skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odlívání blinkrů z hliníku
Kdysi jsem chtel odlevat s kamaradem co ma tavici pec na hlinik saci potrubi, formu jsem delal dvoudilnou, s delici rovinou. Lit se to melo do sadry s pridavkem samotove hmoty a vodniho skla, aby to lepe odolalo vyssim teplotam (samotna sadra asi shori). Nakonec jsme to ani nedelali. Ted bych asi zasel k nam do kovosrotu, kde tavi hlinik, pripravil si formu a nechal to odlit (maji tam sito na necistoty). Kde a jak to budes tavit? + priprav si nalevaci kolik apod....
-> Přema: Tak u produktů z Lučebky bych o 700+ °C ani nepřemejšlel... 315°C je asi strop... ;-) (viz jejich silikon na motory)
-> Přema: s teplotou zkušenosti nemám, já tohle používám na odlévání modelů
-> Stepan FUN: pokud to budeš dělat a vypadalo by to rozumně tak bych to z toho taky zkusil ono když se ten laminát přejede potom plničem a přelakovalo by se to tak by to mohlo taky dopadnout dobře...
-> Petr1344: taky jsem se na něj díval ale bojím se že to nevydrží teplotu 700+ což na hliník potřebuješ..
-> Petr1344: taky jsem se na něj díval ale bojím se že to nevydrží teplotu 700+ což na hliník potřebuješ..
osobně bych použil na formu lukopren a udělal jí rozebíratelnou ze dvou částí...
www.lucebni.cz/data/.../d voudilna%20forma.pdf
www.lucebni.cz/data/.../d voudilna%20forma.pdf
Pokud se jedná o blinkry na 1000 MB, tak je chci vytvořit z lamina... Ale s tím, že to bude na "závoďák", takže na původnost si nehrajem. Spíš jde o to, že to bude trochu pasovat, patice se napáchá jakákoli..
nevím jak si ceníš svého času, ale dle mě je lepší to koupit ;)
Zdravím, napadlo mě že bych skusil odlít přední blinkry do sádry.Zkoušel to někdo? Vím, že se musí forma zahřát.Jde mi spíše o to jak udělat obě poloviny formy aby to šlo rozebrat a jestli půjde to jedné formy odlít oba blinkry. A ano zdá se mi cena 1200 za jeden odlitek hodně....