Kvalitní třípásma do litra

prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 27.06.2007 do 14.07.2007, založil/a Petrxall
řadit dle data
14:37:26
14.07.2007
party_boy - zrušená registrace
Tak ty Magnat Ultra 6900 jsem mu doporučil já, protože ve svý cenový kategorii nemaj konkurenci, kdo neuslyší, neuvěří.
14:09:23
08.07.2007
Mathes
Nějaký zesilovač, nějaký výškáče... To je širokej pojem. Nejlevnější cestu už jsem nastínil minule a myslím si, že je lepší, než tahle. Všechno je o penězích a tak pokud nechceš vrážet moc peněz, radši přikup jen výškáče k TVM a šetři na pořádnou muziku.
22:28:07
05.07.2007
Petrxall
-> Zdany: tak sem se dnes bavil s jedním klukem a prý by mi prodal zesilovač a nějaký výškový reproduktory, tak mě napadlo, co dát ty vejškáče dopředu na palubku a do zadu hodit zpátky ty koaxiály blaupunkt a to celý zadní plato pohánět tim zesíkem?? bylo by to lepší?
22:13:57
05.07.2007
Zdany
-> Mathes: Jasny jasny, to jsem nevedel. :)) Jinak kondik bych dal bipolarni cca 4,7 mikroFaradu? Mel jsem to kdysi taky tak. :)) Ahralo to. :)

18:27:24
05.07.2007
Petrxall
-> Mathes: vyhybky tam sou, po nějakých výškách mrknu, když potřeboval bych zaplnit něčim 13 cm díry, co mi tam vznikly v platě ted.. jo a přední repra se budou stěhovat dolů pod kličku, mám tam právě ty šestnáctky zezadu a ty už se tam nevejdou nahoru
16:32:15
05.07.2007
Mathes
To Zdany. On má ty repra ve dveřích nahoře nad kličkou stahování oken, takže koaxi vcelku stačí, myslím si.

To ecartseger: Dej k těm TVM výškáče a 2 pásmovou výhybku s děličkou 2500 - 3000Hz a bude to OK. Teda až na tu citlivost. Nebo alespoň výškáče přes obyč kondík. Pořád to bude lepší, než slyšet od zadu jen huhlání.
18:57:43
02.07.2007
salam
jinak co se tyce kvality zvuku tak sou na tom dost dobre tyto spectrony sam s nimi mam tu nej zkusenost

www.autoaudio.wsc.cz/Koax /.../fr0.html
18:15:46
02.07.2007
Petrxall
-> Zdany: ok, díky moc za názor 6
16:16:13
02.07.2007
Zdany
-> ecartsiger: Takze k te sestave:

Blaupunkty - nooo, pokudy byly doma, tak proc ne, ale lepsi je volit komponentni reproduktory, coz prinese lepsi "prokresleni" prostoru a sceny. takhle ti hrajou do nohou smerovy vysky a stredy. Ale to je udel montazi koaxu.

TVM - dobre, neni to spatna volby, ale maji nizsi citlivost.. Casem ztrati membrana svoji puvodni charakteristiku, pokud je mas pod oknem. Nepoustej do nich cely pasmovy rozsah, ale jen basove az stredobasove pasmo. Pioneery umeji nastavit zadni vystup tak, aby hraj jen tento rozsah.

Ale nejsem ji 100% jisty, jestli to umi i tenhle model. Aje jinak spatna voba to neni. Ja mam Pio 4800 a maximum muziky za malo penez.
17:14:58
01.07.2007
Petrxall
No kluci, tak to nakonec dopadlo uplně jinak, z třípásmáku asi nic nebude a peníze investuju do rádia. Vepředu sem vyhodil nějaký malý zelený mrchy (first austria) a dal tam repráky od blaupunktu, který byly vzadu v platě. Pod platem sem zrušil dvě vyhýbky a nechal tam pouze basáky, čili to vypadá asi takto.

Přední ve dveřích: 2 x Blaupunkt IC 122 (105W)

www.elektromedia.cz/zbozi /.../ic122

V platě: 2 x TVM Acoustic ARN-226-08/4 (70W)

www.tvm-valmez.cz/index.p hp?id=80&...

A to celý bude pohánět rádio Pioneer DEH-3900MP

www.obchod.cz/products_de tail.php?kod_zbozi=...

Co myslíte bude to v pohodě? Nebo byste nějaký komponenty vyměnili? Výhledově ještě plánuju subwoofer za sedačky, ale to i se zesilovačem.
10:28:07
01.07.2007
Zdany
-> Rabbit: Musite nektere udaje vyrobcu brat s hodne velikou rezervo, nebot to co uvadeji je mnohdy blud. Kdyzby radi a mely 4x40 nebo 4x50 tak s tim nadelate takove parady.. :))

Neni to o tom, ze by tu chtel nekdo machrovat, ale je to jen o zakladnich znalostech fyziky a elektrotechniky. :)

Repraky si stejne kazdej vybere podle sebe, jak rikas, nebot je pravda v tom, ze kazdy ma jiny pozadavky a prostredky.
23:37:35
30.06.2007
Rabbit
Zdany:

Sakra to byl jen příklad s tim dB dragem. (asi blbej no) Myslel sem to tak, že mám to audio na normální hraní a né na soutěže nebo na dělání kraválu aby všichni na srazu věděli, že mám puštěný rádio.

A ty svoje repráky tu nikomu nevnucuju. Jen sem mu chtěl rozšířit škálu ze který může vybírat. Stejně si nakonec vybere podle sebe z toho co mu tu všichni poradíme.

Rádio mám Hyunday a už bych si ho taky nekoupil. A nikde netvrdim, že těch 4x40 je výkon. Třeba je to příkon, prostě sem napsal údaj, kerej mám v papíru od rádia.

A vůbec, nehodlám ti tu dokazovat kolik hafo moc toho vim o audiu. Klidně se přiznám, že mám jen hodně základní znalosti (možná ani to ne, záleží na měřítku). Prostě sem chtěl přispět do diskuse.
20:16:55
30.06.2007
rené
-> Zdany: Hm nevim já jsem s něma vcelku spokojenej. Jen by to chtělo lepší rádio. Kazetkovej Blaupunkt nejni zrovna to pravý ořechový ale dá se to. Příde mě že hrajou lepší než třebas 3p 6x9" Panasonici co měl brácha ve škocně.

-> TUNER: Proč bych to neměl myslet vážně?? 5
23:58:15
29.06.2007
Zdany
-> TUNER: JJ, je to nejnizsi rada, puvodne jsem je chtel taky montovat, uz lezely i u me doma, dvoje kompa a jedny ovaly. Ale slo z domu vsechno. :)

-> rené: No Zrovna Mutageny bych nedoporucoval, ale kazdy ma jine pozadavky,jine usi a podobne. Je tezko radit, nebot i v kazdem aute to bude hrat jinak. Ale i obyc plivy dokazou prekvapit.

Z vlastni zkusenosti: Kamarad ma ve feline v platu 4x ovaly 6x9 od nejakeho NOname vyrobce, nebo lepe receno od ne az tak znameho vyrobce. A jsem prekvapen jak to hraje. Ve srovnani s komponentnima reproduktorama za nekoliknasobek ceny ovalu to hraje zvukove "stejne". Krmi to velice slusnym Pioneerem 88kou, takze zadna sracka za 3 litry. Kdo zna, vi, ze 88ka od pio je naslapany stroj s cenou okolo 17ti litru. A kdyby tem repraku neveril, nemel by je v plate.

Ale jak rikam. Osobni volba by byla Helix DB, nebo treba Sinus live, Ground Zero, Mac Audio a nebo Hertze.
23:28:09
29.06.2007
Zdany
-> ecartsiger: Tak jeste ze sedim.. A neduverujes te znacce z jakeho duvodu? Jen ze ti to nic nerika a slovo Magnat jsi uz nejde slysel??? Co se tyce Ulter od magnatu tak jsem je mel a jsem rad, ze je nemam.. Ted je vozi v aute mj kamarad, kterej neni hifik, ale na jeho duc duc to snad staci. Ale basy ma teda jeste podporene malym wooferem, aby to melo lepsi spodek. Prece jenom dva ovaly v plate do velikeho prostoru, nic moc.

-> Rabbit: Chalpce chlapce, copak ty vis o dB Dragu a jeho principu mereni? A vubec jak to probiha? Jestli si myslis,ze pri mereni jedou i ty 16ti centimetrovy mrchy ve dverich a ze to prida treba tri decibely, tak jsi vedle, jak ta jedle. Pri te frekvenci a zatizeni by mi predni a zadni repro rekli sbohem po trech mereni, ne-li hned pri prvnim.

-> Rabbit: Ty veris tomu, ze tvoje radio ma vykon 4x40 ?? dovol, abych se zasmal.. Dej sem znacku radia, at vime, co ma takovy vykon, pujdu do nej. :)

22:08:58
29.06.2007
Max
-> TUNER: třeba jo 1
22:00:31
29.06.2007
TUNER
-> rené: To nemyslíš vážně...6
21:05:51
29.06.2007
rené
Já bych docela doporučil ovály 6x9" MutantX. Je to anglická značka, u nás se teprv zavádí ale už se daj sehnat celkem dobře. Ty ovály vyjdou zhruba kolem 1500/pár(aspoň takle jsem je kupoval na podzim) a hrajou perfektně. Maj měkčí basy než třebas Panasonici a hrajou fakt pěkně a nebyl s něma žádnej problém. Ani známej co je má si na ně nestěžuje a chválí je. jen k nim doporučuju koupit pořádný kábly a netáhnout to nějakejma "provázkama". Když jsem vyměnil klasickou dvoulinku k repru(obyč) za 1,5mm2 tak to bylo znát jako blázen. Přihodit si pětikilo se opravdu vyplatí.
09:44:51
29.06.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> TUNER: Ale proti magnetům nic nemám, bez nich by repro nehrálo, ale tyhle laciný Magnaty fakt nebrat.4
07:16:13
29.06.2007
TUNER
-> ecartsiger: Magnat ultra je snad nejnižší řada ne? Oproti nim budou ty Helixi jak už psal přeceda uplně někde jinde....

-> Tuner#2: A ty panáčku brzdi s těma narážkama na magnety.....3 1
21:21:19
28.06.2007
Rabbit
Borin:

Tak jako asi máš pravdu viď. Ale je na něm aby si vybral z toho všeho co mu tu kdo nahodí. Já už bych si je dneska taky nekoupil. Ale jelikož to mám na normální hraní a né na DB drag, tak to stačí. Jenom ještě musim dotlumit dveře protože mi tam drncí okno.

19:53:20
28.06.2007
MerHanz
ups oprava "Nepáčilo"

19:52:09
28.06.2007
MerHanz
-> Tuner#2: přesně, taky se mi zpočátku páčilo dávat si tam ovali jen 2 pásma, ale byl sem docela i překvapen jak to hraje. Samo, že 3 pásma sou lepčí, ale kde není peněz je malej výběr
18:26:01
28.06.2007
Petrxall
-> Tuner#2: dobře dobře, nejsem v tom takovej znalec, takže proto se tu ted taky ptám..
18:13:04
28.06.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> ecartsiger: LOL nedůvěřuju této značce :o)) helix je nebe a dudy v porovnání s Magnatem, kor tyhle jejich papíráky co jsi dal na posledním odkazu - proti tomu helix je úplně jiná třída a navíc to není o tom, kolik má repro pásem - čím víc, tak tím to může být v téhle levné kategorii horší.
18:04:50
28.06.2007
Petrxall
-> Zdany: no nevypadaj špatně, ale já osobně nedůvěřuju té značce, i když musel bych je slyšet mno... jo jinak kdyby někdo náhodou nějaký prodával, tak napište do zpráv..
18:02:33
28.06.2007
Petrxall
někdo z vás mi přes email doporučil tyto: www.carhifi.prodejce.cz/i mages/.../Magnat%20Ultra69 00%20,%20Ultra%206900.htm máte s nimi někdo zkušenosti ještě??
17:41:31
28.06.2007
Zdany
-> ecartsiger: Sam osobne bych sel do techto repro. :)

www.hificar.cz/reprodukto ry/helix-blue-69.html

Odzkouseny kvalita za rozumnou cenu. :)
17:08:31
28.06.2007
Petrxall
-> Zdany: ty magnaty z toho vypadaj asi tak nejlíp a mohli by i slušně hrát, alpiny taky dobrý, ale škoda, že sou dvoupásma.. btw, nevíte někdo v hradci o obchodě s autohifi?
09:30:08
28.06.2007
Borin - Král tuzerů
-> Rabbit: Nevím no ale tohle bych nedoporučoval...koupil bych značku a né srač**...ve srovnání s nižšíma řadama třeba magnátu, helixe, mac audia, aviatora, GZ, Bull audio, hertz...budou ty tvoje hadexi tvrdě zaostávat...pořizovací cena sice bude o pár stovek vyšší ale vyplatí se to...
09:15:15
28.06.2007
Zdany
Neco malo z nabidky:

Aviator - odnoz firmy Dragster

www.hificar.cz/reprodukto ry/aviator-ac-900.html

Alpine - ale dvoupasma

www.hificar.cz/reprodukto ry/alpine-sxe-6925s.html

Clarion

www.hificar.cz/reprodukto ry/clarion-srr-6926.html

www.hificar.cz/reprodukto ry/clarion-srr-6936.html

Neco do firmy FLI - nevim puvod ani zvuk

www.hificar.cz/reprodukto ry/.../12

Ground Zero - nemusela by to byt spatna volba, ale tuhle radu neznam

www.hificar.cz/reprodukto ry/ground-zero-gztf-690mk2 .html

Vyse zminovany Helix

www.hificar.cz/reprodukto ry/helix-blue-69.html

Hertze

www.hificar.cz/reprodukto ry/hertz-dcx-690.html

MacAudio

www.hificar.cz/reprodukto ry/macaudio-mxx-69.3.html

www.hificar.cz/reprodukto ry/macaudio-mp-694.html

Magnat

www.hificar.cz/reprodukto ry/magnat-power-plus-693.h tml

Tak si zkus vybrat..

Ale jak rikaji ostatni, pridej petikilo a mas repro, ktere bude hrat.

I kdyz ve vysledku vetsina tehle elektroniky je vyrabena ba vychode. :) U "neumim cesky".
06:32:11
28.06.2007
Radůz
Hertz , Helix
02:32:50
28.06.2007
Rabbit
ecartsiger:

Hadex. Kdysi sem od nich kupoval čtyři třípásma o průměru 16,5cm za 1400Kč. Za ty prachy hrajou dobře. Ale je fakt, že to honim jen rádiem 4x40W.

Jedinej neduh týdle firmy je, že sídlej v Ostravě (to je pro mě z ruky).
00:44:01
28.06.2007
Petrxall
no kámoš sehnal za 4 stovky alpiny a hrajou parádně, jen měl štěstí na kup, protože to měl od známýho... no můžou bejt klidně i jetý, ale s čím tak máte zkušenosti, co byste doporučili??
22:29:05
27.06.2007
Targa
-> ecartsiger: do litra seženeš na aukru magnaty nejslabší ale jako zvuk nic moc dle mě...
22:26:31
27.06.2007
Zdeněk.
nejdřív si vyber co chceš...buď kvalitní nebo do litra, obojí asi nepujde4
22:10:16
27.06.2007
Targa
do litra je tezky radit radsi si jeste ušetři trochu...
20:16:48
27.06.2007
Petrxall
poradtě prosím, chci dát do plata jen třípásma a vepředu do dveří dvoupásma... ted mám kombinaci, dvoupásma ve dveřích, dvoupásma v platu a dva basáky..
Extreme Tyres