skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pojistka
-> myl@s: Jestli máš od rádia návod,bývá tam max proud uvedený...podle toho koupíš pojistku...
-> Tuner#2: super,děkuju moc
-> myl@s: Koukni sem, stáhni si pravidla a nalistuj stranu 30 - 32 a tam máš vše popsáno: www.emmanet.cz/?page=prav
i...
Na tu tvou vzdálenost bych to viděl na kabel 4 - 6mm2 a pojistku 20A
Na tu tvou vzdálenost bych to viděl na kabel 4 - 6mm2 a pojistku 20A

-> Tuner#2: takže nejlepší bude tuhle zahodit a dat tam 10 nebo 15A?
-> myl@s: Průžez kabelu se dá vypočítat, je to de fakto plocha toho kruhového průměru. K repro se používá 2x 1,5, 2,5 většinou nejsilnější je 4mm2 a já jsem kdysi tu 4mm2 roztrhl na dva samostatné kablíky a měl jsem tím o baterky + a - a při délce asi 2m to bohatě stačilo. Ono by asi stačila i 2,5mm2, ale větší průřez nikdy neuškodí. Ta 4mm2 může mít tak 3mm v průměru? Zhruba tak, nikdy jsem to neměřil, poznám to tak nějak okem :o)) Tam jde spíš o to, aby jsi neměl tkaničku a velkou pojistku a ta by tím pádem nebyla k ničemu. Ona ta 50A by to neměla při nějakém zkratu (prodřená izolace) přežit taky, ale mě se to zdá moc naddimenzované. Rádia mívají tak 10 - 15A vlastní pojistku (ochranu) a reálně stejně berou podstatně méně, takže i 10A pojistka na kabelu to musí udržet.
Já mam na rádio 15A.
-> Tuner#2: no delka kabelu je u favorita od baterky k radiu,kolik to muze byt?cca metr?ja nevim,jakej muze mit ten kabel prumer,jak to zmerim?pro me je tohle trosku spanelska vesnice

Pokud tam táhneš nějakou 15 - 20mm2 kabel s délkou 3 metry, tak to v pořádku je
ale jistíš kabel a ne rádio a pokud ten kabel je slabší, tak bych tam dával raději méně. Já mám na rádio 20A a bohatě to stačí na kabel průřezu 6-10mm2. Samozřejmě vždy záleží i na délce kabelu.

Chci si natahnout privod k radiu primo od baterky a koupil jsem si na to pojistku,prodavac mi dal 50A,je to v poradku?aby mi to potom nahodou nevyhorelo