Pokud jsme u dovozových dílů,které můžou být a nebýt po čtvrtku už jsem zase o něco chytřejší.Pro zajímavost :
- Octavia st.typ r.v. 96 - 00 NESMÍ být v dovozu hlavní přední světla,ALE světla Laurin&Klememet (včetně blinkrů) ANO.No a přední světla a blinkry na facelift v dovozu mohou být.
- Octavia st.typ r.v. 96 - 00 NESMÍ být v dovozu přední nárazník,ale na Octavia n.typ - facelift r.v.00 - 05 MŮŽE být v dovozu přední nárazník,včetně typu RS.
- Fabia NESMÍ být v dovozu chromové světlo,ale světlo s černým okrajem ANO !!!!!!!!!!
- Octavia + Fabia můžou být v dovozu venkovní zrcátka,mlhovky,výztuhy nárazníků,chladičové stěhy a dokonce i disky kol ........
A něco na závěr.
Při kontrole jsem měl problémy i s věcmi od Romana ze Škoda teamu.Vadilo jim logo Škoda a nápis ŠKODA (název internetových stánek) na čepici a sklěničkách.Naštěstí jsem to "ukecal",že jde o opravdové škodovácké "fanatiky" a že škodovka by si měla takové lidi spíš hýčkat,než postihovat.Pak jen nad tím naštěstí mávnul rukou.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
konec replikám Nd ???
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:Tomaso435
21:13:37
25.10.2009
25.10.2009

Marky
01:33:56
25.10.2009
25.10.2009

COL
-> Luky.: muzem :o). Ale mame na veci pravni zajem?
19:28:37
24.10.2009
24.10.2009

Tomaso435
... www.financninoviny.cz/zpr
avy/.../404326
...předpokládám OBautodíly...
edit : aha skoda-virt.cz/cz/.../1215 01-prave-jsem-videl-report az-na-prime sory
...předpokládám OBautodíly...
edit : aha skoda-virt.cz/cz/.../1215 01-prave-jsem-videl-report az-na-prime sory
19:53:24
23.10.2009
23.10.2009

Luky
-> COL: Netušim... Prostě je platně zapsáno, právo platí. Nezkusíme jen tak z nudy podat návrh na výmaz? 

19:09:04
23.10.2009
23.10.2009

COL
-> Luky.:
sorry vypadlo mi tam "uspesne" tj. uspesne prihlasil....
"Urcity blatnik uricteho tvaru" by samo o sobe nemelo stacit na zapis. To by pak slo zapsat skoro vse. Nevidim tam dostatecnou novost a individualnost. Navic tam vidim rozpor se zasadami verejneho poradku a dobrymi mravy, nebot ucelem tu neni ochrana vzhledu (stacilo by chranit cele vozidlo), ale znemozneni "nelicencovane" vyroby ND - nebude v rozporu s nejakymi predpisy ES?, co se prodejem dilu zabyvaji? - tedy v podstate obchazeni zakona.
Ja bych to proste nezapsal :o), je to lumparna, zadna ochrana IP.
Ale prihlaska je uz hezky stara. Jakto, ze kolem toho jeste nic nebylo, nebo jsou vsechny blatniky na trhu origo?
sorry vypadlo mi tam "uspesne" tj. uspesne prihlasil....
"Urcity blatnik uricteho tvaru" by samo o sobe nemelo stacit na zapis. To by pak slo zapsat skoro vse. Nevidim tam dostatecnou novost a individualnost. Navic tam vidim rozpor se zasadami verejneho poradku a dobrymi mravy, nebot ucelem tu neni ochrana vzhledu (stacilo by chranit cele vozidlo), ale znemozneni "nelicencovane" vyroby ND - nebude v rozporu s nejakymi predpisy ES?, co se prodejem dilu zabyvaji? - tedy v podstate obchazeni zakona.
Ja bych to proste nezapsal :o), je to lumparna, zadna ochrana IP.
Ale prihlaska je uz hezky stara. Jakto, ze kolem toho jeste nic nebylo, nebo jsou vsechny blatniky na trhu origo?
18:34:37
23.10.2009
23.10.2009

Luky
No přihlásit může, otázkou je co mu Úřad zapíše 
Tak ono to není že je chráněn "blatník" ale "určitý blatník o určitém tvaru" Tvar, prolisy...
Teď je občas aféra že z evropského známkového úřadu, který řeší i průmyslové vzory, uniknou fotky celých aut, jejichž vzhled si automobilky chtějí chránit. Teď naposledy to byl nějaký nový Mercedes cabrio, a to dlouho před tím, než bude oficiálně představen
EDIT: to je blatník na Octavii I, ne? isdv.upv.cz/portal/.../po rtlets.vzs.det?xprim=1832. ..
No tak vidíte že nekecam

Tak ono to není že je chráněn "blatník" ale "určitý blatník o určitém tvaru" Tvar, prolisy...
Teď je občas aféra že z evropského známkového úřadu, který řeší i průmyslové vzory, uniknou fotky celých aut, jejichž vzhled si automobilky chtějí chránit. Teď naposledy to byl nějaký nový Mercedes cabrio, a to dlouho před tím, než bude oficiálně představen
EDIT: to je blatník na Octavii I, ne? isdv.upv.cz/portal/.../po rtlets.vzs.det?xprim=1832. ..
No tak vidíte že nekecam

18:23:52
23.10.2009
23.10.2009

COL
-> Luky.:
to ale musela byt nejaka spesl designova svetla....
Ale nedovedu di predstavit, ze by nekdo prihlasil bezny blatnik jako prumyslovy vzor.
to ale musela byt nejaka spesl designova svetla....
Ale nedovedu di predstavit, ze by nekdo prihlasil bezny blatnik jako prumyslovy vzor.
18:17:04
23.10.2009
23.10.2009

Luky
Pokud by na tom bylo logo škodovky a byla by to replika od někoho jiného, byl by to problém (porušení práv k ochranné známce). Pak ale ještě může být chráněný vnější vzhled výrobku (design) pomocí průmyslového vzoru. Když jsem se šťáral v databázi průmyslových vzorů (už nevim jestli české a nebo evropské), tak tam běžně byly chráněné automobilové díly, vybavuju si třeba světla... Ten kdo je vyrábí bez souhlasu majitele práva (automobilka), porušuje práva k průmyslovému vzoru v zemích, kde z něj platí práva
18:02:59
23.10.2009
23.10.2009

Tomaso435
-> COL: no prý masky jako repliky s logem škoda taky zabavily ty škodovačky :D neeee zabavili :)
17:17:05
23.10.2009
23.10.2009

COL
Tomaso435_Žák 3.Bé 23.10.09 15:52:09 napsal: → Doggie4EVER: známej co se pohybuje kolem těch ND mi říkal že už ne jednu prodejnu zkontorolovaly a zabavili jim to
škodovka prý má něco v tom smyslu jako ochranou známku na ty díly.........
to je nejake divne kdo to tam "zkontrolovaly" ? Nejake skodovacky :o)?
Leda by se jednalo o padelky dilu, kde je treba vyrazene skoda logo aby to pusobilo jako origo - to pak jo, jinak je to nejspis blbost.
to je nejake divne kdo to tam "zkontrolovaly" ? Nejake skodovacky :o)?
Leda by se jednalo o padelky dilu, kde je treba vyrazene skoda logo aby to pusobilo jako origo - to pak jo, jinak je to nejspis blbost.
16:43:06
23.10.2009
23.10.2009

Nwkt
-> 1560: Oboje, ale větší část toho druhýho bych řekl
16:42:53
23.10.2009
23.10.2009

1560 - zrušená registrace
Jde o to, jestli to jsou fakt takový šmejdy, že se to nesmí prodávat, nebo o tom, že Škodovce tímto utíkají dost velký peníze... Kdo ví, co za tím je.
16:12:36
23.10.2009
23.10.2009

iDawe
-> Borin - Král tuzerů: tak ok, no pokud se to tyka jenom svetel kapot, blatniku tak to vem cert.. ale kdyby to melo bejt na vsechny dily tak to muzou prodejci zabalit
16:07:46
23.10.2009
23.10.2009

Borin - Král tuzerů
-> iDawe: I když je jinej, tak s ním částečně musím souhlasit...Roman říkal tátovi, že nesmí prodávat replikový kapoty na fábie, páč to je papírovej smejd...
15:52:09
23.10.2009
23.10.2009

Tomaso435
-> Doggie4EVER: známej co se pohybuje kolem těch ND mi říkal že už ne jednu prodejnu zkontorolovaly a zabavili jim to
15:49:23
23.10.2009
23.10.2009

iDawe
to je urcite blbost
15:47:03
23.10.2009
23.10.2009

Doggie4EVER
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: kde si na to info narazil? Premyslim o koupi Fabky jako spotrebaka, todle by mi asi skubalo zilama, prece jenom bych do spotrebaka nerval tezky haky. To bych se radeji poohlidl nekde jinde 

15:41:13
23.10.2009
23.10.2009

Tomaso435
tak sem zaslech že se nesmí prodávat repliky dílů od octavie vejš. hlavně ty nepotřebnější věci, a to blatníky světla kapoty nárazníky.
a že origo ND se smí prodávat pouze v autorizovancýh prodejnách škoda. co je na tom pravdy ??
to už si neseženu blatník na fábku čínskej? za třetinu ceny? . . .
pokud to je zkutečně pravda, tak to vidim tak,
že škodovce nenaroste zist jak bylo nejspíš záměrem, ale spíš si každej kopuí něco jinýho než škodovku, a co hlavně tu shnilotinu kterou jezdí ted, ude jezdit než se mu rozsype, protože je velkej nesmysl si kupovat další škodovku...
a že origo ND se smí prodávat pouze v autorizovancýh prodejnách škoda. co je na tom pravdy ??
to už si neseženu blatník na fábku čínskej? za třetinu ceny? . . .
pokud to je zkutečně pravda, tak to vidim tak,
že škodovce nenaroste zist jak bylo nejspíš záměrem, ale spíš si každej kopuí něco jinýho než škodovku, a co hlavně tu shnilotinu kterou jezdí ted, ude jezdit než se mu rozsype, protože je velkej nesmysl si kupovat další škodovku...
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:Tomaso435