Jaky subwoofer...

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 02.09.2007 do 18.09.2007, založil/a Kari
řadit dle data
10:12:05
18.09.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> MerHanz: Pohrát si s umístěním beden, na podlahu koberec, hladné polochy rozbít použitím hmotných předmětů, těžké závěsy, nenechávat holé zdi - kolikrát i obraz pomůže nemít bedny hned u zdi/rohu, nesedět hned u zdi, zkusit jiné kabely, vyměnit repro 1
21:58:26
14.09.2007
MerHanz
-> Tuner#2: jak řikáš o těch domácích instalacích tak musím dát maximálně za pravdu, mám Jamo S 606 a yamahu 596 bo tak nějak . a poslouchal sem to v jenom pokoji pře přestavbou a po a je to uplně o něčem jiným, iná akustika. tak teď nevím jak to pořešit aby to hrálo jako před tím. Taky sem je zkoušel na jednom starším zesíku od Denonu a to bylo taky uplně jiný.S ou Yamahou to má možná až moc dunivej zvuk, ale s tim Denonem to je zase takový moc suchý.
14:07:41
14.09.2007
-> TUNER: V Přerově poslouchal jen Pepa ne? a jinak ten první poslech to opravdu nebylo naladěný a rozehraný a s hlavou v autě to opravdu není ono4 V Praze na to bude čas, tak Ti něco pustím po posledním nalazení4 a příští rok by to mělo být zas jiné kafe. Bude jen jeden, ale na 4ohmy kde má zesík lepší kontrolu nad membránou. Jinak názor o wooferu si dělám až když ho slyším ve víc instalacích. Je pravda, že s dnešní obměnou výrobků, kdy každý půlrok mají pomalu nový model to dost dobře nejde, ale snažím se1
13:24:00
14.09.2007
TUNER
-> Tuner#2: No taaaak,ve žlutce jsem poslouchal už několikrát...Poprvý když jsi to neměl ještě komplet a stálo ti to na špalkách v garáži,pak když to bylo komplet na nějakym srazíku,pak v Přerově........minimálně 3 krát (to první nedokončený se asi jako poslech brát nedá) No a pak kdykoliv když někde stojíš a hraješ (ale to zase neni ideální když mam v autě jen hlavu))).

Právě proto jsem psal že se to nedá porovnávat...třeba zrovna v tej instalaci co jsi to slyšel,to bylo na blbym zesu,blbě naladěný a pak si kvůli tomu uděláš špatnej obrázek o wooferu. Ideální by bylo mít woofery v určenejch ozvučnicích a naladit si to podle sebe a svý instalace v autě ....ale to je dost nereálný....4
13:10:39
14.09.2007
-> TUNER: Domácí repro taky nikdy neslyším ve stejném pokoji a stejných aparátech a jseš ale schopen říct, zda tě to oslovilo nebo ne. A místnost dokáže se zvukem udělat pěknou paseku, řekl bych větší rozdíly než v autě. Máš pravdu, že ideální by to bylo na stejný zesík ve stejném autě, ale tam se můžem dostat k tomu, že si to s tím zesíkem nebude rozumět (např. díky tomu, že badna bude mít špatnou impedanční křivku a bude s tím míst zesík problém a u druhého repro ne) a tím řekneš o repru, který je jinak lepší než ten druhý, že hraje nekonkrétně a hůř, ale přitom mu stačil jen jiný stabilnější zesík. proto já porovnávám jak to komu hraje jako celek, sám dobře víš, že jsme v Tvém autě už několikrát seděl a poslouchal. Kolikrát jsi byl Ty u mě? Je jasné, že je to otázka vkusu, ale já hledám takový zvuk, který se co nejvíce na konkrétním CD co mám naposloucháno nejvíc blíží aparaturám které jsem kdy slyšel. Pak to má nějaký smysl. Buď porovnávat s živou muzikou a nebo mít to Cd v uších z nějaké pořádné sestavy doma/autě, aby jsi dokázal posoudit co a jak má vlastně být.4
12:46:52
14.09.2007
TUNER
-> Tuner#2: A slyšel jsi všecny tyhle repro na stejnym zesilovači a ve stejnym autě?? Právě proto jsem to psal....samotnej zesilovač ti může dost ovlivnit zvuk a pak se těžko porovnává.

Jinak PA na Pavlovo McFunu neni to pravý,ale byl už na Helixu kde hrál o dost líp,ale pořád to nebylo ono....Jinak doufam že brzo dostaví ten zesík kde se předvede v plnej kráse.

Už jsou prej ty kostky dvě a možná se bude zkoušet teda na 4 Ohmy na Helixe.Na 8 to nemělo žádnej výkon....ale to už jsme od SQ u SPL....3

Beru to že pro tebe to je nejlepší repro,já myslim že neni špatnej,ale pro mě nejlepší neni.... 4
12:11:36
14.09.2007
-> TUNER: Ten Helix není špatnej, má ale takový sušší basy, mě se líbí takový nabubřelejší zvuk, ten Carpower jsem slyšel už několikrát, umí zatlačit, ale zvukově se mě moc nelíbil, stejně jako Sonic a PA jsem u Q slyšel, má to pěkné rychlé basy, ale ten spodek tomu chyběl. Takže prostě zatím mě nic nepřesvědčilo, že to umí někdo lépe za stejnou nebo i vyšší cenu.4
11:57:51
14.09.2007
TUNER
-> Tuner#2: Těžko říct a porovnávat woofery v jinejch instalacích,bednách atd. ale třeba Helix Blue a nebo jak má radekp myslim blackbasa tak ten taky neni zlej.Pak bych ti řekl třeba jedno PAčko co jsme testovali s klukama,ale to je zase jiná liga a to stojí asi těch 5....a ty je moc neuznáváš...1 Zvuk je jinej a v něčem mi přijde lepší než hifácký a v něčem zase horší.Třeba rychlost a ráznost basů je uplně super,ale zase mi tam chybí trochu uplně ty spodky.

Jinak ty dva před tim stojí taky 2-2,5 litru.

Ale to jsou debaty na dlouho a každej upřednostňuje a je mu příjemnější něco jinýho...4
11:24:02
14.09.2007
-> TUNER: Já neříkám, že je to nejlepší woofer, ale proti těm dnešním wooferům do 5tkč, kde jim jde spíš o Xmax a ostatní parametry jsou hůza je to zvukově nepřekonaný woofer. Pokud si myslíš že ne, tak napiš konkrétní model, co se Tobě líbil zvukově víc?
06:24:58
14.09.2007
TUNER
-> Tuner#2: No jo aby ses neozval když máš dva v autě...))) Ale pořád si myslim že to neni nejlepší woofer......ale každej na to má holt jinej názor... 4
14:33:54
13.09.2007
party_boy - zrušená registrace
-> TUNER:

Přesně tak jak řekl -> Tuner#2:
11:48:03
13.09.2007
-> TUNER: Myslím že to odvážný tvrzení není. HS 300 zvukově je hodně povedený woofer a zatím jsem i přes 5tKč neslyšel nic, co by mě přimělo ho vyměnit.4
09:26:47
13.09.2007
TUNER
-> party_boy: Proč myslíš že lepší se za tu cenu nedá sehnat ? Docela odvážný tvrzení.....

Osobně bych šel cestou 10" a ne 12" Mě jedna 10" stačí a do spotřebáka bych přemejšlel o tom Helixu co má Evža...4
15:16:04
03.09.2007
Tenhle je starší typ, nevim jakej má tvůj známej možnosti.
14:54:27
03.09.2007
Kari
tak kdyz myslis...zjistim si cenu, jaka by byla pro me...znamej dela do muziky a prave ma Hertze, JBL a Magnata,tak uvidime...
14:10:45
03.09.2007
Pouštim do něj 190 RMS a pohoda.
13:32:46
03.09.2007
Kari
no ma sice hezky parametry, ale aby s nim ten zesik aspon trochu hybal...Ma o dost vyssi zatizitelnost, nemyslis? Cena tak akorat...
10:38:43
03.09.2007
Anebo něco drašího?
10:29:58
03.09.2007
Sice nemam feldu, ale co se týče subwooferu, tak bych ti doporučil tenhle www.carhifi-profi.cz/prod uct_info.php?products_i...

Maximální spokojenst a za tu cenu se snad nedá nic lepšího sehnat, kdo neuslyší neuvěří.
09:23:02
03.09.2007
M@rtin
-> Kari: koukni se ke ně k autu, mám v krátký Feldě 10" PowerBass PB-M10
23:08:35
02.09.2007
U-Geen
k sedackam to zabira pomerne dost mista, zkusil bych do boku ale nevim jak ma felda slozite tvarovani, nebo co vozis. u me to dopadlo takle: foto.u-geen.net/nase-auta /.../last-tus
22:55:45
02.09.2007
Kari
ozvucnici si udelam...neni problem...

A kam byste ho dali? Na bok nebo dozadu k sedackam...
22:55:08
02.09.2007
Kari
prosim o radu jaky by byl nejlepsi woofer...Do kratke feldy (takze aby mi objem ozvucnice nezabral cely kufr...) Byl by napojen na Audison SRX 5, ktery dava 180W RMS pri 4 Ohmech...a protoze to neni extra moc, tak aby mel slusnou citlivost...Jo a velikost 10" nebo 12"...

Tak a ted radte, dik
Extreme Tyres