Stroboskop - Funguje všude jenom mě ne

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 18.05.2014 do 03.10.2014, založil/a BooCheer
řadit dle data
23:41:01
03.10.2014
Hurdis
-> Urbi: Tak zhruba toto, možná úplně totéž v černém obalu jsem si koupil před rokem. A předstih jsme s tím nastavili snadno a velmi přesně. Konkrétně jako první po vybalení si to vzal do ruky kolega -> Stepan FUN: , na moje auto. Já jsem to od té doby už bez problémů použil dále. Za pár šupů fungující strobo.
14:50:56
26.09.2014
Petr Urban
Kdyby někdo chtěl takové to domácí blikání základního předstihu, tak v akci :

www.uni-max.cz/stroboskop icka-lampa/d

Jinak lepší forma, kde stačí kdykoli sjíždět na nulu a odečítáte stupně předstihu z displeje :

www.uni-max.cz/digitalni- stroboskopicka-lampa/d

Funkčnost otestovanou nemám, ale mělo by to běžet.
09:16:24
20.05.2014
minno
-> MOLSO 18.05.14 19:00:35: to sa stalo minule aj mne, keď som meral predstih na Tomovej stovke. A následne už viac ani nešiel motor naštartovať a trápili sme sa, kde je chyba 3 Odpojil som stroboskop a motor už zas fungoval. A to som zistil, že má opačne vývody na indukčke a po pamäti som stroboskop pripájal rovnako ako u mňa 3
22:39:26
19.05.2014
Pavel P@nkáč
-> Stepan FUN: tak to jsem prehledl, jednou jsem na to nemohl prijit proc mi to nejde, muj funguje na obe strany ale tehdy v servise mel na klestich sipku:)
22:16:45
18.05.2014
BooCheer
Tak ted už to nechápu vůbec.... Myslel jsem že by mohla být i vadná indukční cívka ale říkal jsme si že určitě ne když ten motor šlape,nevynechává a jde vytočit nadoraz. Ale přece jen mi to nedalo a tu cívku jsem vyměnil.... Stroboskop bliká a funguje ale jenom tehdy,když klešně na VN kabel přicvaknu opačně. tzn. šipka která ukazuje že mají byt klešně otočeny směrem ke svíčce musí byt otočená směrem k rozdělovači,jinak to nefunguje
21:58:44
18.05.2014
StepaNoFUN
-> Pavel P@nkáč: Psal, že to zkoušel tak i tak...;-)
21:45:13
18.05.2014
Pavel P@nkáč
-> BooCheer: nektere stroboskopy musi mit svorku na zapalovaci kabel pouze jednim smerem jinak neblikaji
19:00:35
18.05.2014
MOLSO
-> BooCheer: fakt záhada.... ja som mal zase problem ze ked som napojil strobac na cievku tak to zdochlo. s kontaktnym rozdelovacom to napajam na cievku, pri bezkontakte to davam na altík

nemáš tam nejake ultra specialne VN kable ?
17:13:32
18.05.2014
StepaNoFUN
-> BooCheer: Kdyby Ti odešlo ETZ, tak to nenastartuješ... Tam je nějaká blbost. Jenom takhle na dálku se těžko zjišťuje jaká...

Edit: Co takhle kostra na motoru?
upraveno 1x, naposled 18.05.2014 17:14:31
17:00:06
18.05.2014
BooCheer
Ted jsem to zkoušel na kamarádové stovce s bezkontaktem a funguje to. Potom mě to napadlo taky připojit to přímo na tlustá kabel co jde od baterky k altíku a na kostru. Nic se neděje. Napadlo mě jestli nemohla odejít ETZ skřínka. Vrátil jsem zpět původní rozbitý rozdělovač na kterém to ěmřit šlo. Tak nějak se mi to podařilo nastartovat a už to nefunguje i tam
16:45:57
18.05.2014
StepaNoFUN
-> BooCheer: Počkej... Ale na těch ostatních škodovkách teda není bezkontakt... ;-) Pak je to sice zapojený blbě, ale fungovat to bude. :-) Připoj napájení na alternátor. Plus na šroubek M6 s tlustým kabelem, mínus kamkoli na kostru motoru. ;-) Na cívku plus sice připojit můžeš (na svorku 15, kam by mělo jít napájění z klíčku), ale alternátor je jistota.
16:10:13
18.05.2014
BooCheer
napájení stroboskopu? to mám připojený na ty dva šroubečky na indukční cívce... Přesně tak jak mě to u ostatních aut funguje a i tak jak to fungovalo mě na starým rozdělovači
16:05:24
18.05.2014
StepaNoFUN
A napájení máš připojený kam?
16:04:06
18.05.2014
BooCheer
Auto naskočí vpohodě jak má. A stroboskop nebliká. Ani když ho připojím na kabel od vícky tak nebliká.... Když ho vlastně připojím na kterýkoliv VN kabel tak nebliká ikdyž zkusím ty kleště s cívkou otočit naopak tak to nic nedělá
16:01:32
18.05.2014
StepaNoFUN
A jiskru Ti to hází? Auto naskočí, ale stroboskop nebliká? Když připojíš ten stroboskop na kabel od cívky - bliká?
15:58:22
18.05.2014
BooCheer
Zdravím. Obracím se na vás s prosbou o radu,co si mám myslet o tomto problému. Už jsem se u toho několikrát vzteknul. Rozpadl se mě rozdělovač na užovce mám tamf avo motor a rozdělovač bezkontakt. Vpohodě jsem nastavoval předstih stroboskopem a šlo to. Dal jsem nový rozdělvoač. Nastavil jsem ho do základní polohy pro start a lampa mi prostě ani neblikne i když rozdělovač vyndám,otočím ho o 180 stupnů a prohodím káblíky tak prostě lampa ani neblikne. Vzal jsem ho vyzkoušet ke kámošům na pět jiných škodáren a všude fungoval. Jenom u mojí prostě nefunguje ani nejeví známky funkce. Už fakt nevím co s tím. Nenapadá vás něco? VN kabely tam jsou s uhlíkovým vláknem a fajky jsou 120kové neodrušené. Díky předem
Extreme Tyres