka na cca 1m3 u baráku, čerpadlo se životoností cca 2-3roky v ceně přes 10tis.(Jímku a první čerpadlo Ti dá obec, instalaci a další náklady si řešíš sám, výměnu čerpadla když odejde taky), elektrika na provoz čerpadla - to jsou u tlakovky náklady, který jdou za obyvatelema těch baráků, ve kterejch to je a vodný se stočným platěj stejný jako ti, kteří maj spádovou. A to někdy i v rámci jedný obce...
-> Syny: To je bohužel normální. Na hranici pozemku (nebo případně v blízkosti hranice pozemku) Ti prostě daj šachtu, do který se máš připojit a dál to nikoho nezajímá. Nejdelší přípojku do baráku jsme kdysi dělali cca 120m a ta šla dokonce v 200 trubce, protože spád byl jenom 0.5cm/1m. Můžeš bejt rád, že tam nemáš tlakovou kanalizaci... To je o dost peněz víc. Jímka na cca 1m3 u baráku, čerpadlo se životoností cca 2-3roky v ceně přes 10tis.(Jímku a první čerpadlo Ti dá obec, instalaci a další náklady si řešíš sám, výměnu čerpadla když odejde taky), elektrika na provoz čerpadla - to jsou u tlakovky náklady, který jdou za obyvatelema těch baráků, ve kterejch to je a vodný se stočným platěj stejný jako ti, kteří maj spádovou. A to někdy i v rámci jedný obce...
15:48:07
16.04.2009
16.04.2009

spartra
-> Syny: když jsm kouknul na předběžnej kalkul 700kč s dph za 1metr x 50, pičo vole, připrav svaly.
-> Stepan FUN: mě by zajímala ta stránka finační, jak je to poděleno, ohledně přípojek, šachet, potrubí na obecním soukromým pozemku, tady je to takový divoký
odpadová je na 150 trubku, voda je tuším kolem 40
nám snad nechaj starou kanalizaci takže dešťovka půjde tam
-> Stepan FUN: mě by zajímala ta stránka finační, jak je to poděleno, ohledně přípojek, šachet, potrubí na obecním soukromým pozemku, tady je to takový divoký

odpadová je na 150 trubku, voda je tuším kolem 40
nám snad nechaj starou kanalizaci takže dešťovka půjde tam
11:35:58
16.04.2009
16.04.2009

Syny
No nam to na zahrade budou delat taky a nakej chytrej debil vymyslel, ze kanalizace pujde pres pole na druhej strane a pripojka bude zhruba 50m a pujde defakto pres celou zahradu (samozrejme, ze na zahrade jsou zasazeny kytky, rostou tam stromy a tak...), takze sem docela zvedavej jak tohle dopadne...
10:59:26
16.04.2009
16.04.2009

StepaNoFUN
To je celkem normální postup. Kanalizaci hradí obec společně s dotací EU. Ale to se týká pouze hlavního řádu. Pokud se chceš připojit ( V podstatě se připojit musíš, protože pokud bys dál používal senkrovnu, tak Ti to sice zakázat nemůžou, ale budou po Tobě chtít doklad o vyvážení jímky na čističku. A to stojí dost peněz, nehledě k tomu, že je daná maximální doba po kterou ty odpadní vody můžou stát v jímce - cca 3 týdny. Pokud tam jsou dýl, je to na čističce dražší, protože jim to likviduje bakterie.) tak Ti musej udělat u baráku šachtu. A na tu připlácíš. Jenom pro info - jestli si to dobře pamatuju, tak koncová přejezdová šachta, cca 2m hluboká, 30cm průměr s přímejma vývodama 200+160mm stála kolem 10tisíc bez montáže... Přípojku jako takovou (od šachty k přívodu do stávající jímky - nelze připojit jako přepad z jímky) na vlastním pozemku si většinou hradí každej sám (pokud není smlouva s obcí jiná, ale ještě jsem to nezažil) a to včetně výkopovejch prací, trubek, zásypovýho materiálu a případnýho hutnění. Ve většině případů ale lze tu přípojku dělat svépomocí, najmout si jinýho dodavatele než dělá kanalizaci pro obec, nebo se dohodnout se zaměstnanacema tý firmy a nechat si přípojku udělat melouchem (což hodně neradi viděj majitelé těch firem, protože jim zaměstnanci většinou ukradnou i materiál na ty přípojky který dělaj melouchem). Ještě pro info - do splaškový kanalizace nesmí bejt svedenej dešťák. To se dělá jenom na konci hlavního řádu kvůli vyplachování, musí o tom investor (obec) vědět a musí k tomu dát písemnej souhlas.
Pokud k tomu máš nějaký další dotazy, ptej se...
Pokud k tomu máš nějaký další dotazy, ptej se...
08:28:55
16.04.2009
16.04.2009

spartra
zdravíčko pánové, drobek nevšední dotaz
dělá se u nás rozvod kanalizace a vody, je nějaká dotace
s EU, chtěj jěště doplatek.
jak je to s placením přípojek, jejich montáží a výkopových prací?
dělí se to na obecní, soukromý pozemek?
je v tom tak trochu bordel
dělá se u nás rozvod kanalizace a vody, je nějaká dotace
s EU, chtěj jěště doplatek.
jak je to s placením přípojek, jejich montáží a výkopových prací?
dělí se to na obecní, soukromý pozemek?
je v tom tak trochu bordel