-> MiBa: No za pojil by se jednoduse. Umi 2x 1ohm nebo 1x 2 ohmy. Takze 2x2 ohmu uplne v klidu. Ja ho mam ted zapojenej ted 2x1 ohm, pac sonicy jsou 2x2ohm a jede dobre a u tebe bych to taky jako problem nevidel. :) A DF nevim, pac jsem ho nikde na strankach vyrobce nenasel. mozna nekde v recenzich a testech by se snad nasel, ale hledat to nebudu.
Zaruka je takova, ze funguje, opravovanej nikdy nebyl a verim, ze pri dobrym zachazeni nikdy nebude. :)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rada - nende to ven
-> Zdany: čoveče akorát by mě přišel Helix nevyužitej na 1 takovejhle woofer, dokoupil bych druhej ale teď řekni jak je na ten helix napojit když jsou to 2ohmáky. Buď spojit na 1ohmy což helix neumí nebo jet 2x 800W na 2 ohmy což, na 4 ohmy to moc nepřipadá v úvahu i když DF by měl nejvyšší. Jakej má vůbec DF? Díkes
-> Zdany: že bych se zase vrátil k Helixum :), možná bych měl zájem. Jak záruka? Dnes jsem otočil repro magnetem dovnitř a vůbec žádná změna :(, tlumení jsem zkoušel vyndat a bassy byli takový divný.
-> MiBa: No vidis to.. Nebo ti muzu nabidnout ten muj kousek. :)) Helix Dark Blue 1000.2. Je to digital, slusny vykon, je to dual mono. Pri 2 ohmech cca psanych 1900W, ale jeste jsem ho nemeril. Cena tak 7,5 tisice. Je k nemu samozrejme dalka. :) Je spolehlivej a vyzkousenej. :) Ale kdyby jsi ho chtel dat do kufru tak jako mas ta Macky, tak ti bude tretina cumet nad bednu. :))
-> MiBa: ale už pokukuju po novom monobloku- digitál earthqueke bo jak se to píše 1393W rms na 2 ohmy při 12,8V ale 9000Kč starší kousek :(
-> Zdany: jj ten v pravo je fearless 1000 (900W rms na 2 ohmy - naměřených 894W při 14,4V a při 12,8 o 100W míň). Basák je emphaser e12spl-x3(700W rms 2 ohmy jednocívkáč). Teď jsem přišl opět z ladění bedny a když tam jsou čerňácí jako muzika tak to i ce. Jdu jí vyndat a otočim repro.
Tuner#2,Zdany - a ja porad ze bych chtel neco univerzalniho
jak do kufru tak nadoma,kdyby to ztrovna v kufru zavazelo tak sup s tim k pc na hudbu a filmy
no ale tak hrat to bude snad dycky jen to treba nebude zrovna uplne dokonale..prinejhorsim to nebude stat za nic,ale hrat to bude 

-> Zdany: Tak ono to neplatí jen o autě, ale i reproduktorech na doma. Poslechceš je ve studiu a doma to díky jiné akustice a velikosti a tvaru místnosti hraje taky jinak. Je to jak říkáš o zkoušení a třeba i štěstí, kdy se to dobře "potká"
-> MiBa: Nic si z toho nedelej... My taky zkousime a laborujeme. :))))
-> Tuner#2: Presne tak jak pises. Je to bedna v bedne. :) A presne o tom to je. :))
Bohuzel diky tomu se spatne navrhuje nejak nej nej bedna, nebot se to ani poradne spocitat neda. Kazde auto je specifikum. :( Takze kdyz vezmes tri auta a stejnej aparat, tak ti to v kazdym aute bude hrat jinak. :(
A u me to hraje diky tomu, ze mam repro magnetem dovnitr, bedna je naladena hluboko a taky ze to krmi slusny zesik. Samozrejme nejen to, ze. :)
Jinak mimochodem, ten jedem Macek krmi ten emphaser? Jak mas nastaveny ten zesilovac? Je to Fearless 1000 ???
Bohuzel diky tomu se spatne navrhuje nejak nej nej bedna, nebot se to ani poradne spocitat neda. Kazde auto je specifikum. :( Takze kdyz vezmes tri auta a stejnej aparat, tak ti to v kazdym aute bude hrat jinak. :(
A u me to hraje diky tomu, ze mam repro magnetem dovnitr, bedna je naladena hluboko a taky ze to krmi slusny zesik. Samozrejme nejen to, ze. :)
Jinak mimochodem, ten jedem Macek krmi ten emphaser? Jak mas nastaveny ten zesilovac? Je to Fearless 1000 ???
-> Tuner#2: ještě zkusím jak si psal repro otočit a uvidím. Možná se nakonec vrátít na instalaci s použitelným kufrem. Tak díkes
-> MiBa 06.05.08 16:30:28: A Ty chceš aby auto hrálo venku pro lidi? Z toho vyrosteš. To aby to hrálo ven je hodně dáno samotným autem a tím jak moc se potká rezonanční kmitočet bassreflexu s rezonančním kmitočtem "auta", který je v tu chvíli jako velký bassreflex. Buď rád, že Tě to hraje uvnitř.
Jinak na soutěže jít neci, jen si to nechat změřit třebas.
-> MiBa: No to je snad jasné, že při obrácené montáži musí být přehozená polarita, ale tady jde o to, že zvuk dělá membrána a její celá plocha a pokud jí zavřeš do bedny a hraje jen zadní částí, kde je plocha zmešená former na kterém je cívka a mavíc tam je masivní koš tak co to asi tak udělá s vyslanou frekvenční vlnou? Prostě tohle je největší tuzing blbost co můžeš u wooferu udělat. Druhá věc je přesný objem a rozměry nátrubku, ale to se už opakuju.
-> Zdany: asi takhle, tebe jsem slyšel hrát na doksech při otevřenejch dveřích a masakr jak sviňa a tunera#2 to samý, stojíš metr od auta a mrdá to s tebou. Já když otevřu kufr tak vydíš akorát jak se woofer hejbe ale nic necejtíš. Když mám otevřený přední dveře tak to lehce slyšet je, ale to asi kompama od Emphaseru.
-> Tuner#2: když změní polaritu repra tak by to mělo bejt v pohodě ne?
-> Zdany: Ty wole přecedo, Tvoje příspěvky mě vždy rozseknou jak se dokážeš tak pěkně rozepsat

-> MiBa: Teda nejak jsem nepobral, co ti basnik chtel rici. :) Ale tobe jde o co jako. Ze ti to po otevreni patych dveri nehraje???
A audio mas na poslouchani a nebo na delani kravalu na sbaleni zenskejch, nebo jak?
Za jednak bych udelal to, co pise T#2 a to neni zadnej kec, proste to tak je opravdu lepsi. Hold nebude videt magnet od Emphaseru ale membrana, kterou ma taky fajnovou. :)
A za dalsi, co jako jsi myslel tim, ze chces jit na SPL ? Na Emmu a nebo dBDrag ??? Myslis, ze se tam meri auto s otevrenym kufrem a vsemy dverma? U Emmy maximalne s otevrenyma prednima dverma, jako jedna z fazi mereni.
A co se tyce natrubku, je uplne sumak, jestli je mas od Emphaseru a nebo od Ferdy z horni dolni, kdyz nemas spravnou delku a prumer.
A audio mas na poslouchani a nebo na delani kravalu na sbaleni zenskejch, nebo jak?
Za jednak bych udelal to, co pise T#2 a to neni zadnej kec, proste to tak je opravdu lepsi. Hold nebude videt magnet od Emphaseru ale membrana, kterou ma taky fajnovou. :)
A za dalsi, co jako jsi myslel tim, ze chces jit na SPL ? Na Emmu a nebo dBDrag ??? Myslis, ze se tam meri auto s otevrenym kufrem a vsemy dverma? U Emmy maximalne s otevrenyma prednima dverma, jako jedna z fazi mereni.
A co se tyce natrubku, je uplne sumak, jestli je mas od Emphaseru a nebo od Ferdy z horni dolni, kdyz nemas spravnou delku a prumer.
Dát woofer košem do bedny bude hned o 100% lepší zvuk, pokud je teda bedna dobře spočítaná se správnou délkou a průměrem bassreflexu.
Zdravím, poraďte, co mám provést s bednou na sub. Tři fota zde: wixtuning.ic.cz/videa
Ve vnitř to hraje dostatečně viz videa na tej adrese, ale jakmile otevřu 5tý vrata tak bych se pobl...
Po radách z AHC jsem zaslepil jeden BR originál Emphaser.
Je vytlumená a fuku jsem nenašel. Chci jí na SPL.
Ve vnitř to hraje dostatečně viz videa na tej adrese, ale jakmile otevřu 5tý vrata tak bych se pobl...
Po radách z AHC jsem zaslepil jeden BR originál Emphaser.
Je vytlumená a fuku jsem nenašel. Chci jí na SPL.